 |
Příspěvky uživatele - 133.100
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pálenka z melasy, 11.1.2019 Otázka karamelizace zní poněkud jinak. Samozřejmě, že melasa nezkaramelizuje, jako třeba záměrně vyrobený karamel z cukru, používaný na barvení levnějších "nápojů", ale ČÁST melasy ze stane, vlivem působení tepla nezkvasitelnou. Na homebrew stránkách... celý příspěvek > |  | Pálenka z melasy, 9.1.2019 Vážení přátelé, tak já se (opatrně) přiznám. Pálím již velmi dlouhý čas, ale pouze laboratorně, výzkumně a pro svou potřebu, a to hluboko pod množství EtOH, povolené zákonem o lihu. Rumem se pouze výzkumně a laboratorně! zabývám a troufám si... celý příspěvek > |  |
|  | Stojanek na cedění kvasu, 30.12.2018 No, ono nejde o nějaký zištný důvod, ale o neopatrnost, či neznalost, kdy palič prostě všechno přelije do kotle, nebo to lije přes příliš řídkou látku. Já to dělám tak, že kvas - v mém případě kapalinu typicky jen s jemnými částicemi, opatrně... celý příspěvek > |  | Turbo kvasnice, 31.10.2018 To jsme si nerozuměli. Kvasinky přemění jen tolik cukru na alkohol, kolik toho alkoholu snesou. Když snesou jen 8% obj., tak při něm uhynou a zbytek cukru nepřemění. Proto obsah alkoholu nezávisí na obsahu cukru, ale toleranci kvasinek. Proto... celý příspěvek > |  | Poraďte jaké kvasinky, 28.10.2018 Kal rozhodně nebrat. Působení teploty na jeho složky při destilaci způsobuje bůhvíjaké degradační procesy a z toho ohavnou pachuť destilátu. Mám to vyzkoušené. Zásadně beru jen čistou složku, to ode dna nechám usadit v menší nádobě, znovu... celý příspěvek > |  | Turbo kvasnice, 28.10.2018 Zřejmě tu jde o malý omyl. Kvasinky alkohol nevytvářejí, jenom přeměňují zkvasitelné složky kvasu na alkohol. Vyjdeme-li z předpokladu, že v kvasu je dostatek zkvasitelných složek, pak kvašením je přepracováno tolik těchto složek na alkohol, kolik... celý příspěvek > |  | Dřevo do destilátu, 3.7.2018 Už jsem to tu někde psal. Z třtinových produktů (cukr, melasa) dělám rum. Je výborný. Když do něj tak na 4 neděle přidám trochu třísek z dubu, do tmavohněda upečených v troubě, je ještě mnohem lepší. Vždycky je to kombinace lihoviny, dřeva a... celý příspěvek > |  | Test na metanol, 4.4.2018 Mám to vyzkoušené. Některé předkapy jsou dokonce nejaromatičtější a bylo by škoda je vylít, kdyby nekalily destilát po jeho naředění. Dělám solitéry, už celá léta a s těmito jevy se setkávám běžně. Musím je respektovat. |  | Test na metanol, 3.4.2018 Jedním z důvodů odběru jistého množství předkapu je skutečnost, že právě tato část destilátu obsahuje zejména látky, rozpustné v EtOH a nikoli ve vodě. Ty pak při naředění na pitelnou koncentraci z kapaliny vypadnou a zakalí ji, či se usadí na... celý příspěvek > |  | Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D, 2.3.2018 1. tyto směsi (alkohol, voda a nějaké ty další) jsou azeotropické a odcházejí vždy (v různém poměru) společně.
2. směsi látek, procházejících destilací, mají různé destilační křivky (a jiné křivky, což je nad rámec této diskuze), a proto po... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|
|
|