|
Lysice 2018, 1.12.2018 Dobrý deň, Spýtam sa ja niečo keď už ste Lysice 2018 premenili na Admiral 2018, pred niekoľkými mesiacmi som náhodou narazil na zmienku o sesterskej odrode Admirála s názvom "Generál". Žiaľ už ten článok ani s pomocou Googlu nejako nevim dohladať,... celý příspěvek > |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 13.11.2018 Môžem Vaše slová potvrdiť bol som tam pred cca 3 týždňami, kúpil som Wiltons Red Jonaprince a Merkur na MM106. Vzhľadom k tomu že už mám (okem iných) Idared, Pinovu, Rubinolu, Karneval, Topaz, Jonagold-Rubinstar, Jonagold-Marnica ten... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Beni Shogun, 6.11.2018 Dobrý deň, Ja vyhľadávam podpníky MM106 prípadne M7, MM111 iba z dôvodu pevného koreňového systému. S m9 a m26 mám zlé skúsenosti hlavne z dôvodu stability javloní v pôde. Pred niekoľkými rokmi mi nejaké hlodavce zničili vedľa seba stojace... celý příspěvek > |
 |
Beni Shogun, 5.11.2018 Staré múdrosti na povzbudenie : 1.-Usilovným šťastie praje. 2.- Kto hľadá nakoniec nájde. :-) Niekedy som kapiltuloval a kúpil potrebnú odrodu na m9 však preštepím a zákon schválnosti na druhý rok sa potrebná odroda zrazu po niekoľkých rokoch... celý příspěvek > |
 |
Evercrisp, 31.10.2018 Máte aj nejaký poradovník na tú novú odrodu? Chcel by som byť prvý na Slovensku čo to pestuje, aby som predbehol p. Hlavatého. Hlavne nezabudnite na MM106 :-) |
 |
Beni Shogun, 31.10.2018  Dobrý deň, Štítok zo stromčeka som našiel ale na rozdiel od tých s Plantexu tento nemá výrobcu... |
 |
Jabloň Muna, 30.10.2018 Len či aj tak chutí :-) |
 |
Beni Shogun, 29.10.2018 Pozeral som na google maps kde sú Velké Losiny ale to by bol pre mňa celodenný výlet :-), možno je to tým že je to v horách kde sa mm106 hodí viac ako m9. V sobotu som bol vo Veselom pri Piešťanoch, a platí to čo som písal hore - prevaha podpníkov m9... celý příspěvek > |
 |
Briliant, 24.10.2018 Celkom by ma zaujímalo či sa dá niekde kúpiť napr. táto odroda, pokiaľ teda vôbec je to možné, nejako som s goooooglom neuspel v hľadaní. |
 |
Beni Shogun, 19.10.2018 To nie je problém tejto jesene, ale dlhodobý problém. Ja som kúpil pozemok v roku 2003 a odvtedy som sa začal viac zaujímať o jednotlivé odrody a podpníky. Nechal som vytrhať prestarnutý sad na pozemku urobil malé terénne úpravy a pustil som sa do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Karneval, 17.10.2018 Tak Karneval je obratý - na jednom plode sa objavila cca 2 cm diera a tak som nečakal lež mi pribudnú diery aj do ostatných plodov. :-) |
 |
Beni Shogun, 17.10.2018 Dobrý deň, Skúste sa spýtať u p. Šoku záhradníctvo Krakovany pri Piešťanoch. Má aj internetovú stránku ale tam nemá uvedené úplne všetko čo predáva. Ja som tam bol osobne urobiť nákup cca pred 3 rokmi a zohnal som na MM106 odrody ktoré som nikde inde... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 9.10.2018  Prikladám Screen obrazovky z Fytosu (iba pre zaujímavosť) ponukový list, Merkur je v spoločnoti odrôd ako Admiral alebo Lucy. |
 |
Karneval, 9.10.2018  Ďakujem za odpoveď. Prikladám dnešnú fotku môjho Karnevalu z mobilu. Zaujímavé je, že na stránke spol. Fytos Plzeň je Karneval uvedený ako skorá zimná odroda a Merkúr ako neskorá zimná u mňa to skôr vyzerá presne naopak. Merkúr som obral cca 20.9.... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 9.10.2018 Dobrý deň p. Hlavatý, chcel by som sa Vás spýtať kedy oberáte Karneval v Šuranoch, ja som od Nitry máme približne rovnaké podmienky - určite nie úplne identické predsa ste cca o 35 km južnejšie ako ja ale u mňa ešte drží Karneval na strome ako... celý příspěvek > |
 |