|
Plíseň bramborová na rajčatech v roce 2020, 3.8.2020 Právě začalo deštivé, vlhké počasí. Máte projevy plísně na rajčatech? Udejte polohu pěstování. Použili jste postřik a s jakým výsledkem? Mám zahradu v Brandýse n/L, 2x postřik akrobatem, 1x kuprikolem, zatím bez projevu plísně. |
 |
Co teď s kadeřavostí?, 26.6.2020 Nejdříve vypadaly broskvoně v pohodě. Potom uhodila druhotná kadeřavost. Je to síla. Tím, že květy pomrzly, tak si myslím, že stromky dobře zregenerují a příští sezona bude lepší. Mám 3 stromky rostoucí stranou v malinách, které jsem nestihl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to?, 7.6.2020 Chtělo by to lepší fotku. Také typuji ocůny. |
 |
Hrasek a kvetak, 27.5.2020 Holb hřivnáč si také pochutnává. |
 |
Ředkvičky, 14.5.2020 Seju v březnu. Uhrabu záhon, plošně rozhodím semena a hráběmi mírně porochním. Přikryju bílou netkanou. Když ředkvičky rostou, folii listy zdvihají. Po celou dobu pěstování folie leží na listech. Často a vydatně zalévám. Ředkvičkám se na rozdíl od... celý příspěvek > |
 |
Jonared, 12.5.2020 Jonared u mě hodně trpí na padlí. Chuťově perfektní, ale padlí - hrůza. |
 |
Višeň, 9.5.2020 Používám plody z morely pozdní. Víno má typickou chuť. |
 |
Semenac blumy z marketu, 9.5.2020 Risknul bych to. Domnívám se, že ty blumy byly ze sadu stejných stromů, takže by genetika mohla vyjít. Nakonec stromek můžete vždycky přeroubovat. Mám velkou zahradu a mám rád tyto pokusy. |
 |
Stříbrný smrk, 9.5.2020 Ze smrku mi opadávalo jehličí... Tak začal kůrovec u mě v Brandýse n/L. |
 |
Kadeřavost broskvoně 2020, 5.5.2020 Provedl jsem letos jeden postřik kuprikolem v době prášení lísek. Broskvoní mám asi 30 u více než poloviny se projevila kadeřavost. Nejvíve u vzrostlého harbingeru. Plůdky nezmrzly asi u čtyřech broskvoní a proto jsem stromky dle jejich potřeb... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problém sekačka briggs a straton s motorem 5 koní, 3.5.2020 Mám sekačku BS500. Seká, ale nereaguje na páčku snad rychlosti otáček. Sekačku jsem dostal bez návodu, nevím, jaký byl původní stav nastavení. Můžete mi poradit jaká je správná funkce? |
 |
Ontario, Opál, Nancyská, 31.3.2020 Nancy stačí naroubovat na dvě větve jiné slívy. Je velice plodná. |
 |
Jak na Drvopleň, popravuje jablon, 16.9.2019 Otvůrek v kmenu, pod ním na zemi drtinky. Drátkem vyšťouraná housenka, Buťe rád, že jste škůdce na zahradě neměl. |
 |
Jak se zbavit žampionu zápašného?, 16.9.2019 Žampion vytrhnu a rozhrabu jeho okolí. Vyhrabu tím malé žampionky a ty nechávám s podhoubím sesychat. Očekávám, že jeho šíření potlačím. |
 |
Jak na Drvopleň, popravuje jablon, 16.9.2019 Strčit do díry drátek, vrtět s ním a housenku "vyháčkovat". |
 |