|
Dešťová voda, 13.5.2019 Chytám dešťovku do záchytné nádrže za ČOV (dnes už máme na vesnici kanalizaci, takže ČOV slouží k čistění dešťovky před záchytnou nádrží) a poměrně dost kalu se v ČOV usazuje. Je to takové černé mazlavé bahýnko. V záchytné nádrži je voda nádreně... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 25.4.2019 Ano teď po tom komentáři to chápu. Neuvědomil jsem si, že pod biologickou filtrací je čerpadlo a to bude honít vodu dokola. Jak voda bude zpět vtékat do odchovné nádrže tak se i provzdušní. Vodu musí tlačit čerpadlo z důvodu velkého výškového rozdílu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 25.4.2019 Hodně dobrá diskuse ale přiznávám, že jsem se ztratil. Já to chápu tak, že máte trubku určitého průměru u dna v chovné nádrži ústící do Vortexu a vodu v této trubce tlačí vzduchové bubliny z kompresoru. Když by jste průměr trubky zvětšil a... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 24.4.2019 Zajímavý praktický poznatek s tím dnovým sáním. To znamená, že pokud tam dnové sání není tak nesežrané granule padají na dno a tam se s němi děje co? Ryby mají šanci je později sežrat? Chápu to správně? |
 |
Chov pstruhov, 23.4.2019 Já jsem se jenom tak zeptal na to dnové sání, jelikož buduji zezírko a tam už ho mám ve dně zabetonované. U jezírka je to neoddiskutovatelná nezbytnost. Současně chystám i chov pstruhů v zemi usazené 6 kubíkové plastové voštinové nádrži (bývalá... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 17.4.2019 Dotaz na Vás. Ta práce je z hlediska zednického moc pěkná. Ale v čem budou ti pstruzi? V té části vyložené obklady? |
 |
Pstruzi, 17.4.2019 Díval jsem se na obrázky a moc jsem nepochopil co je to Swirl Filter. Je to mechanická filtrace? Něco jako vortex s provzušňováním? |
 |
Typ UV trubice, 17.4.2019 Ano, tím, že máte gravitační zapojení tak, to Vaše řešení utvořit šachtici z KG trubky s nerezovou výplní a do ní dát ponornou UV lampu je to nejlepší možné dle mého názoru. Ale já mám čerpadlové zapojení a tudíž už šachtici z plastu a v ní jsou na... celý příspěvek > |
 |
Výhoda bubnového filtru, 17.4.2019 Těžko říci co se skrývá pod pojmem "Nezdá se mi účinnost komorové filtrace" ale asi jde o biologickou část filtrace. Mechanickou filtraci u Vás žejmě provádí štěrbinový filtr. Bubnový filtr je opět pouze mechanická filtrace ale s jemnějším sítem než... celý příspěvek > |
 |
Čím slepit platový díl od vzduchovadla, 11.4.2019  Chybějící obrázek. |
 |
|
 |
Čím slepit platový díl od vzduchovadla, 11.4.2019 Přepravce nešetrným zacházením mi rozbil plastový díl na novém vzduchovadlu Aquaforte AP-45. Jakým lepidlem ho slepit? Přikládám obrázek a děkuji za zkušenosti. Díl je vystaven jemným vibracím vzduchovadla. |
 |
Typ UV trubice, 10.4.2019 Ano to je chytré řešení. A teď ještě vymyslet jak tam usadit dvoupaticovou trubici. |
 |
Přečerpávání vody vzduchem, 10.4.2019 Moc děkuji za výpomoc. Hledal jsem všude ale nenapadlo by mne to klíčové vyhledávací slovo Airlift. Teď když to prohlížím a se zatnutými zuby musím přežít reklamy a nervy drásající hudbu na pozadí videí, tak jsem ušetřil čas objevováním ameriky. Čím... celý příspěvek > |
 |
Přečerpávání vody vzduchem, 9.4.2019 Akvaristé to znají z filtrace. Ponořená trubice v akvariu směruje kolmo nad hladinu a nad ní je trubka ohnutá směrem k hladině. Do spodu trubičky v akváriu se vhání vzduchovadlem vzduch. Ten trubičkou probublává na horu a bublina když stoupá... celý příspěvek > |
 |
Jdou použít sítě do okna místo nerezového sítka, 9.4.2019 Jestli to dobře chápu tak chce dát plastová okenní síta před biofiltraci aby zachytily ty nejhrubší části a biologická část se tak rychle nezanášela.. Zřejmě silonové síto bude mít na válcích a po určitém čase se válce pootočí a tím se síto... celý příspěvek > |
 |