|
Příspěvky uživatele - 112.187
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018 Mně na některých jahodách takto osychaly okraje listů vloni a předloni, když přešli jarním mrazem v době kvetení. Letos tedy úplně bez příznaků (žádný mráz nebyl). Ale bylo to ve výrazně menší míře, semtam list... | | Červení drobní škodcovia na čerešňach, čo to je?, 4.5.2018 Červené výrůstky na řapících listů, není to žádná choroba, nijak to neškodí. | |
| | Mšice a mravenci, 4.5.2018 Na mšice funguje mýdlový roztok, zadusí je. | | Kvitnú jablone, 2.5.2018 Přesně tak. Vloni mi 21.dubna vše pomrzlo v květu, letos už je dávno odkvetlé. Ořešák už má výhony, zatímco vloni mi pomrzl při pučení. Třešně už odkvetly dávno, loni ještě 1.5. kvetly. Vše je letos tak o týden urychlené. Jediné jahody, které mi... celý příspěvek > | | Dracena - nemoc listů, 25.4.2018 Štítenky. Mechanicky odstraňte z listu to nejhoší, a pak ošetřete nějakým přípravkem na bázi oleje (třeba Oleoekol) - udusí je to.
Mně pomáhá taky pobyt na čerstvém vzduchu - z postižených rostlin během léta téměř vymizí. | | Rajčatový hokus pokus - průběh, 25.4.2018 Jaký je závěr vašeho pokusu? Stojí to za to a budete chtít tuto anabázi absolvovat každoročně, nebo provedete výsev v březnu, jak je běžné, bez komplikovaného stárání se? | | Roubování ze stromu na strom, 25.4.2018 Nevím, kde jste pozoroval dlouhé přírůstky na starém stromě (fyzicky to ani není možné, protože by pak 50-ti roční strom měl třeba 25 m v průměru ). Naopak, ze zkušenosti můžu říct, že je typické, že mladá třešeň má velké přírůstky a naopak stará... celý příspěvek > | | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 24.4.2018 No jde mi pouze o 7 roubovaných sazenic stolního vína 5 minut chůze od domu, takže přikrýt můžu vždy a velmi rychle, pokud by mráz hrozil. | | Rýč, 24.4.2018 Víte co - těch tvarů je nepřeberné množství, stačí se podívat do nabídky prodejců. Mám jeden z těch prodávaných jako "špičatý". Ale špička je mírnější než jiný prodávaný jako špičatý, kde špička je poměrně ostrá. Takže to poučování si můžete... celý příspěvek > | | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 24.4.2018 Díky za reakci, ale dozvěděl jsem se přesně to, co píší prodejci, nikoli důvod, přoč zpětně zahrnovat. A opak toho, co píšou ostatní, tedy po mrazech odhrnout a nechat rašit nezahrnuté.
Takže vás poprosím o odpověď na původní otázku - proč bych... celý příspěvek > | |
| | Dírky v listech, 24.4.2018 Hmyz. (brouk, housenka,...)
Nikdo vám neřekně, jaký přesně.Spousta hmyzu se živí rostlinami. | | Rýč, 24.4.2018 Netuším, jaké přesně máte rýče, nicméně já mám klasický mírně do špičky a rozhodně mi nic nesklouzává. Menší kořeny bez problémů přesekávám rýčem a na větší si beru sekeru. | | Mandloň záchrana, 20.4.2018 Nejsem žádný odborník, teprve začínám, ale z těch málo zkušeností, co mám, bych to tak udělal. Po pravdě - když mi u mladých stromků nevyrašily pupeny v horní části terminálu, nevyrašily pak ani později a terminál postupně odumřel.
Odstranil bych... celý příspěvek > | | Mandloň záchrana, 20.4.2018 Tak ponechal bych nejbujněji rašící výhon, a ten tvaroval směrem nahoru. A ostatní 3 odstranil. Ty úhly jsou celkem ostré, takže by neměl být problém kmen časem srovnat. | | Řez asi dvouleté broskvoně, 19.4.2018 Nechte pouze 3 nejsilnější výhony (kosterní větve) do 3 různých stran.
Kvete málo, protože jste všechny jednoleté výhony, na kterých broskvoň kvete, ostříhala! Broskvoň se stříhá na začátku vegetace, když kvete, nikoli na podzim či v zimě. | |
|
|
|
|