|
Příspěvky uživatele - 86.137
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nepěkné květy broskvoně, 16.4.2018 Máte broskvoň se zvonkovitým typem květu. Růžovitý typ je sice na pohled hezčí, ale je také méně odolný vůčí jarním mrazům. |  | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 15.4.2018 včerejší kontrola kioto 4-leté komplet celé vymrzlo, všechny pupeny se drolí, začínájí se již rozvíjet první listy,
Zvláštní, u nás pravě Kioto přežilo zimu nejlépe a kvete/rozkvete valná většina květů. Rozhodně je na tom lépe než VP a Bergeron.... celý příspěvek > |  |
|  | Frostina, 14.4.2018 Já můžu přidat zkušenost s meruňkou s trochu podobným názvem - FRISSON. Ta dopadla po zimě velmi dobře a pupeny se jí nesypou vůbec, na rozdíl od Tsunami, což je naprostá katastrofa, a dále značně,,vysypaných" VP, Velity a dokonce i Bergeronu. Taktéž... celý příspěvek > |  | Meruňkotřešeň Aprikyra, 11.4.2018 Zdravím, osobní zkušenost s Aprikyrou nemám, ale co jsem se dočetl na německých diskuzních forech, tak aprikyra prý nestojí za nic, prý je to mdlé. Na tom samém foru ale chválili jiného křížence - Aprisali, ten je prý chutný a aromatický. Doufám, že... celý příspěvek > |  | Keřová višeň, 17.3.2018 Můžu přidat své skromné zkušenosti s odrůdami Crimson passion, Juliet a Romeo za 4 roky pěstování. Tyhle višně jsou šíleně náchylné na moniliovou spálu, takže bez jarního postřiku to nelze pěstovat. Plody jsem zatím právě kvůli monilii v květu (a... celý příspěvek > |  | Mandloň na podnoži BSB, 6.11.2017 Děkuji za reakce. St. Julien k dispozici nemám, ale přímo do broskvoně na myrobalánu bych to také mohl případně zkusit. |  | Mandloň na podnoži BSB, 6.11.2017 Dobrýden, chtěl bych se zeptat, jestli je možné naštěpovat mandloň na myrobalán. Broskvoň jsem zkusil a v mých půdních/klimatických podmínkách se jí na něm daří dobře a slušně plodí. Nevím ale, jak to má s kompatibilitou myrobalán a mandloň...... celý příspěvek > |  | Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 10.9.2017 U nás z jabloní budou akorát Jonathany a půl košíku James Grieve (oba přes dvacet let staré stromy). Nová výsadba - Sirius, Topaz, Admiral a překvapivě i Angold zmrzla v květu. O meruňkách a broskvích škoda mluvit. Na staré renklodě pět červivých a... celý příspěvek > |  | Mráz, 8.5.2017 U nás situace stejná, akorát, že máme alespoň kamčatky. S jarním počasím poseldních let se pomalu stává ovocninou č.1, neb vydrží téměř vše. Aronie a rakytník jsou další dvě volby, u nich si ale člověk moc nepochutná... |  | Špendlík, mirabelka či mirabolán?, 16.4.2017 Dovolím si nesouhlasit - na spoustě míst, jako i u nás, jsou tyto křoviny kombinací starých podnoží po odumření naroubované části + jejich semenáčů, často s velmi odlišnými vlastnostmi od původních matečnic. |  |
|  | A co vaše višně?, 14.4.2017 "Kolik třešní, tolik višní"
Letos by to platit nemuselo - alespoń u nás višně ještě nekvetou a zdá se, že by mohly tomu "hnusu" příští týden uniknout... |  | Okrasná mini mandarinka, 3.3.2017 Obávám se, že už je příliš pozdě... každopádně otrhejte veškeré plody, je jich tam strašně moc na tak malou rostlinu a pravděpodobně to společně s nedostatkem světla přes zimu a tipuji i přelitím (a následné hnilobě kořenů) vedlo k současnému stavu.... celý příspěvek > |  | Zachází mi kokos, 23.1.2017 Samozřejmě, že vyšší vzdušná vlhkost bude benefitem, stejně tak jako případné přisvětlování během zimy. Já osobně mám přes 4 roky starou kokosku, kterou jsem si vyklíčil a žádný "čáry" s vlhkostí či přisvětlování jsem jí nikdy nedělal - "pouze" má... celý příspěvek > |  | Zachází mi kokos, 23.1.2017 Můžu vám jedině doporučit vypěstovat sik okosovník z koupeného ořechu. Takové rostlinky jsou pak na bytové podmínky zvyklé a u jižního okna pěstovat jdou, aniž by se musela udržovat nějáká šílená vzdušná vlhkost. Tyhle kupované jsou pouze "past" na... celý příspěvek > |  | Dýně a spol. - hodnocení 2016, 17.10.2016 Zdravím všechny nadšence do dýní. Letos jsem poprvé místo melounů, se kterými v mých 450 m.n.m mám dost rozporuplné výsledky, zkusil vysadit dýně. Vybral jsem si odrůdy Lunga di Napoli, acorn Thelma Sanders a dýni Ibiza. Lunga udělala tři velmi velké... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|