|
Semenáčom hnednú listy, 13.3.2017 Nejčastější příčinou bývá přelití. |
|
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 13.3.2017 Konference to asi není, ta má pupeny na letorostech postavené kolmo. |
|
|
|
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 9.3.2017 To máte pravdu. Ale součástí chybné zemědělské politiky je obojí - jak vyprázdnění vepřínů (levnější je prasata dovézt) tak užívání pesticidů (budou vyšší výnosy). Obojí je z krátkodobého hlediska pro naše zemědělství výhodné, z dlouhodobého... celý příspěvek > |
|
Škůdce pod kůrou ovocných stromů, 9.3.2017 ...tudíž stromy na přešlechtěných mělko a středně kořenících podnožích nemají kde brát za sucha vodu a živiny a oslabené se stávají snadným terčem nemocí a škůdců...
Pokud vyznáváte filozofii, že stromky se píchnou do hlíny a pak se o ně 20 let... celý příspěvek > |
|
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 9.3.2017 Hledám vhodnou náhradu za Durancie, u nás hodně trpí moniliovou spálou.
Náhrada za Durancii není ani Bystrická, Čerčinská, ani Anna Spath. To jsou švestky s odlučitelnou peckou, ovšem citlivé k šarce zatímco durancie je nodlučitelná, zato poměrně... celý příspěvek > |
|
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 9.3.2017 "ti lidé", které zmiňujete, už jsou dávno v důchodu nebo mrtví.
Nezlobte se, to jsou demagogizmy. Chápu, že mrtví dávky neberou. Ale já nezmiňuji ty mrtvé či v důchodu, mluvím o lidech, kteří žijí na vesnicích dnes. A budete se divit, žijí tam a... celý příspěvek > |
|
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 9.3.2017 v nasem state zilo sice o 3 miliony lidi vic, ale k nasem statu patrilo jeste Slovensko a Zakarpatska Ukrajina.Takze zcela zasadni omyl.
Žádný omyl, počítal jsem jen českém země. Jinak by těch lidí bylo tehdy víc o 8 miliónů.
Jak jste prisel... celý příspěvek > |
|
Prvni moje uzeni, 9.3.2017 Jaký máte názor na to, rozvlažit maso místo ve vodě, v udírně.Myslím udírnu, která má topnou spirálu.Zapnu na 60st a 45min prohřívám.Pak pustím dým.Nic nesuším, neotírám.Jde to, nebo nejde to?
Samozřejmě to jde, koneckonců někteří maso vůbec... celý příspěvek > |
|
Prvni moje uzeni, 8.3.2017 Dávám jen 20g soli na kilo masa, totéž na litr láku. Slanost mi přijde tak akorát. Když jsem udil na 70 st - někdy i víc, za 6 hodin bylo vyuzeno (dnes udím déle nižší teplotou). Tužší maso podle mě nevadí, dá se povařit. Naopak rozpadavé už... celý příspěvek > |
|
Karneval, 8.3.2017 Nechci být za každou cenu pesimista. Ale:
1. Pan Hlavatý pěstuje ovoce v podmínkách, jaké má málokdo
2. Pan Hlavatý je pěstovat umí.
|
|
|
|
Bystrická muškátová nebo Čerčinská?, 8.3.2017 Nevím. Hlavně neumím posoudit míru její náchylnosti k šarce. Pokud je stejná jako u Domácí - a o nějaké velké toleranci se u ní nepíše - pak nejsem velký optimista. |
|
Nenáročné jabloně, 8.3.2017 Přeji Vám úspěch. Před 30 lety měl Spartana na zahradě každý. Dnes již ne. Krom citlivosti ke strupovitosti hlavně proto, že zdrobňuje plody. |
|
Asijská hrušeň - proč nepřežila?, 8.3.2017 Já bych to tak hrozně neviděl. Záleží na poloze, půdě, velikosti lípy a hlavně poskytnuté péči. Zasadíme-li strom na jih od staré lípy, může ten strom naopak tvořit ochranu proti studenému severáku. |
|
Kde koupit (zasláním) špičkové nové rezist. odrůdy na A2?, 7.3.2017 Jaké rezistentní jabloně se v Plantexu prodávají na A2? Já tam nevidím ani jednu. |
|
Řez broskvoně, 7.3.2017 My starší jsme se učili řezat před érou internetu, diskuzních fór i videoprezentací. Měli jsme jenom tu knížku, v lepším případě s obrázky. Ze svého okolí nevím o nikom, kdo by řekl, že tomu popisu nerozuměl. A taky jsme vyznávali pravidlo, že... celý příspěvek > |
|