Skodca na hrusni
|
|
|
|
|
 |
 |
|
solide - Stříbrný Zahrádkář (415) - 78.100 (?), 28.7.2016 17:16, zobrazeno: 8649x
Ahoj, na 7 rocnej hruske Wiliams sa mi objavil skodca, kedze vdaka mrazu nemam ale tento rok ziadne ovocie, chcem sa spytat ci ma zmysel teraz hrusku striekat. Pravdepodobne sa jedna o roztoca, mam este staru zasobu Omite, alebo Nisorunu, mam to postriekat tym, alebo nechat tak? Na mladej, 1 ročnej hruske odrody Konnifera zasa popraskal cely kmienok, chyba nieco hruske? Hruska bola na jar pohnojena, zavlahu ma pravidelnu, kvapkovou zavlahou. Treba hnojit aj teraz, ked nemaju stromy ziadne ovocie? Dakujem za radu J
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.77 (?), 28.7.2016 18:29
Williamsova je napadnutá roztočom hruškovým (Eriophyes piri), ide o tzv. bradavičnatosť listov hrušiek. Tie veľmi postihnuté odstráňte. Aplikácia akaricídov môže byť otázna, ja by som ju asi dal. Hlavne sa ale zamerajte na prevenciu v nasledujúcom roku, dajte tesne pred pučaním postrek na báze síry (Sulka, Kumulus,Thiovit Jet). Listy spod stromu je vhodné na jeseň zhrabať a odniesť. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 113.117 (?), 30.7.2016 9:52
Predjarný postrek na roztoče nepomôže. Treba dať prípravok na báze síry, ešte pred vyrašením listov a rozvinutím kvetných pukov (teda ešte pred predjarným postrekom).
Z fotky neviem posúdiť čo je tej Konferencii, takže neviem ani poradiť. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |