|
Nejaromatictejsi odruda, 11.7.2013 Ahoj Petře. Nemohl jsem si nevšimnout jisté dvojsmyslnosti v Tvé poslední větě! Nevědět že jsme na fóru o meruňkách...
Na mé 2-leté Leskoře, doufám, právě dozrávají 2 první plody čekajíce na mě do pátku. I Pinkcotek by se měl nalívat...(přesně... celý příspěvek > |
|
Hedelfingenská versus Kordia, 10.7.2013 Díky za zajímavý příspěvek obohacený kvalitními fotografiemi (Petrovo oko zaplesá nejen nad Leskorou). Máme-li obě výše zmíněné porovnat, tak v neprospěch Hedelfingenské hraje i další známý fakt, a to nižší odolnost k praskání v době... celý příspěvek > |
|
|
|
Třešeň Celeste, 3.7.2013 Těžko dělat závěry z mladého roubu, ale jak je to s praskáním plodů u odrůdy Celeste, pane Vysloužile či náchylnosti k monilinii v květu? Přece jen pár plodů máte a bylo deštivo... Troufáte si odhadnou průměrnou váhu plodů? 10-11-12-více gramů? Díky.... celý příspěvek > |
|
Odrůda Alegro, 25.6.2013 Do jablek daleko, přesto však navnadím...
Letní odrůda jabloně Allegro:
cituji z Fytosu Plzeň
"Letní odrůda rezistentní ke strupovitosti velmi dobré chuťové kvality
Původ: ÚEB AV ČR, Střížovice - kříženec JULIA x AMETYST, přihlášena k... celý příspěvek > |
|
Chrudimská, 20.6.2013 A i kdyby nějaký gen rezistence měla, monogenní rezistence není z dlouhodobého hlediska trvalá. Viz prolomení genu Vf strupovitostí. Samozřejmě jde o úplně jiný typ patogena, ale myslím, že stejně výrazně mutovatelného. Zdraví Mittwoch |
|
Tank mix: Baycor, Calypso, Omite, 13.6.2013 Dotaz zkušenějším chemikům: Lze provést tankmix Calypso (mšice, obaleč) + Discus (padlí) a případně + Ledek vápenatý (fyziol. skvrnitost plodů). Díky. Zdraví Mittwoch
|
|
Opylení bez včel, 7.6.2013 To já jsem s Van nespokojen. Ne s její chutí - ta je špičková. Problém je s její plodností a náchylností k monilii plodů. Každoročně v době květu bílá koule, ale násada slabá (v blízkosti Troprichterova a v okolních zahradách další odrůdy). I to... celý příspěvek > |
|
Vylamování květů u mladých stromků, 5.6.2013 Já razím názor, že když už stříkám proti mšicím/pilatkám apod., proč neudělat tankmix a nepřidat kalíšek Vegafloru. Jinak vidím jako základ v hubení plevelů v míse kolem mladého stromu (případně mulč) a jejím každoročním obohacení o cererit a... celý příspěvek > |
|
Vylamování květů u mladých stromků, 5.6.2013 Včera jsem se díval na stránky Fosfy a listová hnojiva dělají. Mittwoch |
|
Jakou kyselejší odrůdu jablek?, 23.4.2013 Z novějších ještě Vanda, Lipno, Karneval, navinulejší je i Topaz. Zdraví Mittwoch |
|
|
|
Kniha vs. Sadarstvi.cz, 17.4.2013 Děkuji za odpověď. s potěšením jsem zjistil, že se kniha dá sehnat v antikvariátech a opatřil si ji. Díky!
|
|
Kniha vs. Sadarstvi.cz, 10.4.2013 Dobrý den,
Už nějakou dobu nejedou stránky sadarstvi.cz, které někteří z Vás znáte. (V jiných tématech jsem viděl odkazy na tento web). Mám ale silný pocit, že jsou tyto stránky přepisem nějaké pomologické knihy vydané v 80. letech minulého... celý příspěvek > |
|
Vaše chutě tipu gold nebo renet, 8.4.2013 Renety jsou na mě moc kořeněné. Ale pokud jsou naředěné, tak to je jiná! Preferuji však spíše "goldenoidy". Zdraví Mittwoch |
|
Kde sehnat broskvoň Catharinu (NJC 83)?, 18.3.2013 Doplním jen, že pan Přasličák z Krnovska považuje Catherinu za vůbec nejchutnější broskev. Dle jeho slov je velmi šťavnatá a patří u něj k nejotužilejším broskvoním - přinesla částečnou úrodu i při mrazu mínus 5°C v době květu. Radši budu ochroupávat... celý příspěvek > |
|
Štíhlé vřeteno, 4.3.2013 Zatím jsem si vždy hrál jen s provázky. Letos budu poprvé zkoušet plastové fixační sponky - sám jsem zvědav. Zadejte do vyhledávače ASTFIX I/II. V jednom zajímavém e-shopu z Náměšti nad Oslavou je mají.
Zdraví Mitwoch |
|