|
Příspěvky uživatele - 167.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez ovocných stromů, 9.7.2018 Zdravím, také bych se připojil do diskuse s dotazem - čím děláte předjarní postřik? Já zkoušel olejovo-saponátový prostředek dle pořadu Po lopatě, ale moc účinné mi to nepřišlo. Bohouš |  | Melouny 2018, 8.6.2018 To je krása, já mám teprve dva velikosti mezi golfovým a tenisovým míčkem. Dál ale žádná z dvaceti rostlin nenasazuje, zřejmě cítí to sucho, zálivka déšť nenahradí. |  |
|  | Melouny 2018, 28.5.2018 Já mám první "Sibiřský oheň" velikosti vlašského ořechu. Jsem na sezonu moc zvědavý, mám asi deset odrůd. |  | První burčák - kde se stala chyba?, 7.10.2017 Děkuji všem za názory, zkusím se z toho poučit pro příští rok. Určitě to chce ty kvasinky a taky asi byla chyba, že jsem mošt po ustátí nestočil. |  | První burčák - kde se stala chyba?, 6.10.2017 Letos poprvé jsem se pokusil z nadbytečných hroznů vyrobit burčák.Hrozny jsem vylisoval, dosladil a nechal kvasit při teplotě 22 stupňů v pološeru. Po cca10 dnech už má šťáva chuť tak nějak jako burčák, ale dost výrazně je cítit po... celý příspěvek > |  | Melouny 2017, 5.9.2017 Ne, semínka kupuji a roubuji na Sprinter. Jinak mám naprosto stejný pocit, to měkké ovoce je pohroma, nedá se to rozumně spotřebovávat, většinu nakonec rozdáme, ale i to je problém. To co jsem množil, rouboval a očkoval teď vykopávám a chci se víc... celý příspěvek > |  | Melouny 2017, 5.9.2017  Mimmo: Vy jste je sklidil všechny najednou, nebo jich máte tolik? Já je beru postupně, 2-3 dny jeden, od konce července. Zatím jsme spotřebovali 110kg a zbývá jich asi 8 ks, záleží, jak narostou. Počítám, že budou ještě celé září, pořád ještě... celý příspěvek > |  | Halehaven a Fairhaven, 30.8.2017 Zdravím všechny, také pěstuji broskvoně a zajímal by mne názor ostatních pěstitelů na rozdíl chuti a vůbec kvality plodů mezi Halehaven a Cresthaven. Po stránce pěstitelské náročnosti bude zřejmě jednoznačně výhodnější Cresthaven. Sám mám zkušenost s... celý příspěvek > |  | Co jí je a jak ji zachránit, 24.8.2017  Díky za odpověď, příští rok se poučím. Naštěstí další odrůdy se vydařily. Zdraví Bohouš. |  | Choroba Admirálu, 17.8.2017 Ještě mě zaujal ten postřik Florasin Calcium, že obsahuje i bór. Není něco podobného k dostání v Čechách? Co jsem našel, jsou jen vápenaté postřiky. Díky za info, Bohouš. |  |
|  | Choroba Admirálu, 17.8.2017  Můj výraz bomba spíš reagoval na to, že všichni v diskusích Admirál chválí a jsou jím nadšeni. Zahradničím desítky let, tak je mi jasné, že to trvá dlouho, než se odrůda opravdu osvědčí. Jako třeba Rubín, ten je v dobrých podmínkách a přiměřené péči... celý příspěvek > |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017 Chci alespoň nějaký sklidit, abych si ověřil, jestli je to opravdu taková bomba a stojí za to přeroubovat 5 letý zákrsek Golden Del. |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017 Děkuji za radu, je to tedy podobný problém jako s Dukátem. Nepomohlo by preventivně i vápnění půdy, resp. přihnojování ledkem vápenatým? Mám zkušenost, že Dukát v některých půdách vůbec nelze pěstovat, v hlubokých výživných černozemích je to... celý příspěvek > |  | Postižené maliny, 16.8.2017  Dobrý den, pěstuji maliny řadu let a v poslední době ze začaly rapidně zhoršovat. Na některých výhonech zrají souplodí podstatně pomaleji a zůstávají tvrdé a kyselé i po zčervenání. Působí také trochu scvrkle. Procento postižených výhonů ze... celý příspěvek > |  | Choroba Admirálu, 16.8.2017  Zdravím všechny pěstitele jabloní. Na prvních plodech stromku Admirál (2015) se objevily postupně tmavnoucí skvrny - viz foto. Připadá mi to jako hnědá skvrnitost, kterou trpí hlavně Dukát. Stromek mám ještě ve školce, kde je kvalitní vyhnojená půda,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|