|
Jahodník - frigo sadba, 20.2.2019 Tak to jak dlouho si můžete nechat frigo sadbu opravdu nevím. Já si objednávám tak, abych měl záhony připraveny- letos na. 20.dubna. Mám zkušenost, že mně sazenice dojdou přesně na termín, jen o den nebo dva dříve. |
 |
Rajčata 2019, 16.2.2019 V průběhu přípravy sezóny 2019 jsem některým z vás poslal semena velkých biftekových rajčat (a také velkých ve tvaru srdce). Jejich pěstování se trochu liší než pěstování malých rajčat a tak bych chtěl upozornit na některé zásady, které pomohou (dle... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Předpěstování košťálovin, 7.2.2019  Včera jsem položil okna na dřevěný rám toho menšího pařeniště. Doufám, že ten sníh uvnitř by mohl během zítřka a soboty roztát (má být polojasno) a pak bych v pondělí plochu uhrabal, připravil na výsev, případně něco už vysel. Ale to je jen taková... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Hranáček, Strabena, Nelinka, 6.2.2019 Nechat je vykvasit.
Vladimír |
 |
Rajčata 2019, 5.2.2019 Determinantní - určitá znamená, že rostlina má předem v genech informaci o tom, jak bude růst (kolik květensttví, jak se budou střídat listy a květy a také když vyčerpá tento program, tak se růst zastaví a rostlina uhyne). Jsou to opravdu keříčkové... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 4.2.2019 Ony ty problémy se někdy nahromadí tak, že člověk nemá na nic náladu ani na tu zahradu a ještě víc o něčem psát. Vítáme Vás zpátky. Ať se Vám daří.
Vladimír |
 |
Paprika Rodrigo, 4.2.2019 Díky za informaci. Půjdou do kelímků od jogurtů 400 nebo 500 ml. S rajčaty tento problém nemám, stačí jim kelímky 200 ml.
Vladimír |
 |
Papriky 2019, 1.2.2019  Vladimír |
 |
Rajčata 2019, 20.1.2019 Je dobře, že jste se ozval. Třeba nám něco poví ještě někdo jiný.
Vladimír |
 |
Rajčata 2019, 18.1.2019 "podmínky jsou důležitější než odrůdy"
Možná u tebe Milane, ale jinak ne. Dokonce i firmy udávají rajčata jako raná, poloraná a pozdní, případně u nich uvádějí DTM. A to nemluvím o... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2019, 16.1.2019 Někde jsem četl, že ty moderní LED světla s červeným a modrým světlem mohou mít negativní vliv na oči. Proto se doporučuje pokud to nemáte někde ve sklepě mít ty stojany zakryté.
... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2019, 16.1.2019 Dnes jsem četl na webu, že nějaký člověk v Tennessee bude pěstovat papriku Hamík od SEMA. Dočetl jsem se také (u toho prodejce od kterého má semena) že její sladkost je 11 -12 °Brix. Kolem poledne jsem byl ve městě a tak jsem si koupil... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2019, 15.1.2019 Vypadají pěkně. Já bych nějaký den počkal a přesadil je. Zasadil bych je co nejhlouběji pokud to bude možné tak bych je zahrabal včetně děložních lístků. Asi by stačily kelímky 0,2 litrů. Je potřeba počítat ještě s jedním přesazením do vyšších... celý příspěvek > |
 |
Frigo sadba jahod, 15.1.2019  Jahody jsem si objednal v Jahodárně Vraňany po deseti sazenicích od obou odrůd (Salsa a Rumba). Došly mně přesně v termínu ve kterém jsem je požadoval. U každé odrůdy bylo o jednu nebo dvě sazenice více. Sázel jsem 20.dubna 2015 a už v létě jsem... celý příspěvek > |
 |
Frigo sadba jahod, 15.1.2019 Děkuji všem za poskytnuté informace. Je těžké se rozhodnout, kterou odrůdu si vybrat. Nejraději bych vyzkoušel všechny. I na základě vašich informací jsem se rozhodl nakonec pro Koronu, takže objednám celkem 48 Frigo sazenic (4 odrůdy po dvanácti),... celý příspěvek > |
 |