|
Pálenka z moštu, 8.11.2018 Utěsnit víko. |
 |
Kanzi, Rubens, Redprince, 4.11.2018 Nemohl by jste prozradit vaší pěstitelskou polohu? |
 |
|
 |
Rajčata 2019, 3.11.2018 TOMATOBERRY se teď jmenuje GARDENBERRY.
|
 |
Rajčata 2019, 2.11.2018 Včera jsem měl rajčatový salát z posledních letošních rajčat (fňuk... fňuk), která jsem sklízel před prvními mrazíky a která mi tudíž dozrála doma. S oblibou experimentuji s výsevem semen z odrůd F1. V letošním roce u mne chuťově zvítězilo potomstvo... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůda, 2.11.2018 Nebo málo vybarvený Gloster? |
 |
Pozdní odrůda, 2.11.2018 Red Delicious / Richared Delicious? |
 |
Česnek 2018/2019, 1.11.2018 Jestli něco vyleze, tak to bude, jako noty na buben. I 12hod je moc. Doporučuje se v návdu na lahvi, jen 4hod.
Že by v tom měl prsty kromě Alzheimra navíc také nějaký bubeník?
Delší moření než podle návodu je sice zbytečné, ale s česnekovou... celý příspěvek > |
 |
Nové odrody jabloni, 1.11.2018 Z obchodu jste si přinesl Bohemii, což je plošně zabarvená mutace původní pruhované odrůdy Rubín. Z toho, že vám Rubín nechutná si nic nedělejte. Buďťo strom není v dobré kondici protože např. trpí nedostatkem vody nebo některé z potřebných živin,... celý příspěvek > |
 |
Česnek 2018/2019, 1.11.2018 Klidně použijte tento. Dělával jsem to samé, později jsem přestal mořit sadbu úplně. |
 |
Sezóna 2018 a zimní odrůdy, 1.11.2018 Ztráta tvrdosti dužiny se u mne projevuje na všech podzimních/ranně zimních odrůdách, jako je Rubín, Rubinola a Merkur. Na pozdnějších odrůdách ji zatím při mírném stisku prstů nezjišťuji. Admirál při včerejší ochutnávce překypoval štavnatostí. |
 |
|
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 1.11.2018 No právě pane Hlavatý. Zejména když se jedná o "ovoce, které je krásy tak svůdné..." ..."s dužinou pevnou, kyprou, štavnatou, chuti sladké, navinulé s aromatickou kořenitostí a s pikantní příchutí." Kdo by po takovém čtení odolal a... celý příspěvek > |
 |
Evercrisp, 31.10.2018  Na pořadník je brzo zatím se vzdělávám a dále se budu více či méně spoléhat na štěstí začátečníka. Zatím kopejte jámy a vylepšujte půdu v místech budoucí výsadby |
 |
Odrůda Admiral, 31.10.2018 Hodnocení chuti odrůdy Admirál, které napsal pan Hlavatý, doplním stručným oznámením, že moje manželka dnes vyhlásila Admirál za nejlepší jablko. |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 31.10.2018 Dnes jsem na zahradě přesadil z miniškolky na trvalé stanoviště Williamsovu žlutou na hrušňovém semenáči, do extenzivních podmínek švestku Katinku na semenáči Zelené ryngle, sousedům daroval Williamsovu červenou na hrušňovém semenáči a známému... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 31.10.2018 Stále mi nejde do hlavy, prečo veľa ľudí vôbec používa PET-ky. Sú zadarmo? Sú dostupné? Alebo je nejaký iný dôvod?
Porovnejte hmotnost obou materiálů, proveďte pádové testy a půjde vám to do hned hlavy.
Nehovoriac o diskutabilnej bezpečnosti... celý příspěvek > |
 |