Pálenka z moštu



host - 61.187 (?)
8.11.2018 6:10

Utěsnit víko.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

            
host - 85.185 (?), 7.11.2018 17:48
Ještě bych doplnil, že při mírném potlačení na víko se voda začne přesouvat do vedlejší komory a vytvoří se bublina. Myslíte, že i přesto je víko netěsné? Děkuji za reakci.
               
host - 55.32 (?), 7.11.2018 18:07

Nevím jak Vy, ale já mám bublátka zasunuté v měkké pryžové hadičce.
A jak potřebuji zjistit těsnost mezi sudem a víkem tak do ní vší silou ústy fouknu a případná netěsnost jde slyšet a identifikovat i její místo.

Rafael.

                  
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 7.11.2018 19:48

Vždy keď sledujem hocaký kvasný proces, kontrolujem 2 veci. Jedna sa dá zistiť voľným okom a to je uvoľňovanie bublín cez kvasnú zátku. Tu si hlavne všímam, či sa vôbec uvoľňujú a ako rýchlo sa uvoľňujú. Druhým parametrom je zbytkový cukor, ktorý meriam refraktometricky. Na základe toho viem, v akom štádiu kvasenia sa mušt nachádza. Vo Vašom prípade by som skúsil tú druhú možnosť, refraktometer alebo iné zariadenie na meranie cukru (vstupný údaj máte z pálenice, viete si ich porovnať).

                     
host - 252.168 (?), 7.11.2018 21:08
30 Oktobra Som vylisoval 40 L muštu pridal som živnú soľ, kvasinky na druhý deň už riadne bublalo dnes po týždni a jednom dni už buble iba raz za 15 sekúnd ako je to možné že po takom krátkom čase mi už prestáva bublať? Doobeda bublalo každých 5 sek(keď som prišiel z práce už len 1*15sek) z hladiny zmizli aj bubliny v miestnosti je od 16-20°C (pridal. Som do mustu 0.3kg cukru(keď som ho zakladal) šťavu som aj zaváral bola sladká (zabudol som zmerať cukor :(viete mi poradiť čo by s tým mohlo byť?
                     
Kamil Severa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 187.206 (?), 7.11.2018 21:38

Nejhorší je smrt z vyděšení))) jedna bublinka za 15 sec pro vás znamená že už to nebublá a tím pádem nekvasí? Buďte v klidu, bublá to a kvasí to. Jestli teplota kolísá i k 16°C tak kvasinky zpomalují činnost, ale furt makají a ještě nějaký čas makat budou, i když to tak třeba nevypadá. Jestli máte v sudu 20 litrů vzduchu a 40 litrů moštu a sud otvíráte, tak i chvilku trvá, než se sud "natlakuje".

                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 7.11.2018 21:45

Ako som písal vyššie, najlepšie by bolo zistiť, koľko tam toho cukru ešte ostáva. To, že šťava sa zdala byť na začiatku sladká nehovorí nič o množstve cukru. Sladká je aj šťava, ktorá má málo kyselín a zároveň aj relatívne málo cukru.  Prídavok 0,3 kg na 40 l muštu predstavuje zvýšenie cukornatosti o 0,75° NM, čo nie je veľa. Je možné, že kvasný proces sa blíži ku koncu, preto to spomalenie. Na druhej strane, 15 s nie je zas až tak málo. Pomalšie kvasenie dáva kvalitnejší výsledný produkt, najmä čo sa senzoriky týka.

                     
host - 252.168 (?), 8.11.2018 4:36
Tak čo navrhujete ako by som mal. Postupovať? Ak bude bublať nebudem to riešiť ale ak prestane mám to premerať? Kvázi dosladiť?
                     
host - 61.187 (?), 8.11.2018 6:10

Utěsnit víko.

                     
host - 61.187 (?), 8.11.2018 6:16

To platíí pro příspěvek hosta 186.41

                     
host - 252.168 (?), 8.11.2018 6:57
Mám ho riadne utesnene plastelínou na vrchu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika