|
Nezná někdo tyto bobule?, 6.5.2019 Mně to spíš připomíná myrobalan...
Jana |
|
Pokojové rostliny, která provoní celoročně byt, 23.4.2019 Příjemně voní Murraya paniculata. Sice jen v květu, ale kvete několikrát do roka. Nevadí jí ani přezimování v teple.
Jana |
|
|
|
Skudce jablone, 18.4.2019 Ještě jedna fotka. |
|
Skudce jablone, 18.4.2019 Prosím o radu: Poznáte někdo, co škodí jabloni? Mohly by to být mery jablonove?
Děkuji Jana |
|
Moruše, 11.4.2019 To měla být odpověď na dotaz pana Mimmo, omlouvám se za vložení na konec...
Jana |
|
Moruše, 11.4.2019 Uvidíme, něco jsem sehnala, před týdnem jsme s kamarádkou zahradnicí roubovaly, tak jsem zvědavá, jak to dopadne🙂 |
|
Sklizeň jádrovin 2018, 7.9.2018 Máte krásná jablka. Já zítra Rubinolu také sklidím, i když by ještě pár dní snesla, ale to už by tam nic nezbylo. Ptáci a srsni už zlikvidovali asi polovinu plodů 😞. Jana |
|
Sklizeň jádrovin 2018, 28.8.2018 Tak to já nacházím na zemi dvě rubinoly denně, a to není zdaleka tak pěkně vybarvená jako ta vaše. Můžou za to ptáci a sršni (vyžrali tak pětinu plodů). Jiných jabloní si nevšímají, Rubinola jim náramně chutná :( Jana |
|
Co to je za ovoce?, 25.8.2018 Cido nemá trny... |
|
Jabloň Ametyst, 16.8.2018 Taky jsem dneska sklízela. Zralé tak akorát jsou moc dobré, ale strašně rychle moučnatí. Alespoň ty moje. Jana |
|
|
|
Zatrávnenie sadu, 11.8.2018 Druhá fotka, luční směs |
|
Zatrávnenie sadu, 11.8.2018 Ten náš vypadá katastrofálně i přes závlahu... Pravda, už před časem jsme ji ukončili, bylo mi líto vody a nemělo to cenu. Na druhé fotce je "louka" vyseta v části zahrady (foceno ve stejnou dobu). Takže na podzim budu dosivat louku ☺. Jana |
|
Následky teplého počasí, 11.8.2018 Letos je to opravdu i na kiwi moc. Moje arguty mají letos poprvé nejen spálené listy, ale i plody, které masívně padají. J. |
|
Ako zachranit orech otraveny herbicidom?, 10.8.2018 Stromu i vás je mi líto, ale nerozumím tomu: Šířka koruny 18m, 3 m od plotu a koruna je nad vaším pozemkem? |
|
Sázení zimostrázu (buxus), 7.7.2018 Když zadate "Buxus semena", mate to hned v prvnim odkazu. Ale lepsi je ho mnozit rizkovanim. Nebo ho nepestovat vubec, vzhledem k invazivnimu vyskytu housenek zavijece zimostrazoveho 😕.
J. |
|