|
Příspěvky uživatele - 235.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 16.6.2019 Tiež mávam múčnatku v malom rozsahu na Rubinole, Angolde a aj Topaze. Myslím si, že tieto odrody sú skôr odolné proti chrastavitosti. |  | Proliferace a metlovitost výhonů na slivoni, 13.6.2019  Tiež v tom nevidím problém. Podobne sa správa aj tento divo rastúci myrobalán, ktorý som minulý rok v septembri zaočkoval Hanitou. |  |
|  | Úroda meruněk 2019, 13.6.2019  Ako je na tom Thyrintos chuťovo? Obzerám sa po nejakej veľmi skorej odrode, lebo najskôr u mňa dozrieva Orangered (na obrázku). Poškodením mrazom sa neobávam. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 11.6.2019 Dnes som strekol obaľovača 2. krát Spintorom. |  | Přehuštění koruny, 11.6.2019 Vo Vašom prípade by nebolo zlé použiť dvojstupňový sektorový rez, keďže konáre rastú takmer kolmo nahor. V predjarí skrátite kostrové konáre na taký púčik, aby púčik pod ním smeroval von z koruny. Počas vegetácie vrchný púčik vyraší kolmo nahor (ako... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 9.6.2019 Smetiari sa veru budú čudovať |  | Mšice na švestkách a rynglích postřik, 9.6.2019 Zaujímavý článok, ktorý by si možno zaslúžil zvlášť diskusiu. Nechcem to tu nejak príliš rozvádzať, toto vlákno je o inom, no aspoň v stručnosti. Po dočítaní som mal prvotný dojem, že p. Rod inklinuje skôr ku konvenčnej ochrane a tej "bio" príliš... celý příspěvek > |  | Ide to aj (ne)chemicky, 6.6.2019 Dnes som si všimol prvé rozkvitnuté kvety na odrode Nero a na no name odrode. Mal som dilemu, či ešte raz ošetriť pred kvetom. Naposledy som striekal pre 6 dňami a kým vinič odkvitne, bola by to dosť dlhá doba bez ochrany. Preto som dnes použil... celý příspěvek > |  | Řez mladé révy, 4.6.2019 1) Zatiaľ ešte nič neodstraňujte, počkajte po odkvete a keď budú bobule ako malý hrášok (3-4 mm), ponechajte na celom kre max. 3 najkrajšie strapce. Samozrejme za podmienky, že krík neživorí a pekne prirastá.
2) Všetko preč a kľudne už teraz.... celý příspěvek > |  | Ide to aj (ne)chemicky, 31.5.2019 Pridávam aktuálny report z vinohradu. Po dlhšom období upršaného počasia sa dnes znova vyčasilo a citeľne oteplilo. Priam ideálne podmienky pre šírenie hubových chorôb, najmä peronospóry. Zajtra by boli presne 2 týždne od posledného ošetrenia, no... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 29.5.2019 Zaujímavé, naozaj je ešte dosť chladno. Nemôže to byť poškodenie piliarkou? Na jednom obrázku sa zdá, že vyhryzená dutina smeruje až do jadrovníka, resp. z jadrovníka von. |  | Prebierka plodov, 25.5.2019 Túto, mnohými záhradkármi, neobľúbení činnosť mám pre tento rok za sebou. Dnes som sa hecol a spravil som prebierku na všetkých jabloniach (okrem Galy). Násada plodov vyzerá sľubne, aj keď piliarka zničila viac úrody, ako som očakával (najviac jej... celý příspěvek > |  | Foto M9 a MM106, 23.5.2019 Zdieľam podobný názor, MM106 je môj najobľúbenejší jabloňový podpník. Posledné roky vyberám stromčeky skôr podľa dostupnosti tohto podpníka, až potom podľa odrody. V praxi to znamená, že ak by mali odrodu, ktorú chcem na M9-ine, tak by som veľmi... celý příspěvek > |  | Vysoká násada na jabloni, 20.5.2019 Prebierka je u jabloní obzvlášť dôležitá pre dosiahnutie kvalitnej úrody, a to najmä pri intenzívnych pestovateľských tvaroch. Ja ju zvyknem robiť, keď sú plody veľké asi ako vlašské orechy. V súkvetí ponechávam jeden plod, max. dva, podľa toho aká... celý příspěvek > |  | Roubování, 12.5.2019  Tiež ako začiatočník v štepení som na jar trocha experimentoval. Zostalo mi niekoľko vrúbľov sliviek, a preto som sa rozhodol prevrúbľovať zopár divých myrobalánov. Časť kopuláciou a časť za kôru. Nebolo by na tom nič čudné, keby som to nerobil v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|