|
Příspěvky uživatele - 43.236
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bianca, 16.2.2020 Zdravím.
Po 10 rokoch pestovania tejto odrody pridám pár poznatkov, možno niekomu pomôžu, Odroda je veľmi odolná voči chorobám, ani raz som ju ešte nestriekal. V daždivých rokoch zvykne na jeseň trochu napadnúť listy pleseň, čo môže... celý příspěvek > |  | Jen několik fotek, 29.8.2019  Dobrý deň.
Dnes mi urobil veľkú radosť kaktus, ktorý pestujem už rovných 20 rokov, aktuálne má výšku 125cm. Prvýkrát rozkvitol. |  |
|  | Určení jablka dle fota, 5.8.2019  Zdravím. Dokázal by niekto určiť odrodu podľa nasledovných fotiek? Jablká dosahujú vrchol zrelosti práve teraz, niektoré už začínajú padať. Zaujímavé je že o strom sa roky nikto nestará a všetky plody sú 100% zdravé. |  | Co vylámat nebo střihnout, 18.6.2019 Nevidím nikde opadané bobule. Na obrázku je réva v štádiu kvitnutia, sú to zatiaľ len kvety, nie bobule. koľko bobúľ sa naviaže uvidíte za niekoľko dní.
Ako už bolo spomenuté, zálistky treba vylamovať v zóne okolo strapcov, prípadne na... celý příspěvek > |  | Réva ve skleníku, 4.5.2019 Vyzerá to na puklice. Mal som s nimi v minulosti problém na citrónovníku (aj keď nevyzeral že by mu vadili, rástol ďalej normálne), na viniči som sa s nimi ešte nestretol. Najprv som ich odstraňoval z listov vlhkou handričkou, ale stačilo že prežilo... celý příspěvek > |  | Štěpování révy - stratifikace, 29.4.2019  Opäť zdravím do diskusie.
Môj pokus s vrúbľovaním (obrázky vyššie) nedopadol práve najlepšie. Po 3 týždňoch stratifikácie vo vlhkej rašeline som prúty vybral, naspodu aj v mieste štepenia bol vytvorený kalus, korienky sa len začínali vytvárať,... celý příspěvek > |  | Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 13.3.2019 Ja zakoreňujem už pár rokov tak, že 30-40 cm dlhé prúty dám do nádoby s 10cm vody. Je jedno kde sa spraví spodný rez, vo vode aj tak réva nevytvorí kalus, malo by to zmysel pri zakoreňovaní v pilinách, rašeline a podobne a réva pustí korene z... celý příspěvek > |  | Štěpování révy - stratifikace, 21.2.2019  Ešte jedna |  | Štěpování révy - stratifikace, 21.2.2019  Zdravím. Bol by som rád keby sa trošku oživilo toto vlákno a podelili sme sa so svojimi skúsenosťami so stratifikáciou v domácich podmienkach. Tiež som si tento rok zaobstaral vrúbľovacie kliešte a pustil sa do výroby sadeníc, zatiaľ len pár kusov na... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva 2018?, 19.8.2018  Dnes som oberal bianku. Cukornatosť 19°NM. Pre porovnanie - rok 2017 - bez úrody, 2016 oberané 11.9. - 16°NM, 2015 oberané 15.9. - 21,5°NM... |  |
|  |
 |
|
|
|