|
Příspěvky uživatele - 8.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 15.5.2018 Nezbývá, než PP von Pelhřimov doporučit k vyzkoušení novou lednickou meruňku FROSTINU. Ale mám takový dojem, že PP je už tímto pokusným pěstitelstvím otrávený dostatečně. |  | Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 15.5.2018 Je to tak. Při stavu, kdy v jediném napadeném plodu hrušky je pohromadě několik desítek larev plodomorky, nelze se takového škůdce zbavit. Už jsem přemýšlel, že si snad koupím pár vynesených slepic a nechám je hrabat se v zemi pod hruškou až do... celý příspěvek > |  |
|  | Royal Glory a spol, 15.5.2018 Musím konstatovat, že ač první stromek Royal Glory nemá skoro nic, tak druhý je obsypaný. Bude se jednat o stejné stromky s německou (německy psanou) visačkou. Letos tyto odrůdy uspěly, protože nedošlo v době květu a po něm, k poklesuí teplot k nule.... celý příspěvek > |  | Kadeřavost v květnu, 15.5.2018 Mám takový dojem, že sekundární kadeřavost nedovedl dost dobře vysvětlit ani pan Vinšálek. Když to tak čtu, tak jsem nakonec rád, že jsem provedl postřiky tři místo jednoho. I když omrknu souseda, jak na tom je, který bral broskvoně taky jen jednou.... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.5.2018 Na "myru" jsem ji šoupnul do Sudet (600 m.) Dvouletý stromek teď na jaře pěkně zakvetl. |  | Avalon Pride, 15.5.2018 Na první plody "avalonské hrdosti" jsem tedy moc zvědavý. Sice měly dost dvojáků, ale nevadí. Stromky na St.Julien a Adesotu rostou zdravě, bezproblémově. Velmi zajímavé zprávy podává o broskynkách RONI. Doufám, RONI, že máš co nejvíc sort a budeš... celý příspěvek > |  | Jayhaven, 15.5.2018 Nevím, jak Míla Fialů, ale já na broskvoň JAYHAVEN nahlížím jako na novodobou perlu. Doufám, že oprávněně, a že potvrdí svoje naznačené kvality. Jsem taky zvědavý, co na ní řekne David. von Jungbunzlau. |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.5.2018 Hanita má letos násadu plodů maximální. Podnož wangenheimova není možná ideální pro meruňky, ale třeba slivoň Hanita na ní dokáže v plodnosti zázraky. Růst je potom samozřejmě pomalejší, ale nikoliv nulový. |  | Miraclaude kvete a nerodí, 15.5.2018 Zato Miragrande se může přetrhnout každý rok, co má plodů. |  | Pěstování meruněk v nadmořské výšce 600 m, 15.5.2018 Tak to mě mrzí, že Leskora u PP von Pilgrams skončí v kamnech. Zimních -20°C by neměl být problém, ovšem po předchozím lednovém narašení, kdy to na zimu ještě vůbec nevypadalo, to problém byl, jak vidno. Tady jsou Leskory obsypané. Pro mě stále... celý příspěvek > |  |
|  | Aurora, 15.5.2018 Moc dlouho jí nemám. Co si vzpomínám, tak příliš měkké plody lepší chuť určitě neměly, na rozdíl třeba od VP nebo i Leskory. Letos květní pupeny kompletně v únoru vymrzly. Meruněk bude jinak mnoho. Vymrzl jen Tomcot (jeden plod), Tsunami (2 plody),... celý příspěvek > |  | Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 15.5.2018 Snad pro snížení půdního ph. Využitelnost dusíku v této formě bude mít zpožděný účinek. V průběhu vegetační doby používám Kristalon rozpuštěný v dešťové vodě. Mulč dávám, pokud nějaký je. Vpliv jsem nezkoumal. |  | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 5.6.2017  Tak kolik jich přežije řádění všelijakých škůdců, vos a ptáků? |  | Jayhaven, 5.6.2017  Roni mně udělal radost. Jen tak dál, Roni. Mohl by jste toho koupit víc a napsat nám svoje poznatky. |  | Nektarinka Venus, 5.6.2017 Nektarinka Venus oproti jiným nektarinkám si nějaké plody ponechala. Harko už to má za sebou. S jejími plody jsem se už definitivně na fotkách "doprsil". Co bych od těch stromů taky chtěl, když jsou na nevhodném broskvoňovém semenáči. |  |
 |
|
|
|