Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Heinemannův pozdní, 2.5.2017
Jestli upřednostňujete sladší rybíz, Heinemann není dobrá volba. Je kyselý a hodně zrníček. Ale zraje spolehlivě nejpozději - tak měsíc po hlavní rybízové vlně. Hodí se spíš na šťávu a marmeládu.    Odolnost neznám, rybízy jsem nikdy... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
A to ještě není po zmrzlých...
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 2.5.2017
 To je pravda, ale aj v lete treba mať ovocie, nielen na jeseň a v zime.     Jano Letních odrůd jablek,   je spousta. Však není třeba pěstovat jen jablka, Ale je to základní ovocná sorta. Pravda, sortiment meruněk i... celý příspěvek >
Odrůdy pro n.v. kolem 500m nad mořem, 1.5.2017
Vím že rodiče z minulosti lákala meruňka, o slivoně nebo švestky zájem nejevili, možná ještě tak o nějaké nektarinky nebo broskvoně. Nemáte ty rodiče moc rozmlsané? Zvažte, zda je lepší mít každoročně švestky nebo jednou za čtyři roky meruňku.
Letokruhy na prknech pro terasu, 25.4.2017
jednoduše řečeno: kde jen to jde, tak se řezivo montuje pravou stranou nahoru a nediskutuje se o tom Je to tak. Desky se vysycháním trochu kroutí. Vhodnější je, aby se položené prkno neznatelně vyboulilo naž aby se mu zvedly okraje. Problém je,... celý příspěvek >
Šitt či nešit, aneb co napověděly meruňkové mrazy?, 24.4.2017
Jak se to vezme.. Já tedy meruňky a broskvoně řežu až v době, kdy mrazy skutečně nehrozí a kdy jsou vidět malé plůdky. Zejména u broskvoní se to občas vyplatí. Ty se totiž nedají řezat minimálně. 
Přeseknutí kořene třešně - zvládne to?, 24.4.2017
V naší luiteratuře se tomu říká zmlazování kořenů. Zásah slouží zejména k uspíšení plodnosti. V běžných zahrádkářských podmínkách bych před tím ale varoval. Způsobí to často víc škody než užitku. Např. podnože tvořící výmladky se dovedou pěkně... celý příspěvek >
Broskvon 328 nadmorska vyska, 24.4.2017
Pokud bude broskvoň na slivoňové podnoži, je jedno, jestli ji nakoupíte na podzim nebo na jaře Úplně jedno to není. Ujímavost broskvoní na slivoni není stejná jako švestek na slivoni. Čím to je, nevím, asi spolu podnož a nadzemní část nějak... celý příspěvek >
Šitt či nešit, aneb co napověděly meruňkové mrazy?, 24.4.2017
Před nedávnem tu proběhla diískuze na téma, zda Šittův řez dokáže opozdit vykvétání pupat nasazených na letorostech vyrostlých ze zakrácených výhonů. Někdo říkal ano, jiný tvrdil ne.      Letošní dubnové mrazy na to mohly dát jistou... celý příspěvek >
Šittův řez - 1. rok?, 24.4.2017
Pochopil jste správně. První rok po výsadbě se dělá pouze Židův řez.
Na jaře zasazená jabloň neraší, 24.4.2017
A co u těch zbylých dvou jabloní, které už mají lístky? Stromky, co mají lístky, můžete zastřihnout stejně jako ty, co lístky nemají Kořeny vypadaly v pořádku, živé, lehce jsme je zastřihli (jako laik jsem se bála více)' To je dobře. Kořeny... celý příspěvek >
Přeseknutí kořene třešně - zvládne to?, 24.4.2017
Tu knihu, jestli jste si ji nevymyslel,  nám ukažte, tu asi psal idi-ot.  Záleží na tom, jak vypadá půdní propfil. Já jsem vykopával 30 let starou třešeň a protože ornice byla poměrně mělká, jiné kořeny než povrchové tam nebyly. Čiže když... celý příspěvek >
Vylamovanie pukov, 21.4.2017
Pokud chcete nechat stromek tak, jak je, pak odstraňte na kmínku všechno. Podle mě je ponechaných bočních větví mnoho. Stačí jeden terminál a 4 postranní. 
Topaz skoro kvitne, 21.4.2017
Ustřihnutí samozřejmě žádný problém není. Spíš si ale zvolte, jak vysoký chcete mít kmínek. Podle fotky nepoznám, jak je sazenice vysoká, ale soudím, že postranní větvičky jsou příliš nízko, že tak krátký kmínek mít nechcete. Pak by bylo lepší... celý příspěvek >
Čím ošetřit dřevo?, 21.4.2017
Žádná lazura ani olej nejsou všemocné, pokud nezabráníte, aby na dřevě stála voda. Svislé dřevo vydrží dlouiho - tam je nátěr víceméně jen o vzhledu. Dřevěná terasa, na kterou prší, v zimě leží sníh a mrzne, to je problém.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika