 |
Příspěvky uživatele - 38.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kedy odstrániť pásku, 29.5.2018 Upřesním: Vše, co jsem letos rouboval -- a o čem píši --, bylo na loňské přírůstky. Silnější kopulací, slabší do vidličky. Zažil jsem ovšem i vylomení bujného roubu v následujícím roce. Častěji však mívám problém se zaškrcením, než s vylomením. |  | Kedy odstrániť pásku, 28.5.2018 Zimní rouby jsem odvazoval zrovna v sobotu. Páska z PVC podélně řezaná na polovinu, místy už se to začínalo zaškrcovat. Byl nejvyšší čas. Převážně třešně a taky slivoně (na myrobalénu), něco málo hrušní, aronie a čtyři jabloně. Je ovšem pravda, že... celý příspěvek > |  |
|  | Uz nekde uzraly tresne?, 16.5.2018  Dnes jsme opět ochutnali zmíněnou Májovku. Jsou to drobné třešně, jejich jedinou předností je, že jsou první. O dva týdny dříve než minule, jak se dívám... Dnes je už trochu lepší, než na té fotce. |  | Množení Meruzalky, 26.4.2018 Nechal bych je včil zakořenit a rouboval bych v červnu, nazeleno, když nové výhonky začínají tuhnout. To se mi osvědčilo. Angrešty roubuji do rozštěpu. |  | Krtci v zimě a co potom?, 16.3.2018 Projížděje po různých místech pozoruji neobvykle vydatnou úrodu krtinců po této mírné zimě (bez těch pár dní mrazu). Přemýšlím o tom a nabízejí se dvě varianty blízké budoucnosti:
1. Krtci nespí, nudí se, ryjí a souloží -- tedy páří se, takže... celý příspěvek > |  | Vypeckovat svestky?, 24.1.2018 Vyzkoušel jsem oboje (u švestek, myrobalánů a třešní). Vypeckovaná kořalička mi chutná nesrovnatelně více nežli ta nevypeckovaná. Mnozí v mém okolí však mají úplně jiné chutě. Já mám radši tu ovocnou než jádrovou chuť i vůni. Vyzkoušejte jedno i... celý příspěvek > |  | Pozná někdo tuhle krasavici?, 9.7.2017 A sympatické na této kytce je, že se dá jíst. Tedy stačí uthnout květ, vyfoukat z něj blýskáčky a rozkousat celou korunu včetně čnělek a blizny. |  | Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 15.6.2017 V dubnu neroubuji (to ještě neumím), končím v půlce, nejvýše koncem března. Nicméně ani předjarní roubování se mi včil úplně nevydařilo. Třešně celkem dobře, hrušky taky, jen slivoně tak napůl.
K zalévání mám jednu zkušenost: Zalévat se má, když... celý příspěvek > |  | Hodně zanedbané pole - co s tím?, 27.4.2017 Zatím nejlepší navržený postup. Upřesním (nebo nabídnu podobnou variantu, záleží na podmínkách). Vykopat dřeviny, je-li čím, pohnojit, pořádně proorat, poškrabat kultivátorem a zasadit brambory. Ty dvakrát nahrnout, koncem léta sklidit, hned zaset... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 22.4.2017 Toto mi připadá jako hrubé neporozumění. Metanol se na etanol při destialci měnit nemůže. Jsou si však v mnohém podobné a destilační teploty jsou velmi blízké. U dobrých ovocných kvasů je však metanol téměř vyloučený. Proto prosím nešiřte poplašnou... celý příspěvek > |  |
|  | Už vám leze podzimní česnek?, 1.4.2017 Díky! Roztrhávat nebudu, nechám to tak, jak je. |  | Už vám leze podzimní česnek?, 31.3.2017 Na podzim mi zůstalo v zemi pár nesklizených česneků a už mají cca osmicentimetrové natě. Myslíte, že z toho něco bude nebo je mám zlikvidovat? |  | Jak uchovat co nejdéle česnek, 6.2.2017 zdravím jak dlouho vydrží. |  | Roubovani v zime, 30.1.2017 Drobnou zkušenost se zimním roubováním mám. Dělá se to doma v teple moc hezky a pohodlně, soustředěně a dá se dosáhnout dobré řemeslné zručnosti. Rostliny v teple chytají velmi pěkně. Potíže dělá přesně to, co píšete. Bujný růst, málo světla a podnož... celý příspěvek > |  | Třešeň - rouby - uchování, 28.12.2016 Dost těžko -- tedy udržet rouby v kondici do května. Tak pozdě patří nasadit jinou metodu. Psalo se zde o tom.
Mně se osvědčilo roubovat třešně ze stromu na strom v půlce či koncem února, nejpozději začátkem března. Ani rouby řezané začátkem... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|