|
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 12.8.2024 Mikrofotečky, 1000x opakované. Stromy nejsou... Čeho se bojíte, PZP? |
 |
Salisburyho, 7.8.2024 PZP, dokážete odpovědět na otázku, PROČ se bojíte odfotit vaše stromy? Z čeho máte strach? |
 |
|
 |
Salisburyho, 5.8.2024 PZP, ty mikrofotečky jsou vaším obrazem. Nudné, opakující se, rozmáznuté, neostré, vo ničem. Ustráchané. Jen probůh neodfotit celý strom...! |
 |
Topend plus, 27.1.2023 Topend rastie slabo, nepotrebuje skoro žiadny rez, plody má velmi velké, strom sa dobre oberá. Je to dobrá odroda slivky. |
 |
Moniliová hniloba, 29.9.2021 Ako je na tom s monílovou hnilobou Bystrická a Gabrovská pan Petr? |
 |
Grosdemanche, 28.7.2021 Táto zimná odroda hrušky sa tiež vytratila z ponúk predajcov ovocných stromkov. |
 |
Meruňka Veselka, 28.7.2021 Veselka sa na Slovensku už nedá nikde kúpiť. Myslím že je to velká škoda. |
 |
Pomůcka pří výběru jádrovin, 27.12.2020 Pan Mičurin II, sú to pekné a prehľadné tabulky so staršími odrodami jabloní. Mnohé z týchto starých odrôd sú chuťovo vynikajúce. Nie vždy platí že nová odroda je aj lepšia ako stará. Platí to aj o kôstkovinách. Jaromír |
 |
Velkopavlovická = dokonalost meruňkové chuti, 28.10.2020 Poznáte nejakú velmi rannú odrodu marhule dozrievajúcu v júni-červnu ktorá má odolnosť kvetov na jarné mrazy aspoň na úrovni takej ako má Velkopavlovická? Jaromír |
 |
Jesenno - zimné práce, 16.12.2019 Zdravím borci, zajtra a pozajtra má byť teplúčko, môžem ešte vykonať jesenný postrek alebo už je neskoro? Dík za odpovede. |
 |
|
 |
Jadroviny 2019, 14.12.2019  "3 jablká denne" - ďalší diel. Dnes odrody Heliodor, Šampion a Fuji (na foto zľava). Český rezistent HELIODOR je výzorom naozaj vydarené jablko (2x najkrajšie jablko roka v celoslovenskej súťaži). Zdobí ho nádherná žiarivožltá farba, šupka je mierne... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Lucy, 16.11.2019 Česká odroda Lucy má všetky predpoklady, aby časom o nej začali uvažovať aj veľkopestovatelia. Výzor a kvalita plodov, ale aj včasná a vysoká plodnosť bez alternácie, vhodnosť pre intenzívne pestovateľské tvary na slaborastúcich podpníkoch, ľahké... celý příspěvek > |
 |
Tomel - sklizeň, 16.11.2019  ... a ešte jedna fotka z tohtoročnej úrody. Zdá sa, že môj strom kaki má zrejme zmysel pre humor...😃. IH |
 |
Tomel - sklizeň, 16.11.2019 Diospyros kaki (Ebenovník rajčiakonosný) - plody som obral dnes (foto). Keď som pred vyše 10- mi rokmi zasadil 2 stromčeky tohto pre nás exotického ovocia, niektorí kolegovia-záhradkári si ťukali na čelo. Ich kuvičie predpovede sa vyplnili pred 3... celý příspěvek > |
 |
Jadroviny 2019, 21.10.2019 Marek-TT (ak je to teda otázka na mňa): Neviem, keďže ich nepestujem, ale s veľkou pravdepodobnosťou sa dá predpokladať, že 'inováciou' je len zmena vo výzore (vyfarbení), odolosť voči chorobám u týchto klonov nebude iná než u pôvodných odrôd. IH |
 |