|
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek, 24.2.2018 Takže jsem ten zavařený okurkový salát nakonec vyzkoušel - nastrouhané přerostlé nakládačky, nálev jak na salát, jen víc octu. Zavařil jsem to při stejné teplotě jako nakládačky jen o 5 minut méně. I zavařené to mléčně vykvasilo, zkonzumovali... celý příspěvek > |
 |
Okurky nakládačky - pěstování vertikálně, 24.2.2018 Hm, taky bych rád pěstoval nakládačky na svislo, už jenom kvůli plísni a čistění od hlíny, ale moc bych to ulehčoval tomu, kdo mě je chodí sklízet. Takhle se musí ohýbat, nejde mu to tak rychle a něco zůstane i pro mě. |
 |
|
 |
Domácí šunka, 24.1.2018 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo poradíte se šunkovým lisovaným kolenem. Vykostím vepřové koleno, odstraním šlachu, stáhnu kůži, maso včetně mastného nařežu na kostky 1x1cm a menší, kůži nařežu na malinkaté kousíčky, přidám Pragandu 20g... celý příspěvek > |
 |
Élektrický fúrik svojpomocne, 19.11.2017 Dobré dopoledne, zkuste si napsat výrobci motúčka myslím si, že v minulosti kolo s vestavěným motorem dokonce nabízeli k prodeji. Dejte prosím vědět jak jste dopadl. |
 |
Honda GC160 startování až na 6-8 zatažení lanka startéru, 19.11.2017 Dobré nedělní dopoledne, jsem zakladatel vlákna. Děkuji za příspěvky i za ty kousavé s mezikusem. Bohužel v pátek, ani v sobotu jsem se v žádném servise/ prodejně Vari zeptat nemohl (takže ani nemohu říct jestli by mě poradili nebo ne) v okolí bylo... celý příspěvek > |
 |
Honda GC160 startování až na 6-8 zatažení lanka startéru, 18.11.2017 V poslední době musím při startování zatáhnout za lanko startéru 6-8x. Dříve stačilo jen 1-2x. Motor Honda GCV160 je na Vari (cca 10 let, orba, rotavátorování, nahrnování a vyorávání brambor, dříve i sečení bubnovou sekačkou). Olej, svíčka,... celý příspěvek > |
 |
Kotvičnik, 28.10.2017 Proč trhat v silných rukavicích? |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 5.8.2017 Taky jsem ten chlorid vápenatý koupil kdysi v Brně. |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 4.8.2017 Jiřino, děkuji za informaci o dávkování chloridu vápenatého. |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 4.8.2017 Jak píše Jiřina nejspodnější zralá rajčata mě také letos naklovávají ptáci. V minulosti jem 1x zažil že mě kohout vodil do rajčatiště dírou v plotu hejno slepic a kam dosáhli tam zralá rajčata naklovali. Okurky mám silně napadené plísní, nestříkám je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Onemocnění listů kořenového celeru, 3.8.2017 Konečky listů na některých rostlinách celeru změnily barvu ze zelené na šedou a jakoby vadnou, zasychají. Může to být nějaká plíseň, čím postříkat, našel jsem v obrázcích na netu jen septoriózu, ale toto vypadá jinak? O víkendu když tak udělám... celý příspěvek > |
 |
Nezralé papriky, 30.7.2017 Jak píší přede mnou teď budou mít hořkou a trávovou chuť. Když je utrhnete později po uskladnění do cca týdne začnou mít přijatelnou chuť a některé i červenat (některé zhnijí). Jak poznat ten správný okmžik nevím, náhodně mna to přišla kamarádka.... celý příspěvek > |
 |
Co může být příčinou hnití cibule, 30.7.2017 Děkuji, takže ji mám vytrhat i když ležící nať je ještě zelená a dosušit v suchém prostředí? Na záhoně ji nemohu nechat ležet, to by někdo přišel již k hotovému. No budu ji spotřebovávat a podělím známé k rychlé spotřebě. |
 |
Co může být příčinou hnití cibule, 30.7.2017 Potřebuji poradit se sklizní cibule. Dobývám ji z asi z metrové džungle trávy a lebedy (měl jsem měsíc nehojící se ruku a moc práce jsem neudělal, kupodivu plevel rostl i když nepršelo). většina cibulí má v krčku ohnutou a ležící ještě zelenou nať.... celý příspěvek > |
 |
Co to je za nemoc rajčat?, 30.7.2017 Dobré ráno, letos mám příznaky nedostatku vápníku i na odrůdách rajčat u kterých jsem to dosud neznal (v minulosti se mě vyskytoval pouze naGreen zebra, Býčí srdce a San marzzano). Zajímavé je, že jde z část o výsadbu na přiorané louce. Na celý... celý příspěvek > |
 |