|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Fólie versus mulč, 2.1.2018 Mluvím o sadu. Jde o extenzivní sad - rok vysazené stromky s rozestupy kolem 6m, spíše bujnější podnože kvůli chudé a suché půdě. Půda hlinitopísčitá (asi 40cm tmavší "ornice" a pod ní zemina do oranžova a více písčitá, sem tam kamínek). Jde o velmi... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.12.2017 Byla to jen reakce na p.Milana, který chce slyšet zkušenost s postupným zahrnováním. Takže jsem mu potvrdil, že tato metoda je dobrá. Stejně tak, jako při výsadbě sazenic na záhon zasadím pod zem téměř celou rostlinu a nechám koukat jen pár listů,... celý příspěvek > | |
| | Rajčatový hokus pokus - průběh, 22.12.2017 Chtěl bych třetí várku zasít do kelímku jen do poloviny zaplněného substrátem (myslím, že směs s krtincem není to pravé ořechové) a pak sazeničku postupně zasypávat, aby lépe kořenila a sílila.
Ano, samozřejmě. Dělám to taky tak - seju 2 semínka... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Aha, jasné. Teď mě napadá - získal jsem staré zastřešení vchodu na kovové konstrukci ve tvaru mírného oblouku ze silného polykarbonátu, rozměr asi 1x2m, z toho by tedy šel velice snadno udělat pařník! Hodím to na záhon a vyzkouším, jak se to chová.... celý příspěvek > | | Topaz nepřekonaný, 15.12.2017 P. Starší, když kliknete "Upravit příspěvek", můžete všechny fotky přidat k jednomu příspěvku a přispět tak ke zbytečnému nerozplizávání se diskuzního vlákna. Dík. | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 15.12.2017 Ano, je to přesně jak píšete. V zimě není možné udržet teplotu nad 15°C. Jednak většinou slunce nesvítí, takže teplota uvnitř je zhruba stejná jako teplota venku. A pokud náhodou těch pár zimních hodin svítí, nenaakumuluje se v zemi takové teplo, aby... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Asi si nerozumíme. Pokud zateplím polystyrenem jednu stěnu (ano, severní, dokonce mi to tak i fajn vychází), způsobím tím pouze to, že se o pár minut zpomalí omrznutí. To teplo unikne zbylými stěnami, ale spíš stropem, a mrznout bude stejně. Víte,... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Jasné.
P. E.T.: Ne každý má zahradu v prudkém svahu, aby toho pro skleník využil
Tedy - myslíte, že polystyren ze severní strany něčemu pomůže? Myslím si, že by byl z jižní strany mráz a ta severní s polystyrenem by nic nezachránila. Spíš by... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 14.12.2017 Teď vás asi nechápu - ještě jsem nenarazil na produkt/skleník, který by měl pouze metr na výšku a byl ve tvaru polokoule, aby se minimalizovala jeho plocha. Vždy se prodávají normálně vysoké. Nebo chcete říct - všichni, co si kupují skleník, jsou... celý příspěvek > | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 13.12.2017 Též mě to udivuje. Ani v dubnu u mě není výjimkou, že se objeví velmi nízké noční teploty (i pod -6°), takže v mém nevytápěném skleníku je k ránu hlavně kolem stěn a ve výšce nad 10cm teplota pod 0°C, tzn. rajčata i papriky by zmrzly (v prním roce... celý příspěvek > | |
| | Sladké řepy z hypermarketů, 6.12.2017 "Z jakého důvodu jsou nejedlá"
Můžete to nějak rozebrat? Moje žena si právě tyto kupuje nejvíc a nejsou nijak špatné. Už 2 roky jsme neměli vlastní, protože na jaře pomrzly, samozřejmě mají jinou chuť, protože to je jiná odrůda, ale že by byly... celý příspěvek > | | Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 5.12.2017 Za katastrofální pro planetu považuje používání klasického wc, kdy je pro splachování využívána pitná voda a navíc lidské exkrementy nejsou dále zužitkovány.
To jsou takové bláboly... Stačí se zamyslet nad tím, že je zanedbatelný rozdíl mezi tím,... celý příspěvek > | | Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 5.12.2017 Trošku bych vás opravil - neřekl bych "každopádně se však hodí na kompost", ale pouze "lze jej likvidovat na kompostu". Nebude to pro něj žádný přínos, ale ani mu neublíží. | | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 4.12.2017 Permakulturisti tvrdí, že orba je špatně, protože se ničí prostředí, které si půdní organismy pod povrchem vytvořily, a to je moc špatně. Jeden ekolog prosazuje hlubokou orbu, a druhý pravý opak. Co je správně? | | Prostokořené stromky - zima, 27.11.2017 A proč se tedy v zahradnické literatuře píše opak, tj. že při nízkých teplotách jde růst do kořenů, pozdní podzim je nejlepší doba k výsadbě, protože kořeny rostou nejvíce, a při vyšších teplotách jde růst naopak do koruny? | |
|
|
|
|