|
Přikrývání stromků, 26.2.2018 Ono- já v tom přihrnování vidím nejdůležitější bod 3 - zacvičit si a doufat, že jsem pro stromky udělal něco co jim neublíží a snad pomůže.
IvanHorseman |
 |
Přikrývání stromků, 26.2.2018 Dobrý den, jsme ze stejného regionu/kraje- já měl dnes ráno -15°C, ale to je k minus 30 ještě dost daleko.A beru - Byňov jsou již Novohradské Hory.
IvanHorseman |
 |
|
 |
Přikrývání stromků, 26.2.2018 Na Nově v sobotu říkali, že teploty padnou až k minus 30°C. To už je skoro na žalobu pro šíření poplašné zprávy, protože ve většině regionů se pohybovala kolem -10 až -15°C. Ale těch MÍNUS TŘICET zní prostě lépe. Já osobně jsem přihrnul ke... celý příspěvek > |
 |
Jiskření z lišty motorové pily, 23.2.2018 A co tomu vlastně bylo? Bylo by slušností alespoň lidem snažícím se pomoci, někdy více někdy hůře, co ve finále bylo problémem, aby měli zpětnou vazbu.
IvanHorseman |
 |
Rucna pilka, 5.2.2018 Já mám dvě skládací Fiskarsky- menší a větší. Ano cena... kousek želízka a plastová rukojeť. Ale tak nějak jsem se dostal do věku, a zahradničení je hoby- nikoliv profese, kdy si nářadí při práci chci užívat a ne se s ním zlobit. No a tak to... celý příspěvek > |
 |
Popisky rostlin do květináčů, 1.2.2018 Já zkoušel lihový fix, ale trvanlivost horší než obyčejná tužka. Na stromky si dávám cedulky nastřihané z hliníkových lamel a bruskou- existuje i bateriová- na ně vygravíruji odrůdu, rok a podnož. Bohužel trochu méně praktické - asi bych volil... celý příspěvek > |
 |
Roubování ovocných stromů, 2.1.2018 Děkuji, dám na Vaší radu a navštívím soudeda s nůžkami. |
 |
Roubování ovocných stromů, 2.1.2018 Původně jsem chtěl tento dotaz vznés v prvotním dotazu, ale nechtěl jsem jej příliš nafukovat- souded má dobrou třešeň - je možné v době roubování nabrat roub a tento ihned naroubovat na mou třešeň, nebo je to nemožné?
IvanHorseman |
 |
Roubování ovocných stromů, 2.1.2018 JG děkuji za reakci - i když na konci píšete, že dublujete, tak v každém názoru se snažím hledat ispiraci či návod na odstranění chyb. Bohužel - nebo bohudík???- zpětná vazba zahradničení je poměrně dlouhá a já s tímto koníčkem začal v pozdnějším... celý příspěvek > |
 |
Roubování ovocných stromů, 2.1.2018 Toto je má ideální představa... letorost bude jednou celou větví... prostě jedna větev - jiná odrůda |
 |
|
 |
Roubování ovocných stromů, 1.1.2018 Dobrý den, asi je to již mnohokrát opakované tema, ale jednoznačně konkrétní odpověď jsem nenašel. V roce 2016 a 2017 jsem obnovoval zahradu na chalupě / v budoucnu zřejmě trvale obydleno/- vysazeno 32 nových ovocných stromů- meruňy, broskve, třešně,... celý příspěvek > |
 |
Traktor nestartuje, 10.12.2017 Mám sice traktůrek od Alka, ale zkusil bych zkontrolovat relé zapnutí sekání- elmg spojka a stavy či funkčnost spinače sedačky či brzdy.
IvanHorseman |
 |
Vaše skúsenosti - orech Lake alebo Mars, 5.11.2017 Vloni zasazený Mars měl letost 7 ořechů. Plody byly drobné- nyní lituji, že jsem je neutrhl - zbytečně se stromek vysiloval.
IvanHorseman |
 |
Jaké zahradní nůžky?, 25.10.2017  I po třech letech práce s Bahco nůžkami jsem s nimi maximálně spokojený. Cena sice přes 1.000 Kč, ale je radost s nimi pracovat. Pro větší průměry mám též Bahco pákovky a na vyšší větve Fiskars nůžky na teleskopické tyči. Sice práce je s nimi... celý příspěvek > |
 |
Kterak co nejefektivneji zkompostovat vetsi mnozstvi travy, 24.10.2017 Hodně blbej nápad
IvanHorseman |
 |