|
Chilli u plotu - legální?, 25.2.2021 Myslím, že se na to zákon nedívá nijak. Proč by nemělo být legální pěstovat si papriku v oplocené zahradě? A jedovaté okrasné kytky běžně prodávané v zahradnictví si na zahradě pěstovat můžu? A co když mi na zahradu přistane nějaký nálet z okolí a... celý příspěvek > |
 |
Jalapeňo nepálí, 18.2.2021 Když si koupíte čerstvé pálivé jalapeno, které bude dostatečně pálivé, tak zkuste 2 varianty: 1. nechat část plodů v teple a přiměřené vlhkosti 3 týdny "dojít". Pak z nich vyberte semínka a ty použijte jako osivo buď hned nebo je usušte a zasaďte... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Okrasný kôpor?, 31.8.2020 Ty fialové květy, co jsou vídět na fotce, jsou toho "kopru"? Není to náhodou krásenka? |
 |
Poznáte někdo tuto rostlinu?, 8.7.2020 šeflera |
 |
Zahradnictví Spomyšl, 23.4.2020 Mají to napsané v "Nejčastější otázky a odpovědi".
U prostokořenných stromků a drobného prostokořenného ovoce zasíláme jednoleté výpěstky. U prostokořenných stromků se jedná o špičák nebo špičák s obrostem, ze kterého si snadno vypěstujete... celý příspěvek > |
 |
Gulicky na korenoch, 25.11.2019 Nám roste na zahradě kamýšník - naprosto nezničitelný plevel, který má podobné kořínky a oddénky jako pýr, ale navíc má na nich hlízky. Nemůže to být něco podobného? |
 |
Jaká je to pokojová rostlina?, 21.10.2019 Pepřinec okrouhlolistý? |
 |
Poznáte druh dýně?, 7.10.2019 Jestli je po rozkrojení dužnina oranžová, pak by to mohla být Lumina. |
 |
Míchání hnojiv, 11.9.2019 U rajčat mám zkušenost s černání konců plodů takovou, že nedostatek vápníku není daný jeho nedostatkem v půdě, ale tím, že rajčata ho díky vysokým teplotám nedokáží využít. Mám na jedné zahradě velmi vápnitou zeminu a na druhé neutrální. K černání... celý příspěvek > |
 |
Název plevele, 11.9.2019 Turanka kanadská? |
 |
|
 |
Srnky a rakytník, 5.9.2019 Já mám zkušenost jinou. Máme sad obehnaný plotem za všech stran. Dospělých zajíců v okolí žije kolem 20 kusů + bažanti (minimálně také 20 dospělců). Srnky se za plot dostaly jen jednou, když nám zloději rozstřihli plot. Srnky nám tehdy z normálních... celý příspěvek > |
 |
Určení keře podle listu, 3.9.2019 Kde přesně byly ty listy nalezeny - lokalita? |
 |
Jabloň - zdroj ovoce a zdroj stínu, 8.8.2019 Bez vody to asi nepůjde. Nevím, jestli zrovna jabloň je ten správný strom do sucha a písčité zeminy. Loni nám díky suchu v sadu uschlo 6 asi 30 let starých jabloní.
Když nejde o plody, nebylo by v tomto případě lepší zkusit třešeň? Ta snáší sucho... celý příspěvek > |
 |
Pěstování chilli papriček Habanero, 7.8.2019 Do googlu zadejte "Jak zvýšit výnos chilli papriček?" a dostanete se na stránky seminka-chilli.cz, snad ten článek trochu pomůže.
(Tady se nesmí dávat línky na cizí stránky, bylo by to smazáno.)
|
 |
Pěstování chilli papriček Habanero, 7.8.2019 Opadají, protože nejsou opylené. |
 |