|
Rajčata 2017, 20.5.2017 Moc hezké! |
 |
Předpěstování košťálovin, 14.5.2017  Jedna krásná zelená báseň. Mě už taky něco málo roste. |
 |
|
 |
Rajčata 2017, 13.5.2017  Na ukázku, mých několik způsobů pěstování rajčat. |
 |
A zase ty fleky na listech rajcat, 13.5.2017 Chápu, že pokud se něco děje s Vašimi vypiplanými a veškerou péčí a láskou zahrnutými sazenicemi, tak propadáde panice, hysterii a beznaději. Letošní způsob jara není vůbec ideální a tak nemohou ideálně vypadat ani rajčata. Vše se v dobré obrátí a... celý příspěvek > |
 |
Asimina Triloba, 12.5.2017 Tak mě se to zatím nestalo. Loni zmzlo všechno ovoce a Asimina ne. Letos se ta situace opakovala, vše zmrzlé a Asimina ne. Přestála bez úhony dvě mrazivé vlny a to byla v plném květu. Z toho jsem usoudila, že květy mrazy ustojí. Třeba je to velmi... celý příspěvek > |
 |
A zase ty fleky na listech rajcat, 12.5.2017 A nemůžou mít prostě jen úpal? Přenesení z domova do skleníku je docela šok a k tomu vysoká teplota a ostré slunce. V noci kosa, prostě všeho moc. |
 |
Rajčata kdy s nima už ven?, 11.5.2017 Krásná, zdravá rajčátka. Jaká pěstujete nejvíce? Masitá, cherry, podlouhlá?Máte představu, kolik sklidíte z jedné rostliny?
|
 |
Odzimování fíkovníku, 7.5.2017 Pozitivnější výsledky ani náhodou, ani jeden z mých dvou fíkovníků neraší, totálně zmrzly, snad vyraší od kořenů. Naopak rostliny v kontejnerech jsou krásné, ale ty byly samozřejmě v zimě v teple. |
 |
Muchovnik, 6.5.2017 Já mám obyčejný Muchovník olšolistý. U nás to nikomu nijak zvlášť nechutná. Jenom já a samozřejmě opeřenci jsme nadšeni. Suším si různé plody na zimu na čaj a muchovník a aronie v něm nesmí chybět, |
 |
Asimina Triloba, 6.5.2017 Asiministů přibývá. Místní zahrádkáři si u mě objednali přednášku o rajčatech ale hlavně je zajímalo, jestli dám přídavek o Asimině. Loni jsem jim na výstavu věnovala krásná veliká a voňavá trojčata s možností ochutnávky. Všeobecné nadšení! Vypadá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Muchovnik, 6.5.2017 Dokonalé, krásné a inspirativní! Hlavně ty jahody, nádhera. Já si s motykou taky tykám, ale občas dojde i na vykání a pak se to těžce dohání. Ta sterilita zeminy byla v mém příspěvku samozřejmě nadsázka. |
 |
Rajčata 2017, 4.5.2017 Odvážné rozhodnutí o tom nemrznutí. Snad nám to vyjde, rozhodla jsem se stejně. Některá rajčata lze v případě nouze zakrýt ale jsou i taková, která si budou muset poradit sama. |
 |
Rajčata 2017, 3.5.2017 U nás fouká skoro pořád, takže vršek opěrné tyče mám v plánu zafixovat. Rajčata umístím pod převis střechy a tyčky uvážu ke konstrukci střechy. Je to trochu vysoko, ale snad to nebude vadit. Co vyroste nad oporu, bude taky zavěšeno. Nesesouvají se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 2.5.2017 Ta kari síť by byla dokonalá, bohužel ta zeď je severní, navíc manžel nesnáší, opírá-li se něco o fasádu. |
 |
Rajčata 2017, 2.5.2017 Ano. Ten kříž je zatím zasazen přímo v kbelíku. Ovšem jestli se někdy umoudří počasí a rostliny bude možné ven natrvalo umístit bez rizika zmrznutí, tak jej plánuju zapíchnout mimo nádobu, za rostlinu. Kříže spolu propojím a vznikne konstrukce. Možná... celý příspěvek > |
 |