|
Příspěvky uživatele - 100.59
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivoně - určení nemoci, 3.7.2018  a copak to škodí na mém Toptaste? Na žádné okolní slivoni podobná poškození nejsou, vypadá to jako nějaké požery. |  | Nejranější odrůdy slivoní, 1.7.2018  čačanská raná dozrála, málem jsem to propásl. Vypadají pořád takové narůžovělé a najednou měknou. Letos jsou plody zcela zdravé bez postřiků. |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 26.6.2018 Jak to tedy v praxi funguje? Máte pocit, že srovnatelně s "tvrdými" pesticidy?
Podle uvedeného napadne virus vylíhnuté housenky, ty se pravděpodobně ještě zavrtají, poškodí plod (?), ale uhynou. Na další generaci nelze použít z dúvodu rizika... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 24.6.2018  Po dvou dnech přeháněk labutí píseň zralé Ledany - většina zralých plodů praská |  | Hrušeň Dicolor, 24.6.2018  Mě tedy plodí o106 od prvního roku po výsadbě, zato, potvora, neroste. Vyžene 2-3 výhony a to je vše, chybí listová plocha. Snad ji přetěžuji na slabé podnoži, nebo bude problém někde mezi roubem a kořeny |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 24.6.2018 Novým způsobem boje proti obaleči jablečnému je v ČR možnost použití biologického preparátu na bázi granuloviru (CpGV) s názvem Carpovirusine. Ten se aplikuje podobně jako klasický požerový larvicidní insekticid. Po požití ošetřených částí listů a... celý příspěvek > |  | Jak zvýšit sladkost angreštu?, 24.6.2018 Porovnám-li zahrady v 220mnm a v 525mnm, pak na podhorské je za přznivého slunečného počasí výrazný rozdíl např. u révy - Chrupky. V letech, kdy pod horama dobře vyzraje je chuť velmi kořenistá, sladká, bobule menší, na slunci s tmavším líčkem. V... celý příspěvek > |  | Jak zvýšit sladkost angreštu?, 23.6.2018 Nepochybně každá huba ráda něco jiného, ale u mě vedle Niesluchowského neuspěje prakticky nic - rezistenty jako Karát, Darek ap. jsem buď zlikvidoval nebo vymístil na periferii. Krom Niesluchovských jsem ponechal jakýsi červenavý Noname a Zlatý fík,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 23.6.2018 Pane Kuky, ačkoliv se úplně nestotožňuji s maximalistickým využitím pesticidů proti všemu, co navštíví mé výpěstky, vím přesně o čem mluvíte. Většina mých sousedů chce něco pěstovat, když už k domku pořídili zahradu, ale přitom na ní nechce pracovat... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy meruněk II, 21.6.2018  Letos v ostravských podmínkách za 1*
Ledana famózní, stačil 1 postřik po odkvětu Signum. Plody v běžných letech u nás dosti trpí monilií (zde i švestky) v řádu desítek % plodů, letos bio postřik síra a při zaměkání draselná soda Vitisan (přidává... celý příspěvek > |  |
|  | Dřevo do destilátu, 21.6.2018 Za mě dubové třísky v destilátu mají subjektivně znatelně pozitivní efekt na jemnost chuti. Případně akát. Naopak u vína barique moc nevítám, dá se jím přebít lecjaká nedokonalost vína a někdy přebije i dokonalost vína |  | Ochrana hroznů proti ptákům, 20.6.2018 Vypadá to profesionálně, na kolikpak taková síť přijde? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 19.6.2018 Reldan jsem zatím nepoužil - krom smradu mi není jasná skutečnost, že chlorpyrifos obsahující organofosfáty byly zakázány a chlorpyrifos-metyl je tatáž molekula chlorpyrifosu na kterou je pouze navíc navázáno cosi, co je posléze jako celek... celý příspěvek > |  | Sklizeň česneku 2018, 18.6.2018 Zkušenost mám podobnou, dokonce jsem si před pár lety s touto sadbou přitáhl hnilobu, které se nyní na záhonech nedokážu zbavit. A to česnek mořím, hnojím, zalévám, pleji a půdu dezinfikuju dusíkatým vápnem. Ještěže mám druhý záhon v Beskydech a ten... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 15.6.2018 no, ta myšlenka s atb zní zajímavě, ale nějak se tomu zdráhám uvěřit. Jistě u lidí imunitě jejich časté podávání neprospívá, ale nevím, jestli je mechanismus působení fungicidů srovnatelný. A jestli něco jako imunitní reakce na strupovitost existuje.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|