Papriky 2020
|
|
|
|
|
|
|
|
dara1111 - (46) - 234.92 (?), 17.3.2020 19:29
Zdravím. Tak Amy v první várce setí nevylezla vůbec, z druhé vyseté várky z deseti semen vylezly čtyři a jsou pěkně lenivé. Příští rok vyseji z přesevu. Kvalita semen mizerná. Tohle bylo trápení. Jinak všem ostatním parikám se daří. Chilli by mohly jít klidně už do hlíny ven, kdyby počasí dovolilo. O 14 dní později vyseté sladké papriky jsou také v kondici. Nejlépe vzešly jako vždy kapie z Lidlu (Ramiro). I když jsem je letos nechtěla vysévat, nedalo mi to :). Super klíčivost Eva a Filip, trošku lenivější Vlasta, mizerná klíčivost papriky Jazýček ze zlaté edice (pěkně drahá a vylezly jen 2 semena z deseti... tak jsem na ni zvědavá), nakonec jsem vysela i tu Rubínovou (klíčivost velmi dobrá i po třech letech stará semena) a Sandru, dala jsem jim šanci, jsou chuťově dobré, tak proč ne :). Paprik bude dost. Zdraví Darina
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 18.3.2020 13:47
S Amy mám stejnou zkušenost, klíčí mizerně. Loni jsem si vybrala rostliny s nejpěknějšími plody (opravdu se hodně lišilly rostlina od rostliny) a vysela letos vlastní semena. Měla 100% klíčivost. Iva P.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?), 2.3.2020 12:14
Já to měl přesně naopak: moje Jabliny vzaté na podzim měly téměř bez výjimky problémy. Kdežto u koupených - kontroloval jsem data sklizně - se helmiček vyskytlo podstatně méně. Ale možná máte pravdu, že je to tím, jak se se semínky zachází: ta moje mohla být přesušená (hnědé nebylo ani jedno). A napadá mne, že i stadium zralosti může hrát roli. Letos už papriky pro mne skončily, tedy výsev, tak to musím ověřit až příští rok. Rozhodně ale dešťovka neublíží.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?), 25.4.2020 23:33
Hop nebo trop. 23.4. jsem vysadil 7 paprik na chalupě (570 mnm). Podestlal jsem je tlustou vrstvou posekané trávy smíchané s hnojem, aby měly teplíčko od nohou. Noci tráví pod bílými plastovými kbelíky (bílé pro případ, že bych zaspal), kterými je přiklápím poté, co jsem je zalil teplou (cca 25°C) vodou. Uplynuly teprve dva dny, ale při pohledu na ně mám pocit, že se jim vede líp než v kartónech střídavě na balkóně a uvnitř dole v Ústí. Lungy už kvete. Mám tam 6 odrůd: Lungy F1 (2), Slávy F1, kapii ze semínek koupených paprik, Jablinu F2, Citrinu a Superamy F1. Pestrá směsice.
Předpověď počasí nehlásí žádné mrazivé noci až do 9.5., takže doufám, že i kdyby Leďáci přišli, dokážu tuhle průzkumnou četu ochránit. Chystám se zasadit celkem 21 paprik, okolo kterých postavím 80cm zástěnu z dvojitého igelitu tak, že je bude možné i přiklopit sezhora. No a kýble pro případ nouze nejvyšší.
Co myslíte, jak to dopadne?
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 26.4.2020 8:38
Věřit předpovědi na čtrnáct dnů dopředu je velký optimismus. Nevychází ani dva až tři dny dopředu. Možná vám to vyjde, ale denně běhat s kyblíky je dost otrava, navíc hrozí, že papriky chytnou nějakou plíseň z toho, že přes noc budou v hodně vlhkém nevětraném mini prostoru.
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2890) - 6.138 (?), 26.4.2020 20:52
To není víra, to je sázka do loterie. Kdo nehraje, nevyhraje a s prohrou se tak nějak smířím. Kalkuluju s kurzem 1:2 v neprospěch výhry.
Kýble už brzy přestanou, dostanou jen igelitovou ohrádku.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.114 (?), 15.5.2020 18:34
|
|
|
|
|
|
|
host - 61.92 (?), 16.5.2020 14:20
Tak už to vypadá, že tžádné noční mrazy už nebudou. Ráno jsem se vydal na zahradu a začal jsem sázet plodovou zeleninu. Začal jsem tím jednodušším, paprikami. Mám jen jedenáct odrůd a tak s tím vysazením 64 rostin žádný nebyl problém. Horší to bude zítra, kdy začnu s cherry rajčaty (44 rostlin, 30 odrůd). To už budu muset zapisovat každou rostlinu zvlášť. Cedulky mám některé nachystané, ale ty přidám až budu dávat spirály.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
Onfrapal - (38) - 120.40 (?), 1.6.2020 14:37
Dobrý den. Máte perfektní domeček pro papriky. Kurňa, že mě to nenapadlo také. Bohužel počasí mi dovolilo v naší kotlině přesazení až teď. Ještě 22.5.nebo 23.5.Jsem měl z rána nějaké desetiny pod nulou. A protože jsem minulý rok spěchal a vše mi zcernalo, letos jsem si počkal. I po rozdani hodně paprik my jich spousty zbylo. Zítra pokud to počasí dovolí se vrhnu na rajčata.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|