|
Příspěvky uživatele - 113.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik na mšice, 7.6.2008 Pokud potřebuji likvidovat pouze mšice, používám na ně speciální přípravek - starý dobrý a spolehlivý Pirimor, nyní v prodejií Nový Pirimor Ochraná lhůta pouze 3 dny..Letos mám " přemšicováno." V případě potřeby pokrýt i jiné savé škůdce,... celý příspěvek > |  | Problém s hrušněmi, 7.6.2008 Vypadá to tak, mě to udělá krásný zámotek který uschne. Bohužel si ta mrcha vybírá nejmladší výhony a jak naschvál konce hlavních ramen u mladých stromků. Na vzrostlé hrušce mívám cca 6 jedinců a chemie se běžně nepoužívá, nedá se... celý příspěvek > |  |
|  | wiliamsova, 6.6.2008 Hmm, kdyby tak vyšlechtili Boscovu rezistentní, to bych bral. |  | světlé listy, 5.6.2008 Jedná se s největší pravděpodobnodtí o chlorózu. Zjednodušeně - může ji způsobit více faktorů, nedostatek stopových prvků, ale hlavně nadbytek vápníku v půdě, který nedovoluje rostlině přtjímat železo. Pokud se jedná o tuto formu chlorózy, je... celý příspěvek > |  | Hrušeň Clappova, 3.6.2008 Je to věčné dilema, každému dle chuti. Já zase jednoznačně Boscovu lahvici. |  | Meruňka vadne, 3.6.2008 To bohužel čerstvě vysazené meruňky občas udělají, důvodů může být víc - změna půdy než ve které rostla, nevhodná podnož.nevhodná půda, neduživý stromek, špatný řez, kořenový systém, přelévání, i když podnož švestka je do vlhčí půdy.Asi jste měla... celý příspěvek > |  | Plody předčasně opadávají, 3.6.2008 Tak tak. Myslím, že stromu něco chybí, není schopen plody vyživit a proto se jich zbavuje.Podzimní obrytí a prohnojení pomůže, pokud je půda aspoň trochu "meruňková." |  | Jak zrají rané?, 2.6.2008 Jsem přesvědčen, že lokální neúroda nesouvisí s včelami. Mám vedle sebe Winklerovu-plná plodnost, Troprichterova - nic, Hedelfingenská skoro nic, Těchlovan, Granát a Van plná plodnost. Nezjistil jsem žádný důvod proč tomu tak... celý příspěvek > |  | Infekce višně, 2.6.2008 Horizonem stříkejte přímo do květů při max. kvetení. |  | Jabloň Jonathan, 31.5.2008 Je pravdou, že když je " jonathanový " rok (u mě-j.Mor.) tak předčí i Rubín, o rezistentech nemluvě. Zdravím |  |
|  | Jak zrají rané?, 31.5.2008 Dobrý večer,
ze zvědavosti se chci zeptat, zda vám zrají rané oproti loňsku dřív, nebo později? Ve středu jsem měl pár z Winklerovy, dnes jsem se nabouchal...
Zdravím |  | Neroustoucí broskvoň, 26.5.2008 Doslova tak, stromek je vysílený kadeřavostí a plodností hned po výsadbě. Osobně nechávám první plod na vzorek (u každého ovoce) od 3.roku, normální plodnost od 4. roku. Stromek dobře zakoření a zesílí. Zdravím |  | Meruňka nekvete, 25.5.2008 Dobrý večer,
je to s těmi jmény nějaké domotané, nicméně jsem jen konstatoval, že každoroční výchovný řez prodlužujícího letorostu kosterní větve střídavě na vnitřní a vnější pupen je velmi neobvyklý, vezmu-li v potaz, že kosterní větvé vyrůstají... celý příspěvek > |  | Infekce višně, 22.5.2008 Neviděl jsem, ale pokud je to podobné tomu co popisuje pan Borůvka, s největší pravděpodobností jde o moniliovou spálu. Pokud strom trochu žije, je nutné vše zaschlé a suché vystříhat - odřezat a modlit se, aby strom obrazil. Pokud ano, pak je třeba... celý příspěvek > |  | Kadeřavost broskve - co s tím teď?, 22.5.2008 Ještě chci dodat, že jsem svůj systém postřiku v některém tématu popsal, kadeřavost neznám! Termín je velmi důležitý. |  |
 |
|
|
|