|
S troškou cedru do mlýna, 3.6.2008 Oprava - konečná výška 15metrů. Ještě dodám, že v potůčku, u kterého je zasazen, proudí dusičnany z hnojiv na poli - po část roku. Třeba se -norozdíl ode mne- nebude zlobit na ten přísun živin. |
 |
S troškou cedru do mlýna, 3.6.2008 Cedr atlanský nebo také cedr atlaský jsem zasadila jako asi 1,2m vysokou sazenici. Měl pěkně modré pichlavé jehličí. Dostal místo u potůčku a do jámy pro kořeny pytel substrátu, jinak mám hodně lehkou půdu. I cererit jsem přimíchala. Roste (konečná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mulč - tráva kolem stromů, 3.6.2008 Já myslím, že nejlepší je kombinovat. Někam trávu. jinam kůru, na cestičku písek... Nechalupařím, tam je fylozofie jiná, uhlazenější vzhled okolí pevného zdiva. Chatařím a ctím tudíž každou přirozenou zeleň. Členění i malé zahrádky, třeba... celý příspěvek > |
 |
Jehličí - mulč cestiček, 3.6.2008 Výsledky pokusů mulčování jehličím a spíše lesní hrabankou mám docela dobré, nikoli na cestičky, ale okraje záhonů u plotu. Nevydrží to jako mulč moc dlouho, za chvíli (cca 2 měsíce, podle ročního období) to proroste některým invazivním... celý příspěvek > |
 |
Jasmín, 2.6.2008 ...olivovité, samozřejmě.pardon Pustoryl je příbuzný snad s lomikámenem... |
 |
Sekačka na solární pohon, 2.6.2008 se asi ještě nikde nevyrábí. Poraďte, kde a jaká dá-li se - koupit nějaká šikovná minisekačka na trávu a nikoli na pohon elektrický, protože zdroj elektrické energie u trávníku ani široko daleko nemám...
Dík. F.T. |
 |
Květina do koupelky, 2.6.2008 netík? Jen aby...: Netík (Adiantum) je kapradina s nejmenšími lístečky, která se u nás prodává. Do Evropy se tato kapradina dostala z tropických a subtropických deštných lesů Střední a Jižní Ameriky. Netík musí mít stanoviště... celý příspěvek > |
 |
Priprava na akci: Vyroba travniku, 2.6.2008 Rýpání ani omylem...,, proti gustu žádný dišputát Já mám uprostřed trávníku kruh nefalšovaných divokých kopretin se zvonky a rozrazily a ještě takovým "plevelem", pokvete růžově...
I rada sázet do trávníku krokusy je rýpání? No dobře.... celý příspěvek > |
 |
Pustoryl, 2.6.2008 A mýlýme se dosti dlouho:
Pustoryl (Philadelphus), a sice obecný (Ph. coronarius), též jasmín zahradní, jest keř 6—8 st. vysoký, mající květy silně vonící. Roste v jižní a střední Evropě. Listy jedí se v Itálii jako salát. Kořen má moc... celý příspěvek > |
 |
Jasmín, 2.6.2008 S jasmíny se to má asi takhle: Všechny jsou to olovovité. 1.Jasmín NAHOKVĚTÝ pochází z Tibetu, kvete růžově nebo žlutě. 2. Jasmín VONN´y lze spatřit třeba na svazích Španělska a kvete žlutě. Z tohoto jasmínu se připravuje onen čaj, též... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Priprava na akci: Vyroba travniku, 30.5.2008 Tedy jste jak vidno vitální a mladý. Poslyšte rady línějších starších: "Nehezká tráva" zkrásní pouhým sekáním. Pampelišky lze systematicky vyrývat. Nahradí je semikrásky. Pokud ne samovolně, lze je sem tam přisadit. Osivo jiné než... celý příspěvek > |
 |
Spící psi, 30.5.2008 ...zlatí psi, ti vaši. Mů drsnosrstý FOX se ze všeho nejraději chodil rvát (pokud by nebyl včas zadržen) s kolemjdoucími psy, popřípadě se šel alespoň nechat podrbat, kdepak spát pod stromem, když se něco - i málo- dělo. Na něco na zahrádce zvedl... celý příspěvek > |
 |
utíkající slimáci, 30.5.2008 No protože první tazatel svého škůdce NEVIDĚL. To byla nadsázka, že to na slimáky nevypadá... protože by tam nějaký zbyl.
F.T. |
 |
mé jiřiny, 30.5.2008 Sázím jiřiny do téměř stínu, některé druhy se bouří, jiné vykvetou. Teď mám v zemi takové šíleně růžové pomponky. Je to vděčná kytka"babiččiny zahrádky", kterou pěstuji se střídavými úspěchy... Mohou být dlouho dávány na 1 místo? Nevím co... celý příspěvek > |
 |
Co je to za keř s bílými přírůstky?, 30.5.2008 Nebo je to prodejci? Když podstkují pod nos hlavně rostliny typu vrba na kmínku (albínku částečnou) a něco normálnějšího už méně, neřku-li inteligentnějšího? Také jsem skočila po cedru atlantském, a že by byl z mého stinného údolí "na... celý příspěvek > |
 |