|
Soledáno, 9.8.2023 Soledano tu tento rok nikto nepochválí? |
 |
Orangered, 21.1.2022 Moniliovou hnilobou plodů Orangered nijak zvlášť netrpí.
Trpí Orangered menej na moníliovú hnilobu plodov ako plody slivky Gabrovskej? Gabrovskú mám. |
 |
|
 |
Flamingo, 21.8.2021 Flamingo má oproti Redhavenu ťažšie plody. |
 |
Kdy dozrává Kioto?, 31.7.2021 Ako ste spokojný s chuťou Kiota? Je odolnejšie na jarné mrazy? |
 |
Pomůcka pří výběru jádrovin, 19.1.2021 Je tady vlákno Povod jednotlivých odrod jabloní.
|
 |
Škodci jablon, 23.6.2019 Petr z H.: Všetko závisí samozrejme od uhla pohľadu. Z aspektu záhradkára je požieranie vošiek veľmi vítané. Z aspektu vinohradníka/vinára nie je pachová kontaminácia vína žiadna prkotina, pre nich je to absolútna katastrofa (teda nie obhrýzanie... celý příspěvek > |
 |
Kvalitní postřikovač, 26.3.2019 Je tu chválený akumulátorový postrekovač. Moja otázka: aká je jeho pracovná kapacita v hodinách nepretržitej prevádzky (teda aký je čas jeho pracovného použitia na jedno nabitie batérie)? IH |
 |
Kadeřavost - jaký postřik je nejúčinější?, 28.2.2019 Na trhu je aj tento prípravok s obsahom Cu (foto). Odporúča sa aj proti kučeravosti broskýň. Skúsenosť s ním nemám, nahradiť ním Kuprikol alebo Champion by som sa asi neodvážil. IH |
 |
Florina, 16.6.2018 Včera sa mi prehnala záhradou doslova smršť. 70% plodov Floriny skončilo na zemi (foto). Nuž tak... IH |
 |
Araucaria araucana (Blahočet čilský) - zazimování, 31.3.2018 Pestuje niekto araukáriu? Tá moja prežila zimu v pohode, aspoň podľa toho ako vyzerá (foto). Napokon po minuloročných mrazoch, ktoré klesali pod -20°C bola táto zima (aspoň u nás) celkom pohodová. IH |
 |
|
 |
Hádanka, 12.1.2018 V.: Ani jeden zásah. IH (To že majú niečo spoločné neznamená že musia mať spoločného "rodiča"). |
 |
Pozdní odrůda jabloně, 19.9.2017 Bunny: To vlavo môže byť Ligol, ale nie je bohvieako vyfarbený, zrejme predčasne obratý. Plody Ligolu zvyknú mať taký typický znak - tenučkú ale zreteľnú líniu, tzv. "šev", prebiehajúci ako poludník medzi stopkovou a kališnou jamkou. To vpravo Ligol... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůda jabloně, 19.9.2017 Neskoré zimné odrody sú pre mňa tie, ktoré oberám v októbri. Keďže u nás všetko dozrieva skôr, tieto neskoré odrody jabloní si veľmi cením. Niektoré z nich sú na fotkách - ako vyzerajú k dnešnému dňu. Florina a Pinova ale asi pôjdu dolu zo stromu... celý příspěvek > |
 |
Jak si stojí slivoně v letošní sezóně?, 30.6.2017  Sú iste aj kvalitnejšie odrody, ale máloktorá ju prekoná v spoľahlivej rodivosti aj v menej priaznivých rokoch. Čačanská lepotica (foto aktuálne-dnes). IH |
 |
Rakytník, 30.6.2017 Rakytník rešetliakový - formovaný ako malý stromček (foto 1) a jeho (budúca) úroda (foto 2,3). IH |
 |