|
Příspěvky uživatele - 184.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Recyklace půdy z pěstování v nádobách, 21.6.2018 Až do doby, kdy se v květináčích objeví nějaký problém s houbovými chorobami, není důvod měnit jejich obsah. Při péči jakou rostlinám věnujete a střídání kultur v nádobách, se neprojeví půdní únava. Měl byste na podzim pečlivě vybrat kořenový bal... celý příspěvek > |  | Který škůdce nám ničí švestky?, 19.6.2018 V tuhle dobu už nemůžete s pilatkou počítat, to spíše s první generací obaleče a následně napadení nakousnutých plůdků monilií. To jen pokud jde o způsob odchytu na lepové desky. Tuším, že se nepotkají v době náletu ani požeru, na obaleče je lepší... celý příspěvek > |  |
|  | Křivouš obecný - trubač, 13.6.2018 Takhle vypadá u révy roncet, stejně znetvořené listy jsem viděl u rajčete v úplně novém malém skleníčku (1.8x2.30), tam to bylo nejspíše horkem, přehnojením a asi i působením nátěru. Odstranil bych ty konce a jestli vyroste z postranních výhonů to... celý příspěvek > |  | Je toto projev Šárky na listech?, 13.6.2018 Za mne - ano. |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Ono počasí docela přeje, nejen 150.170 (militantní perma´kulturista), ale i všem ostatním. Při dodržení osevního postupu a dávkách živin, které poskytuje koňský a slepičí hnůj lze v zelinařině nějaký čas obstát i bez pesticidů. 420 m nad mořem? To je... celý příspěvek > |  | Rajčata 2018/2, 12.6.2018 Tak sedím u počítače a lížu nový med. Říkám si proč ten člověk dává na rajčata med, To jsou tak sladká? A pak mi to došlo... a přijde mi to trošku nezdvořilé - naflákat dopis bez háčků, čárek, je to ještě čeština nebo slovenština?... Měď v době zrání... celý příspěvek > |  | Podivne prirustky na thuji, 5.6.2018 Není problém tu část, která se Vám nelíbí odstranit. Prostě se cukrová homole vrátila k původní formě (stromek byl původně ze řízku), nebo nějakým zázrakem obrazila podnož (pokud je to roubovanec). |  | Neznámá květina, 4.6.2018 Zahrada nesmrtelnosti - pan Roubín z Jílovic (před pár lety byl v Zahrádkáři). |  | Jaká je to bylinka?, 4.6.2018 Mentha aquatica? Říkáme tomu balšám. |  | Borůvky a voda, 30.5.2018 Borůvky nesnášejí vyšší hladinu živin v půdě. Možná je to i trochu odlišné dle odrůd. A tak jste jim nejspíše zasolil stanoviště. Hnojí se až když začnou růst, do té doby to nemá kladný význam spíše naopak. Zálivka obden nevadí. i z o
|  |
|  | Test letošního jara, 30.5.2018 Já nenechávám dvojčata, mezery tak (5)-8-10 cm, když to vychází, nechávám plody na větvích střídavě, aby rostly od sebe a měly dost světla na vybarvení. Když má jedna větev míň a ovoce dál od sebe, nechám na té sousední tu menší vzdálenost. Ale já je... celý příspěvek > |  | Vlky, 29.5.2018 To zalomení by mělo pomoct diferenciaci květních pupenů, ale není to třeba řešit. Jste na začátku a naštěstí je zahradničina o tom, že e dá k jednomu cíli dospět různými cestami. Zahradníci a zahrádkáři nejsou instalatéři, aby hanili práci těch... celý příspěvek > |  | Melouny 2018, 29.5.2018 Mám melouny cukrové, výhony cca 15 cm, květů asi 8 na každé rostlině. Mám je nechat, nebo je nějak probírat? popřípadě zaštipovat výhony? Odrůdy Solartur, Halona F1. |  | Špatně obrážející špičák, 29.5.2018  Ty horní větve bych nechal, jen bych je vyhnul do lepšího úhlu. Už jsem sem ten obrázek dával, ale zopakuji to. Na vřetenech i na stromcích s korunkou takhle vyhýbám výhony do lepšího odklonu od kmene leta, a nemám s tím problémy. Používám barevné... celý příspěvek > |  | Kedy odstrániť pásku, 29.5.2018 Minulý týden zapršelo, tak roubovance prohlédnu, jestli moc nesílí a převážu je. Nemám jich moc, tak mě to nemrzí. Tam, kde jsem dával rouby za kůru nic nehrozí, tam říznu až v zimě, ale ty roubované v ruce nebo kopulací na místě, sílí. Ač je to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|