|
Příspěvky uživatele - 9.135
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 18.4.2018 Nechápu, co nechápete, kolega to popsal. To byste to přihrnoval pořád výš a výš? Jak vysoko? | | Favorita Morettini 3, 18.4.2018 Mrazy únor 18 - den stupně/: 16 10/ 20 14/ 23 13/ 25 19/ 27 20,5/ 28 17/ březen: 2 15/ 5 15/ 21 9,5
Teploměr jsem nenuloval denně, takže "mrazových" dnů bylo více. | |
| | Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 17.4.2018 Nejsem moc povolaný radit. Domnívám se, že to šmoulení s růvkem a podobně platí hlavně pro roubované révy. A taky je to nějaký tradiční tradovaný postup. Místo roubování je citlivé. Když jsem sázel pravokořenné řízkované, namydlil jsem to do země,... celý příspěvek > | | Co Vaše réva 2018?, 17.4.2018 Nepláče, slzí. Pláče se na pohřbu. Slzení révy je normální, když se pozorně podíváte, najdete i kmínku místa kde prýští míza i bez řezu. Nemá cenu se tím zabývat. Trochu do omezí včasný řez s delším čípkem nad očkem, kde čípek stačí zaschnout. K... celý příspěvek > | | Favorita Morettini 3, 14.4.2018 Mráz mi teploměr ukázal -20,5 st. v té "hlavní vlně", zápis kdy mám na chalupě. Několikrát pak kolem -15, -18. Za pokus snad, ale z teplomilných druhů je u mne lepší pěstovat révy. Když se vyberou odolné druhy, jsou kritické 2-3 roky, než naroste... celý příspěvek > | | Rozkvétání broskvoní, 14.4.2018 FM3 ukazuje sem tam květ, odhaduju 95-98% vymrznutí. Farthaven nemá nic. Leskora se začíná vzpamatovávat, ale nepokvete. Kdysi jsem slyšel, že pěstování takového ovoce v takových podminkách je trápení jak stromků tak zahrádkáře. Myslím, že je to... celý příspěvek > | | 500 m.n.m - jaké jabloně vysadit?, 14.4.2018 Klidně bych dal i Rubín. V té poloze bude mít nedostižnou barvu a dlouhou skladovatelnost. Se strupovitostí to aspoň u mne není nijak dramatické - bez postřiků. Z raně podzimních se mi osvědčila Red Melba. | | Naklíčování semen pro roubování okurek?, 13.4.2018 Tak to jste relativně šťastný člověk. Mně naopak tykvovité v posledních letech dělají velké problémy a to zkouším různé psí kusy, jako Standovu ponožku a podobně. Důvod neznám, přičítám to extrémně starému osivu.
| | Zmrzlé květní pupeny meruněk, 10.4.2018 Tak Leskora asi zmrzla celá, nevidím žádné známky života. Kolem vše pučí a nalejvá se a merule nic. Ostatně ono se tomu letos nějak nechce, na to jaké jsou "hicy". Asi je hodně prochladlá zem. Zajímavý, že "nejdál" se zdají být hrušně. | | Kočka na zahradě, 8.4.2018 Máte pravdu paní K. a jednu větu předkolega. Na chalupě k nám chodí - nevíme čí jsou - kočka a kocour. Drze nás využívají, kočka řve jak protržená a kocour se líše, až dostanou kapsičku. Nejednu. Když je křeslo v kuchyni volné, kocour se tam... celý příspěvek > | |
| | Rajčata 2018/2, 6.4.2018 Neexistuje odrůda, která by byla fakt chuťově 100% a zároveň odolná a vůbec měla všechny dobré vlastnosti. Prostě si člověk musí vybrat. Bud ryskovat že se ukuprikoluje proti plísni, a stejně mu to v deštivějším počasí zplesniví, nebo ta chuť bude... celý příspěvek > | | Co zasadit pod břízy?, 3.4.2018 Dal bych kozáky a osikáče. | | PHM - šatný popis kanystru, 2.4.2018 To je test? Když to nalejete do čtyř sklenic a prohlídnete a očenicháte, máte jasno. Líh se pozná, nafta taky, mimoto opalizuje. Benzín se pozná jako dvě zbylé sklenice a jaký je, je fuk, ty tři oktany nic neznamenají.
| | Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018 S tím zastavením růstu máte recht. Já jsem to neřezal a ono to rostlo jako když ne. A to je tu vlhko, semtam mokro. Chytré knihy o tom mlčí a jistě je to častý jev. | | Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 29.3.2018 Pokud budou vodorovně nebo je vyvážete, nezkracoval bych. Vtip toho tvaru je právě v omezeném řezu. Terminál je sázka do loterie, mělo by dojít k tomu, že vyraší všechny ponechané pupeny. Což ovšem strom nikdy neprozradí, co vyvede. Přednostně vždy... celý příspěvek > | |
|
|
|
|