Příspěvky uživatele - 220.242

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Doplnění sadu, 30.5.2014
Doplnil bych to o nějakou pozdně zimní odrůdu. Těch podzimních či časně zimních tam máte až dost. Např. by to mohly být Melrose, Sirius, Shalimar i Admirál (ale ten pouze na M9, maxim MM106).
Kombinovaný postřik, 24.5.2014
Fungicid Delan s Calypsem aplikovat lze. Je to tzv. tank- mix, zkratka TM. Míchá se to přes vodu. Nejprve se postřikovač naplní do 1/3 vodou, nalije jeden přípravek, promíchá se a vloží další přípravek. Pak se postřikovač doplní na stanovený objem... celý příspěvek >
Žloutnutí mladých listů, 19.5.2014
Už to zde bylo vícekráte řečeno. Nedostatek vápníku, např. u jabloní, bývá nejčastěji zapříčiněn přehnojením dusíkem nebo draslíkem i vysoká zásoba hořčíku v půdě bývá problematická, vyskytuje se však zřídka.Vysoká zásoba N nebo K v půdě blokuje... celý příspěvek >
Hnojení broskvoní, 16.5.2014
Tady je vidět, Petře, co jsou Pardubice a co Královédvorsko. U mě budou ty borůvky zralé asi tak za týden a bude jich neurekom.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014
Ono to často bývá s těmi vedlejšími účinky dost pofidérní a nejen u insekticidů. Záleží na termínu aplikace, jejím správném provedením a podmínkách v době aplikace. Co se týče výše jmenovaných skupin, tak bych ještě věřil trochu Calypsu, ostatním... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 16.5.2014
Calypso ani Mospilan nejsou ovicidy. Hubí jenom larvy a dospělce. Mezi ovicidy patřil např.insekticid Zolone, předloni jsem ho ještě používal, nyní už jenom Reldan, Steward (je to ovilarvicid, dospělce nehubí, ale sterilizuje). Pyretroidy (např.... celý příspěvek >
Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 15.5.2014
Po otevření tohoto vlákna mi to nedalo a došel do sklepa obhlédnout situaci, přinesl některé plody a ochutnal. Co se týče skladovatelnosti. Ve sklepě už je minimum plodů. Téměř žádné plody se nezkazily u odrůd Melrose a Starkresa, minimum u odrůd... celý příspěvek >
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 10.5.2014
Na plodech vaší meruńky strupovitost je.  Jestliže u vás loni bylo napadení silné, bylo třeba fungicidního ošetření už v době květu a po odkvětu. Významně by také pomohlo ošetření měďnatým fungicidem už na podzim, v době opadu listí. Mycelium... celý příspěvek >
Letošní klejotok, 9.5.2014
Já si myslím, že to souvisí spíš s řezem a možná i s odrůdou. Ne nadarmo dělají hornobělští pěstitelé řez až po odkvětu. Já dělám zakracovací, případně prosvětlovací řez letorostů v červenci, detailnější řez na konvi srpna, či začátkem září. Dle... celý příspěvek >
Harbritte snad nikdy nezklame, 9.5.2014
Harbrite u mě v některých letech silně přeplozuje.Pokud se neudělá důsledně probírka, příští rok to je poznat. I tak nevyniká velikostí plodů, aby měla opravdu dobrou chuť, musí se nechat u mě spíš trochu přezrát. Ale to je zde problém i jiných... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 9.5.2014
No, strupovitost už nyní, jak to asi bude vypadat na konci léta? A přitom, jestli si to dobře pamatuji, Ontário snad nepatřilo k těm silně náchylným. Ontária u nás ve vsi a okolí zničily kruté zimy v letech 1985 a 1986, teploty padaly téměř k... celý příspěvek >
Zuzana a Zvoša, 6.5.2014
Zuzanu jsem pěstoval jako vřeteno na J-OH-A. Plodila pravidelně, plody byly velké a vzhledově atraktivní. Strupovitost nebyla nikdy. Růst byl, možná to bylo tou plodností, slabý. Plody však pravidelně končily ve štrůdlu. V lednu až únoru se ještě... celý příspěvek >
Choroba na hruske, 5.5.2014
Vertimec je v EU registrován i do jádrového ovoce, meruněk a broskvoní. Účinkuje i na další roztoče, nejen na svilušky. Osobně jsem Vertimec ještě nepoužíval. Nissorun účinkuje na vlnovníka také. Já to mám vyzkoušeno na rybízu. Ono otázka... celý příspěvek >
Redukcia plodov na mladých stromov, 5.5.2014
Ohledně broskvoní s Wendyho názorem souhlasím. V minulosti si mi někdy stalo, že jsem probírku odflákl. Odměnou mi pak byly menší plody a minimální úroda v příštím roce. U jádrovin se mohu sice s vřeteny " mazlit", jak říká Wimpi, ale tak důsledný,... celý příspěvek >
Ballerínky - odrůdy, množení, podnože, 5.5.2014
Mám jedinou sloupovitou odrůdu, Sonet. Koupil jsem si ji kdysi ze zvědavosti. Má tendenci ke střídavé plodnosti a ani chuťově nic moc. Především této odrůdě vytýkám příliš brzké měknutí dužniny po sklizni.
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika