Příspěvky uživatele - 112.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roztočík jahodníkový, 4.5.2018
Mně na některých jahodách takto osychaly okraje listů vloni a předloni, když přešli jarním mrazem v době kvetení. Letos tedy úplně bez příznaků (žádný mráz nebyl). Ale bylo to ve výrazně menší míře, semtam list...
Červení drobní škodcovia na čerešňach, čo to je?, 4.5.2018
Červené výrůstky na řapících listů, není to žádná choroba, nijak to neškodí.
Mšice a mravenci, 4.5.2018
Na mšice funguje mýdlový roztok, zadusí je.
Kvitnú jablone, 2.5.2018
Přesně tak. Vloni mi 21.dubna vše pomrzlo v květu, letos už je dávno odkvetlé. Ořešák už má výhony, zatímco vloni mi pomrzl při pučení. Třešně už odkvetly dávno, loni ještě 1.5. kvetly. Vše je letos tak o týden urychlené. Jediné jahody, které mi... celý příspěvek >
Dracena - nemoc listů, 25.4.2018
Štítenky. Mechanicky odstraňte z listu to nejhoší, a pak ošetřete nějakým přípravkem na bázi oleje (třeba Oleoekol) - udusí je to. Mně pomáhá taky pobyt na čerstvém vzduchu - z postižených rostlin během léta téměř vymizí.
Rajčatový hokus pokus - průběh, 25.4.2018
Jaký je závěr vašeho pokusu? Stojí to za to a budete chtít tuto anabázi absolvovat každoročně, nebo provedete výsev v březnu, jak je běžné, bez komplikovaného stárání se?
Roubování ze stromu na strom, 25.4.2018
Nevím, kde jste pozoroval dlouhé přírůstky na starém stromě (fyzicky to ani není možné, protože by pak 50-ti roční strom měl třeba 25 m v průměru ). Naopak, ze zkušenosti můžu říct, že je typické, že mladá třešeň má velké přírůstky a naopak stará... celý příspěvek >
Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 24.4.2018
No jde mi pouze o 7 roubovaných sazenic stolního vína 5 minut chůze od domu, takže přikrýt můžu vždy a velmi rychle, pokud by mráz hrozil.
Rýč, 24.4.2018
Víte co - těch tvarů je nepřeberné množství, stačí se podívat do nabídky prodejců. Mám jeden z těch prodávaných jako "špičatý". Ale špička je mírnější než jiný prodávaný jako špičatý, kde špička je poměrně ostrá. Takže to poučování si můžete... celý příspěvek >
Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 24.4.2018
Díky za reakci, ale dozvěděl jsem se přesně to, co píší prodejci, nikoli důvod, přoč zpětně zahrnovat. A opak toho, co píšou ostatní, tedy po mrazech odhrnout a nechat rašit nezahrnuté. Takže vás poprosím o odpověď na původní otázku - proč bych... celý příspěvek >
Dírky v listech, 24.4.2018
Hmyz. (brouk, housenka,...) Nikdo vám neřekně, jaký přesně.Spousta hmyzu se živí rostlinami.
Rýč, 24.4.2018
Netuším, jaké přesně máte rýče, nicméně já mám klasický mírně do špičky a rozhodně mi nic nesklouzává. Menší kořeny bez problémů přesekávám rýčem a na větší si beru sekeru.
Mandloň záchrana, 20.4.2018
Nejsem žádný odborník, teprve začínám, ale z těch málo zkušeností, co mám, bych to tak udělal. Po pravdě - když mi u mladých stromků nevyrašily pupeny v horní části terminálu, nevyrašily pak ani později a terminál postupně odumřel. Odstranil bych... celý příspěvek >
Mandloň záchrana, 20.4.2018
Tak ponechal bych nejbujněji rašící výhon, a ten tvaroval směrem nahoru. A ostatní 3 odstranil. Ty úhly jsou celkem ostré, takže by neměl být problém kmen časem srovnat.
Řez asi dvouleté broskvoně, 19.4.2018
Nechte pouze 3 nejsilnější výhony (kosterní větve) do 3 různých stran. Kvete málo, protože jste všechny jednoleté výhony, na kterých broskvoň kvete, ostříhala! Broskvoň se stříhá na začátku vegetace, když kvete, nikoli na podzim či v zimě.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika