 |
Problémy s plechovou udírnou, 22.2.2018 rpstylle díky a určitě se ozvu na e-mail ať to tady nezahltím blbostma. S uzením začínám jak jsem psal, tak budu psát asi často.Po té jehle se podívám, máme tady dobře zasobené železářství, ale mají tam i spoustu věcí na zabijačky atd. |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 21.2.2018 A kde jste tu jehlu koupili? v domácích potřebách nebo přes internet? Je jich víc druhů a podle čeho vybírat?Dík za trpělivost se mnou začátečníkem.Pavel |
 |
|
 |
Problémy s plechovou udírnou, 21.2.2018 Zdravím všechny, vidím že co jedinec tak jiný názor. No já dělal jako "rpstylle" akorát jsem dal nasucho 30g soli na 1kg masa a vetřel česnek a na lák jsem dal 150g soli na 1,5l vody. Což vidím podle vašich názorů i podle ochutnávky je prostě moc.... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 19.2.2018 Zdravím, tak včera jsme konečně naložené bůčky vyudili. Dal jsem na vaše rady. Bůčky jsem nechal vcelku, udil na 60stupňů asi 8 hodin. Vysledek je asi nejlepší od začátků našeho uzení. Maso jsem před vložením do udírny 3/4 hod rozvlažil. Jediné co mě... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 27.1.2018 Tak všem díky. Z každého příspěvku si něco vezmu k srdci. Bůčky nebudu půlit a zkusím i ty mokré polena.Bohužel s tím komínem už asi nic neudělám... Samozřejmě maso zkusím rozvlažit. Uečitě dám vědět jak jsme dopadli. |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 26.1.2018 Je to udírna Impulz a měla by opravdu fungovat i bez komínu.Asi máte pravdu s teplotou toho masa. Příští várku zkusím rozvlažit. Dokonce mi někdo radil ať na rozdělaný oheň v topeništi nasypu zvlhčené piliny. Že to maso nebude tak osychat. No řeknu... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 26.1.2018  Není to klasický komín. Koupili jsme plechovou udírnu jako celek. A nahoře je pouze otvor odkud vychází kouř. Dá se regulovat klapkou. Nic víc jako příslušenství k tomu výrobce nenabízel. Tudíž by to mělo fungovat. Ale jak jsem psal tah je dobrý.... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 26.1.2018 Díky za reakci. No teplotu jsem držel mezi 60-70 stupni.Nějakých 5 hodin. Máme topeniště přímo v udírně dole. Nad ním je ochranný plech, aby oheň nesálal přímo na maso. tah je dobrý-spodní sání i vrchní komínek zcela otevřený. Proto ten dodat ohledně... celý příspěvek > |
 |
Problémy s plechovou udírnou, 25.1.2018 Dobrý den, máme také plechovou dvouplášťovou udírnu jen krátce, ale máme podobné problémy s uzením. Ještě se nám nepodařilo maso nebo klobásy vyudit do zlatova. teplotu hlídáme i vysušení udírny před uzením, ale maso které udíme podle rad na... celý příspěvek > |
 |
Jak naložit maso na uzení, 15.1.2018 Dobrý den, jak naložit vepřová žebírka na uzení? Zmiňují se zde převážně velké kusy masa, jako např.bůčky, ale o žebrech nic. Myslím kolik soli na kg a na jak dlouho? Někde jsem četla, že se žebírka před uzením povaří. Máte prosím někdo zkušenost?... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 7.12.2014 Mě odporná není, asi začnu čurat ke švestkám :-)
Tonda 2 |
 |
Brutálně špinavé demižony - co s tím, 4.12.2014 Na čistění lahví, usazenin uvnitř, jsem používal malé množství kyseliny solné, myslím 31%.
Tonda |
 |
Šarka švestek, 20.11.2014 Stará diskuse, ale napadá mne, zda má cenu používat rouby, které jsou zaručeně bezvirozní, předpokládám ty z Litoměřic, nebo použít i rouby od přátel? Šárka je totiž všude kolem a stejně dříve či později se strom nakazí šárkou. Děkuji za vaše... celý příspěvek > |
 |
Roubovací nůžky, 20.11.2014 Doporučuji ostrý nůž, praktičtější |
 |
Jakou vybrat ideální švestku na jidlo?, 11.11.2014 Svatá pravda, co člověk, to jiná chuť a co nám chutnalo jako malým, je v pozdějším věku o něčem jiném. Zůstala jen vzpomínka, jestli nevytěsnila to horší z té chuti?
Nejlepší východisko, milovat, co jsme si vybrali.
Tonda |
 |