Karneval
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.118 (?), 7.10.2018 8:59
Moje zkušenost s Karnevalem na MM111 : Vloni úroda zničená mrazem v době květu. Možná, že nadbytek energie v době diferenciace květních pupenů zpsobil letošní přeplození. Samozřejmě bylo možné probrat plůdky, ale výška stromu mne odradila. Takže hrozny plodů bylo nutno v době zrání protrhávat na etapy, ta poslední mne ještě čeká. Ale strom téměř vynechal etapu vybarvování v pruzích a rovnou vykresloval plošnou červeň v místech dobrého oslunění. Takže ve 400mnm, mírný severní svah a letošní dostatek slunce snad budou podmínky pro dobré vyzrání dobře osluněných plodů. Uvidím u "pozdního sběru".
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.159 (?), 9.10.2018 9:30
Dobrý deň p. Hlavatý, chcel by som sa Vás spýtať kedy oberáte Karneval v Šuranoch, ja som od Nitry máme približne rovnaké podmienky - určite nie úplne identické predsa ste cca o 35 km južnejšie ako ja ale u mňa ešte drží Karneval na strome ako pribitý. Už som obral väčšinu úrody jabĺk zostal mi neobratý ešte Shalimar, Karneval a Granny Smith. Karneval mám na MM106 je to prvá úroda cca 15 krásnych jabĺk (už sa pekne vyfarbili), takže s touto odrodou nemám žiadne skúsenosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.117 (?), 9.10.2018 12:29
91.159: Karneval mám tiež ešte na strome - vyfarbuje sa pomaly, ale isto. Oberám ho ako jednu s posledných odrôd, tento rok to vidím na koniec októbra. Ja ho mám na MM111 a polokmeň, už som písal že vhodnejší by bol možno slabší podpník a nižší tvar. Neviem si predstaviť jeho dozrievanie vo vyšších polohách... IH (neprihlásil som sa).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.159 (?), 9.10.2018 16:27
Ďakujem za odpoveď. Prikladám dnešnú fotku môjho Karnevalu z mobilu. Zaujímavé je, že na stránke spol. Fytos Plzeň je Karneval uvedený ako skorá zimná odroda a Merkúr ako neskorá zimná u mňa to skôr vyzerá presne naopak. Merkúr som obral cca 20.9. 2018 bol pekne vyfarbený do žltočervena a dal sa ľahko odthnúť tak som sa bál že mi úrodu hmyz alebo počasie zredukuje (tiež iba prvé jablká).
|
|
 |
|
 |
|
|
 |