Příspěvky uživatele - 9.135

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 18.4.2018
Nechápu, co nechápete, kolega to popsal. To byste to přihrnoval pořád výš a výš? Jak vysoko?
Favorita Morettini 3, 18.4.2018
Mrazy únor 18 - den stupně/: 16 10/ 20 14/ 23 13/ 25 19/ 27 20,5/ 28 17/ březen: 2 15/ 5 15/ 21 9,5 Teploměr jsem nenuloval denně, takže "mrazových" dnů bylo více.
Zapěstování kmínku révy - 1.rok, 17.4.2018
Nejsem moc povolaný radit. Domnívám se, že to šmoulení s růvkem a podobně platí hlavně pro roubované révy. A taky je to nějaký tradiční tradovaný postup. Místo roubování je citlivé. Když jsem sázel pravokořenné řízkované, namydlil jsem to do země,... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2018?, 17.4.2018
Nepláče, slzí. Pláče se na pohřbu. Slzení révy je normální, když se pozorně podíváte, najdete i kmínku místa kde prýští míza i bez řezu. Nemá cenu se tím zabývat. Trochu do omezí včasný řez s delším čípkem nad očkem, kde čípek stačí zaschnout. K... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 14.4.2018
Mráz mi teploměr ukázal -20,5 st. v té "hlavní vlně", zápis kdy mám na chalupě. Několikrát pak kolem -15, -18. Za pokus snad, ale z teplomilných druhů je u mne lepší pěstovat révy. Když se vyberou odolné druhy, jsou kritické 2-3 roky, než naroste... celý příspěvek >
Rozkvétání broskvoní, 14.4.2018
FM3 ukazuje sem tam květ, odhaduju 95-98% vymrznutí. Farthaven nemá nic. Leskora se začíná vzpamatovávat, ale nepokvete. Kdysi jsem slyšel, že pěstování takového ovoce v takových podminkách je trápení jak stromků tak zahrádkáře. Myslím, že je to... celý příspěvek >
500 m.n.m - jaké jabloně vysadit?, 14.4.2018
Klidně bych dal i Rubín. V té poloze bude mít nedostižnou barvu a dlouhou skladovatelnost. Se strupovitostí to aspoň u mne není nijak dramatické - bez postřiků. Z raně podzimních se mi osvědčila Red Melba.
Naklíčování semen pro roubování okurek?, 13.4.2018
Tak to jste relativně šťastný člověk. Mně naopak tykvovité v posledních letech dělají velké problémy a to zkouším různé psí kusy, jako Standovu ponožku a podobně. Důvod neznám, přičítám to extrémně starému osivu.
Zmrzlé květní pupeny meruněk, 10.4.2018
Tak Leskora asi zmrzla celá, nevidím žádné známky života. Kolem vše pučí a nalejvá se a merule nic. Ostatně ono se tomu letos nějak nechce, na to jaké jsou "hicy". Asi je hodně prochladlá zem. Zajímavý, že "nejdál" se zdají být hrušně.
Kočka na zahradě, 8.4.2018
Máte pravdu paní K.  a jednu větu předkolega. Na chalupě k nám chodí - nevíme čí jsou - kočka a kocour. Drze nás využívají, kočka řve jak protržená a kocour se líše, až dostanou kapsičku. Nejednu. Když je křeslo v kuchyni volné, kocour se tam... celý příspěvek >
Rajčata 2018/2, 6.4.2018
Neexistuje odrůda, která by byla fakt chuťově 100% a zároveň odolná a vůbec měla všechny dobré vlastnosti. Prostě si člověk musí vybrat. Bud ryskovat že se ukuprikoluje proti plísni, a stejně mu to v deštivějším počasí zplesniví, nebo ta chuť bude... celý příspěvek >
Co zasadit pod břízy?, 3.4.2018
Dal bych kozáky a osikáče.
PHM - šatný popis kanystru, 2.4.2018
To je test? Když to nalejete do čtyř sklenic a prohlídnete a očenicháte, máte jasno. Líh se pozná, nafta taky, mimoto opalizuje. Benzín se pozná jako dvě zbylé sklenice a jaký je, je fuk, ty tři oktany nic neznamenají.
Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 30.3.2018
S tím zastavením růstu máte recht. Já jsem to neřezal a ono to rostlo jako když ne. A to je tu vlhko, semtam mokro. Chytré knihy o tom mlčí a jistě je to častý jev.
Štíhlé vřeteno - řez 1. rok, 29.3.2018
Pokud budou vodorovně nebo je vyvážete, nezkracoval bych. Vtip toho tvaru je právě v omezeném řezu. Terminál je sázka do loterie, mělo by dojít k tomu, že vyraší všechny ponechané pupeny. Což ovšem strom nikdy neprozradí, co vyvede. Přednostně vždy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika