Příspěvky uživatele - 112.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Fólie versus mulč, 2.1.2018
Mluvím o sadu. Jde o extenzivní sad - rok vysazené stromky s rozestupy kolem 6m, spíše bujnější podnože kvůli chudé a suché půdě. Půda hlinitopísčitá (asi 40cm tmavší "ornice" a pod ní zemina do oranžova a více písčitá, sem tam kamínek). Jde o velmi... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.12.2017
Byla to jen reakce na p.Milana, který chce slyšet zkušenost s postupným zahrnováním. Takže jsem mu potvrdil, že tato metoda je dobrá. Stejně tak, jako při výsadbě sazenic na záhon zasadím pod zem téměř celou rostlinu a nechám koukat jen pár listů,... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.12.2017 Obsahuje fotku
Chtěl bych třetí várku zasít do kelímku jen do poloviny zaplněného substrátem (myslím, že směs s krtincem není to pravé ořechové) a pak sazeničku postupně zasypávat, aby lépe kořenila a sílila. Ano, samozřejmě. Dělám to taky tak - seju 2 semínka... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017
Aha, jasné. Teď mě napadá - získal jsem staré zastřešení vchodu na kovové konstrukci ve tvaru mírného oblouku ze silného polykarbonátu, rozměr asi 1x2m, z toho by tedy šel velice snadno udělat pařník! Hodím to na záhon a vyzkouším, jak se to chová.... celý příspěvek >
Topaz nepřekonaný, 15.12.2017
P. Starší, když kliknete "Upravit příspěvek", můžete všechny fotky přidat k jednomu příspěvku a přispět tak ke zbytečnému nerozplizávání se diskuzního vlákna. Dík.
Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017
Ano, je to přesně jak píšete. V zimě není možné udržet teplotu nad 15°C. Jednak většinou slunce nesvítí, takže teplota uvnitř je zhruba stejná jako teplota venku. A pokud náhodou těch pár zimních hodin svítí, nenaakumuluje se v zemi takové teplo, aby... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017
Asi si nerozumíme. Pokud zateplím polystyrenem jednu stěnu (ano, severní, dokonce mi to tak i fajn vychází), způsobím tím pouze to, že se o pár minut zpomalí omrznutí. To teplo unikne zbylými stěnami, ale spíš stropem, a mrznout bude stejně. Víte,... celý příspěvek >
Jasné. P. E.T.: Ne každý má zahradu v prudkém svahu, aby toho pro skleník využil Tedy - myslíte, že polystyren ze severní strany něčemu pomůže? Myslím si, že by byl z jižní strany mráz a ta severní s polystyrenem by nic nezachránila. Spíš by... celý příspěvek >
Teď vás asi nechápu - ještě jsem nenarazil na produkt/skleník, který by měl pouze metr na výšku a byl ve tvaru polokoule, aby se minimalizovala jeho plocha. Vždy se prodávají normálně vysoké. Nebo chcete říct - všichni, co si kupují skleník, jsou... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - průběh, 13.12.2017
Též mě to udivuje. Ani v dubnu u mě není výjimkou, že se objeví velmi nízké noční teploty (i pod -6°), takže v mém nevytápěném skleníku je k ránu hlavně kolem stěn a ve výšce nad 10cm teplota pod 0°C, tzn. rajčata i papriky by zmrzly (v prním roce... celý příspěvek >
Sladké řepy z hypermarketů, 6.12.2017
"Z jakého důvodu jsou nejedlá" Můžete to nějak rozebrat? Moje žena si právě tyto kupuje nejvíc a nejsou nijak špatné. Už 2 roky jsme neměli vlastní, protože na jaře pomrzly, samozřejmě mají jinou chuť, protože to je jiná odrůda, ale že by byly... celý příspěvek >
Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 5.12.2017
Za katastrofální pro planetu považuje používání klasického wc, kdy je pro splachování využívána pitná voda a navíc lidské exkrementy nejsou dále zužitkovány. To jsou takové bláboly... Stačí se zamyslet nad tím, že je zanedbatelný rozdíl mezi tím,... celý příspěvek >
Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 5.12.2017
Trošku bych vás opravil - neřekl bych "každopádně se však hodí na kompost", ale pouze "lze jej likvidovat na kompostu". Nebude to pro něj žádný přínos, ale ani mu neublíží.
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 4.12.2017
Permakulturisti tvrdí, že orba je špatně, protože se ničí prostředí, které si půdní organismy pod povrchem vytvořily, a to je moc špatně. Jeden ekolog prosazuje hlubokou orbu,  a druhý pravý opak. Co je správně?
Prostokořené stromky - zima, 27.11.2017
A proč se tedy v zahradnické literatuře píše opak, tj. že při nízkých teplotách jde růst do kořenů, pozdní podzim je nejlepší doba k výsadbě, protože kořeny rostou nejvíce, a při vyšších teplotách jde růst naopak do koruny?
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika