|
Zimné hrušky, 8.6.2017  Mittwoch: Každá poloha či lokalita má svoje pre a proti. Ľudia obyčajne túžia po tom čo nemajú. To že u Vás je posun vegetácie (oneskorenie) aj 5-6 týždňov v porovnaní s mojou lokalitou Vám trochu aj závidím. Konkrétne v súvislosti s tým, že u mňa... celý příspěvek > |
 |
Skodca na hrusni, 13.5.2017 Čo sa týka byľomoru (bejlomorky) nechcem mudrovať, lebo som sa s ním ešte nestretol. Ale podľa teórie (viď foto) by poškodenie nemalo byť vážne, a ochrana v podstate nie je, a ani sa nepovažuje za potrebnú. K bodruške - tiež sa pred ňou nedá brániť,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skodca na hrusni, 13.5.2017 Predpokladám že zbloudilec už nežije 😃. Ochrana nie je v podstate možná, treba len odstrániť "cigary" resp. poškodené listy. Ochrana ani nie je potrebná, výskyt nie je kalamitný. Na väčšom strome si tých pár stratených listov ani nevšimnete.... celý příspěvek > |
 |
Skodca na hrusni, 13.5.2017  Pozrite si môj príspevok na vlákne "Hrušeň - choroba, škůdce" zo 7.5.2017 o 16,37 hod. Je to Nosánik viničový (názov Ste takmer trafili 😉). Netreba mať obavy, nie je to nebezpečný škodca, potrebuje len pár listov ktoré zvinie do akejsi cigary... celý příspěvek > |
 |
Totálne neškodný herbicíd, 30.4.2017 Josef: Až tak sa nepredbiehame😃. Inak na tej fotke sú višne, ale to je jedno. K tým škorcom: u nás teraz ešte mladé nekŕmia, ale pomaly zasadnú na znášku, o tom mám prehľad, lebo tam máme viacero búdok ktoré obsadzujú každý rok. Vraj kde... celý příspěvek > |
 |
Aprílová hádanka pro pokročilé entomology, 30.4.2017 Je to tento. |
 |
Totálne neškodný herbicíd, 30.4.2017 Josefe - myslíte tú kvetnú lúku? Nie, fotky sú z minulého roku, presný dátum neviem, ale podľa tej broskyne a toho že škorce kŕmili v búdke mladé tak to bolo niekedy koncom mája - začiatkom júna. Teraz je to ešte zelené, bez kvetov a broskyne sú... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 30.4.2017 Štěpánka3: Tak toto je škoda, pekne zapestovaný strom s poschodiami, v najlepšom veku... Teraz je už ľahké byť múdrym, ale len jeden postrek nestačí - bolo treba aj pri dokvitaní, děvče!😃 A strom treba "vykúpať", čo pri takomto kusanovi už... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 30.4.2017 Radšej Ste mali vynechať ten podzim, ale Kuprikol je zrejme to najúčinnejšie čo máme k dispozícii a na jar ho treba dať. Ja používam posledné roky sekvenciu Kuprikol - Syllit a kučeravosť nemám. Veľmi záleží na načasovaní, ale to evidentne viete. IH |
 |
Aprílová hádanka pro pokročilé entomology, 30.4.2017  ... |
 |
|
 |
Aprílová hádanka pro pokročilé entomology, 30.4.2017 Možno sa mýlim, ale pripadá mi to ako: |
 |
Hrušeň Abate fetel, 9.4.2017 P.Jano: Označená bola len odroda a podpník, pôvod nie. IH |
 |
Shalimar, 19.11.2016 Téma Shalimar (poďme preč od mlátenia prázdnej slamy na Titaniku :-)): Už som sa v minulosti na inom vlákne zmieňoval, že Shalimar ma svojou chuťou nepresvedčil, ak už nenapíšem priamo že sklamal (čo by bolo k pravde bližšie). Ono je to jablko... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 19.11.2016 Pre 248: Kľudne píšte po česky, tej rozumiem lepšie než zprznenej Slovenčine. Ale k veci: Konkrétne pri tých Topazoch z Čachtíc (sú na jednej z fotiek) ten počet postrekov viem presne, pretože som sa o tom s ich pestovateľom dlhšie rozprával počas... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 19.11.2016 Pre p.Rafaela: Asi to bude tak že doma nikto nie je prorokom...:-) IH |
 |