|
Motorová pila Dolmar PS 5105C, 9.4.2024 Františku, přidat druhé těsnění bylo správné řešení.To frézování pístu je blbost.Ale je tu ještě další problém, který těžký start způsobuje, a tím je startovací šňůra.Ta musí být na startovací kladce těsně navinuta a na co největším průměru... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Dolmar PS 5105C, 9.4.2024 Františku, přidat těsnění pod válec je nejjednoduší způsob, jak ulehčit startování.Frézování pístu je naprostá blbost.Ale je třeba se věnovat i jinému problému, a tím je startovací šňůra.Ta musí být na startovací kladku navinuta těsně a na co... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Husqvarna 235R, 15.9.2021 Tak toto je ukázka toho, jak to vypadá, když se člověk absolutně neznalý funkce karburátiru pustí do opravy.Karburátor pil a křovinořezů je strašně choulostivé zařízení na amatérské opravy a většinou dojde k trvalému poškození.I v tomto případě došlo... celý příspěvek > |
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 28.11.2019 Ještě že jsme neuzavřeli ty sázky, pravdu se asi nedozvíme.Ale také tam můžou mít 1 metr sněhu a do lesa nechodí. |
 |
Motorová pila Husqvarna 550xp podřezává, 15.11.2019 Tak se mi to nějak nevložilo, takže zkusím znovu.
Pokud technik udělal tři řezy s pilou, která napřed běhala v servisu bez zatížení v řezu a je tudíž dobře namazaná, může se to zdát OK.Ale pokud se při práci v lese po pár minutách začne KOUŘIT z... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez na 200m2, 22.9.2017 Již to tu někdo napsal, jděte do Mountfieldu a kupte tam.Vzal bych BC 300T, je to sice novinka, ale nebál bych se jí.BC 350Tje o něco výkonější, ale také o kilo těší.Jinak tuto práci by zvládla i ta Sparta 250T, ale je to takový malý hobík.Ceny jsou... celý příspěvek > |
 |
Dural vs.ocel, 31.5.2017 Já bych se nezabýval strojním obráběním, to je pro většinu nedostupné.Vyvrtal bych do sedlovky asi 5 cm. od vrchu díru průměr 10 mm, do ní nasadil válcovou ocel stejného průměru, postavil rám svisle a kolem sedlovky asi po dva dny natíral... celý příspěvek > |
 |
Motor jikov na vari, 16.4.2017 Je třeba se podívat, zda se po ubrání plynu páčkou na řidítkách vrací ovládání klapky na karburátoru do polohy volnoběhu-na doraz šroubku volnoběžných otáček.Může zadrhávat lanko v bowdenu nebo být prasklá pružina na karburátoru.Také je třeba... celý příspěvek > |
 |
Traktor HQ - akumulátor, 23.4.2016 Mám v traktůrku také americkou bezůdržbovku, také polepenou pouze výstražnými nálepkami bez hodnot o jaký aku jde.Ale mám jej tam již 12 let.Prvních 10 let jsem se ho nedotkl, loni prvně před sezonou dobil a letos také.Traktor je Kubota GR 2100.Asi... celý příspěvek > |
 |
Jonsered 670, 6.12.2014 Jonsered 670
|
 |
|
 |
Pila pro leváky, 15.9.2014 Ten obrázek je asi zmastěnej, ale pila pro leváky skutečně existuje.
Standa |
 |