|
Svilušky likvidace, 3.8.2018 Nám se na mravce osvědčil kypřící prášek. Na molice, svilušky a mšice vysaďte do skleníku techn. konopí. Všechna ta havět půjde na něj. Konopí dlouho nebude vegetovat. Potom spalte a vysaďte nové. Uchráníte papriky! |
 |
Vosy, 1.8.2018 U mne sprej funguje! |
 |
|
 |
Sud od oleje, 1.8.2018 Horkou vodu s Jarem a několikrát řádně vypláchnout! Třeba lze před tím použít trochu sorbentu, mívají i hasiči, potom vytřít hadrem, kde lze koupit sorbent nevím. |
 |
Jak si vypěstovat doma sazečku, 13.7.2018 To ještě nikdo neporadil??? Já se o to pokoušel před mnoha lety, ale neúspěšně! Asi špatná péče!!! |
 |
Dozrávají meruňky ale hnijou, 11.7.2018 Také jsem si všiml, že letos všechny pecky nejsou hnědé. I upřezrálých meruněk je pecka světlá! |
 |
Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018 Ta hnědá slupka je dost hořká, raději odkrojím a teprve jde do bečky. Ale tu hnilobu mám také! |
 |
Dozrávají meruňky ale hnijou, 10.7.2018 Mám to letos taky takové! Nabodané, spálené sluncem.Kdybych nezaléval, meruňky by uschly, podobně v okolí kde nebyla zálivka. |
 |
Snížení koruny meruňky, 10.7.2018 Prý řezná rána nemá být větší než 5 cm v průměru.??? Řeznou plochu u meruňky jsem vždy ošetřoval štěpařským voskem, prý to není vhodné??? |
 |
Snížení koruny meruňky, 10.7.2018 Taky mne to zajímá toto téma! Ale už neotrhávám! Vezmu dlouhé bidlo, a setřesu a jdou do bečky! Mám se moc rád a nechci spadnout z meruňky, stačilo mi když jsem spadnul z višně! |
 |
Konec hryzcu, 5.7.2018 Vyfoťte někdo tu past a dejte sem foto!!! Ať vím jak vypadá! |
 |
|
 |
Jak sušit česnek, 28.6.2018 Nikdo jiný nemá vlastní zkušenosti, co je lepší??? |
 |
Jak sušit česnek, 27.6.2018 Je lepší oříznout kořeny česneku hned při sklizni nebo až po vysušení před uskladněním? Nebo skladovat i s kořínky? Má to nějaký vliv na skladovatelnost, či trvanlivost? Jaké máte zkušenosti?
|
 |
Sklizeň česneku, 26.6.2018 DOTAZ!!! Je lepší oříznout kořeny česneku hned při sklizni nebo až po vysušení před uskladněním??? Nebo skladovat i s kořínky??? Má to nějaký vliv na skladovatelnost, či trvanlivost??? Jaké máte zkušenosti??? |
 |
Napadení rajčat červy, 26.6.2018 Poraďte! Jak jsem starý, tak tohle jsem na rajčatech ještě neviděl! Chvála bohu! Už loni se někdo zde na fóru ptal na toto napadení na rajčatech.
|
 |
Sklizeň česneku 2018, 18.6.2018 148.6 Už tak brzo? Sklízím obvykle až v červenci. Letos to bude asi dříve. Paličák ještě nestojí! Předpokládám, že Lenka má nepaličák. Tak pokud se velká část porostu klade k zemi, tak bych něco zkusil vytáhnout a... celý příspěvek > |
 |