|
Jadroviny 2019, 22.9.2019  Jediné moje letošní jádroviny jsou v papírové podobě Po pětiletém hledání všude, kde je to jen možné, podařilo se mi sehnat knihu Příběhy slavných odrůd. |
 |
Jadroviny 2019, 15.9.2019 Moc pěkná je podívaná na ty vaše jablka, pane Hlavatý. |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 14.9.2019 U mne Admirál neroste vůbec bujmě ani na M9 ani na semenáči. Zato roste dost neuspořádaně. Bujnější růst pozoruji u Orionu a Siriusu, dokonce i Merkur se mi jeví vzrůstnější. Nemohu však vyloučit, že má u mne Admirál slabší růst proto, že na něj... celý příspěvek > |
 |
Míchání hnojiv, 11.9.2019 Přesně tak. A co Kristalon Zdravé rajče a paprika? Letos jsem odzkoušel a s výsledkem jsem spokojený. Jedná se o Kristalon s obsahem 2 složek (dva sáčky) - hnojivo 300 g + vápník 200 g. Hnojení zálivkou 1x týdně na střídačku, jeden týden vápníkem,... celý příspěvek > |
 |
Melouny 2019, 10.9.2019 O tom, že uschlý úponek je spolehlivým znakem sklizňové zralosti nejen u mne, se píše např. zde.
|
 |
Melouny 2019, 8.9.2019  Myslím že samotná stopka se začne viditelně měnit až někdy v poslední fázi vývoje plodu, tedy těsně před / nebo až při jeho rozkladu. U odrůdy Sugar Baby je spolehlivým ukazatelem sklizňové zralosti uschlý úponek u prvního listu od plodu, viz... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 2.9.2019 Semínka brambor vysévám přímo na venkovní záhonek obvykle v polovině května, protože mám zahrádku v mrazovém údolí. |
 |
Pokus s bramborami, 2.9.2019  Velice pestrá je ta vaše bramborová exotika, moc se mi líbí. Můj letošní pokusný výsev semen odrůdy Anuschka přinesl brambůrky sympatického vzhledu, tak mne to přimělo k tomu, že jsem připravil semena na opakování pokusu v příštím roce. Kromě... celý příspěvek > |
 |
Prima, 25.8.2019 Mě se Prima zapsala do paměti jako atrapa jablka. Pěkně vypadající napodobenina, která nebyla k jídlu. |
 |
Zničené listy u mladých rezistentních jabloní, 10.8.2019 Vzhledem k tomu, že se jedná o houbového patogena, řekl bych že ano - běžnými přípravky a ve stejných termínech, jako proti strupovitosti. |
 |
|
 |
Silvia a Diana, 8.8.2019 Rád vyčkám na vaše hodnocení dalších plodů odrůdy Silvie. |
 |
Jabloň - zdroj ovoce a zdroj stínu, 8.8.2019 Doporučit bych mohl bujně rostoucí odrůdu Orion, jako čtvrtkmen na podnoži MM111. U mne má tři metry již po pěti letech (viz vlákno Orion) a to nemám ani těch 50 cm půdy. Na písku bude ale nutná alespoň občasná zálivka. |
 |
Zničené listy u mladých rezistentních jabloní, 8.8.2019 Pravděpodobně se jedná o houbový patogen Diplocarpon mali, způsobující předčasný opad listů jabloní. Tento houbový patogen napadá jabloně (Malus spp.) a kdoulovce (Chaenomeles spp.) a jeho výskyt je vizuálně charakteristický výskytem malých... celý příspěvek > |
 |
Silvia a Diana, 6.8.2019 Díky za informaci pane Petře. Silvie je tedy podle vás lepší než Diana? Uvažoval jsem, že naroubuji Dianu, ale jak to tak vypadá, budu raději schánět Silvii. |
 |
Odrůda Admiral, 4.8.2019 Ano škůdce, na fotce je zacelený povrchový požerek pravděpodobně Zobonosky ovocné.
|
 |