|
Příspěvky uživatele - 243.114
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata - co jim je?, 25.6.2020 Nedostatek přijatelného vápníku. Doplňte postřikem na list Wuxal calcium nebo jiným vápenatým postřikem na list, do půdy nestačí, kořeny v tom mokru nejsou schopny vápník transportovat do rostliny. |  | Rajské zkroucené listy, 23.6.2020 Stalo se mi to několikrát, z vlastního kompostu, do kterého jsme nasypali trávu ošetřenou herbicidem. Rajčata jsem nelikvidovala, jen jsem nechala růst zálístky. Když některý začal vypadat normálně, tak jsem rostlinu nad ním odřízla a ze zálístku... celý příspěvek > |  |
|  | Plíseň na listech cukety, 21.6.2020 Masívní napadení sviluškou nebo třásněnkami. Podívejte se na spodek listů - pokud jsou tam pavučnky s mini "pavoučky", tak je to sviluška. Pokud tam pavučinky nejsou, jen černé tečky trusu, tak jsou to třásněnky. Niméně funguje na ně stejný postřik... celý příspěvek > |  | Nať brambor vadne, 18.6.2020 Vypadají, jak kdyby v době zakládání hlíz bylo sucho a pak hodně popršelo a hlízy popraskaly. |  | Kroucení listů brambor, 13.6.2020 S největší pravděpodobností jsou poškozeny herbicidem - rezidua mohla být v kompostu nebo hnoji. A nebo je poškození způsobeno úletem herbicidu při ošetřování trávníku. |  | Papriky 2020, 15.5.2020 Tak jak papriky dopadly? |  | Jaké smáčedlo?, 26.4.2020 Smáčedlo je na to, aby postřik pokryl i rostliny, které mají "voskový" povrch - cibule, česnek, brukvovitá zelenina. Samozřejmě ten roztok steče, to je, milá zlatá, fyzika. |  | Žluté skvrny na citrusu, 26.4.2020 Že jste breberky neobjevil, neznamená, že je tam nemáte. Vypadá to na napadení třásněnkami. |  | Papriky 2020, 26.4.2020 Věřit předpovědi na čtrnáct dnů dopředu je velký optimismus. Nevychází ani dva až tři dny dopředu. Možná vám to vyjde, ale denně běhat s kyblíky je dost otrava, navíc hrozí, že papriky chytnou nějakou plíseň z toho, že přes noc budou v hodně vlhkém... celý příspěvek > |  | Drtička větví - poradíte?, 21.4.2020 Po letech, kdy jsme se mořili s nožovým drtičem Einhell, jsme letos zakoupili Bosch AXT 25 TC. Cena strašná, ale to, s čím bychom se mořili dva dny, udělal za dvě hodiny. Bere i rozvětvené křivé větve, poradil si s větvemi z kroucené vrby.... celý příspěvek > |  |
|  | Citrus - blednutí a ztráta lesku u listů i plodů, 2.4.2020 Třásněnky. |  | Nestihla jsem zasadit jarní cibuloviny, 31.3.2020 Co řešíte - buď je rovnou vyhoďte nebo je radši dejte do země, kvést nebudou, ale zřejmě nezhynou. |  | Papriky 2020, 18.3.2020 S Amy mám stejnou zkušenost, klíčí mizerně. Loni jsem si vybrala rostliny s nejpěknějšími plody (opravdu se hodně lišilly rostlina od rostliny) a vysela letos vlastní semena. Měla 100% klíčivost. Iva P. |  | Co to je?, 2.3.2020 Ale já jsem tu druhou fotku viděla . Pokud by tam ti škůdci nebyli, tak si datel těch stromů nevšimne. To neznáte, říkalo se, že datel je lékař stromů...
IvaP. |  | Co to je?, 2.3.2020 Tak nevím, jestli si z nás děláte legraci, nebo to myslíte vážně. Na fotce č.1 jsou vidět pod kůrou chodbičky nějakého škůdce. To opravdu datel neudělal. Ten se chtěl jen naobědvat a snažil se larvy vyklovat. IvaP. |  |
 |
|
|
|