 |
Příspěvky uživatele - 189.156
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Veľkosť stromu, 22.11.2017 Na tu otázku se nedá konkrétně odpovědět. Obecná odpověď by byla asi takováto. Neřešte aboslutní výšku stromu, spíše ovocnářsky optimální rozmístění větví, což je úloha kvalitního výchovného řezu. Kdybych ale měl říct nějaké číslo, tak merunka na... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 22.11.2017 Je otázka zda by byla Boscova tak ceněna pro šlechtění, kdyby měla vzrůst a pozdní nástup do plodnosti jako třeba Špinka, obávám se že nikoliv. U Šampionu jsem samozřejmě hodnotil jen sílu a rovnost růstu v prvních letech, to jsou špičáky jako když... celý příspěvek > |  |
|  | Děkanka robertova, 22.11.2017 Oliviera de Serrese jsem neviděl a nechutnal ani já. O jeho kvalitách vím jen z pomologií a taky od jednoho uznávaného pomologa, jež tuto odrůdu hodnotil jako druhou Koporečku. Rozumějte, chuťvě jinou, ale na stejném levelu. Muškatelka turecká... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 21.11.2017 Tak tady s Dr. Vysloužilem nemůžu souhlasit. Nevím sice přesně kdy vstupuje Boscova do plodnosti, ale zase vím naprosto přesně že ty stromy co vídám v alejích třeba ve Středohoří jsou vždy spíše menšího vzrůstu. Tenhle fakt samozřejmě nemusí znamenat... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 21.11.2017 No když se podíváte aspoň v případě hrušní jaké jsou preference na odrůdy, z kterých se bude šlechtit, dojdete k závěru že přednost maj odrůdy velkoplodé a odrůdy slaběji rostoucí, tedy odrůdy rychlého vývoje, které jdou brzo do plodnosti. Nějaký... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 19.11.2017 Ta ignorance podle vychází z toho, že lidé, kteří se těmito záležitostmi zabývají tyto staré osobně neznají. Maximálně o nich někdy slyšeli, popřípadě četli a leckdy ani to ne. Může se to zdát neuvěřitelné, ale je to tak. Vzpomenu případ mé oblíbené... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 19.11.2017 Mezi Odborníky, kam si troufnu zařadit i svou maličkost, je chuť a konzistence Koporečky bráno jako absolutní Top. Patří do Klubu spolu s Děkankou robertovou, Esperenovou, nebo třeba Oliverem de Séresem. Jistě, její specifická příchuť nemusí... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 19.11.2017 Chuť je příjemně muškatelkovitá, sladká s minimem kyselin. Říkalo se jí zimní muškatelka taky, pokud víte jak chutná muškatelka turecká, ta chuť je podobná. To její aroma se jako asi uvšech jiných hrušní rozvine až pozměnknutí plodu, zatvrda je plod... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 17.11.2017 Ale ano, stále se jedná o Koporečku. Jakožto kultovní odrůda má mnoho synonym. V Německu je třeba nazávána Lieglova máslovka, tedy abych byl přesný Liegles butterbirne...
... celý příspěvek > |  | Děkanka robertova, 17.11.2017 Název je od vesnice Koporeč, kde byla tato odrůda někdy v 18. století objevena. Podobně jako Solanka v Solanech...
Ing. Fidla
|  |
|  | Děkanka robertova, 16.11.2017 Koporečka přitom letos nedosáhla takové kvality na jakou jsem u ní zvyklý. Asi následkem propršeného podzimu mnohé plody neměly tak silné muškatelkovité aroma jako jindy. Ovšem plody ve Středohoří krásné, velké a téměř bez strupů. Inzerovaná extrémní... celý příspěvek > |  | Spartan, 10.10.2017 Menší určitě budou, zas budou lépe skladovatlná a celkově strom bude vyžadovat menší péči. Pokud zvládnete výchovný řez a budete se snažit udržovat strom občasný řezem v dobrém růstu a nebudete mít řpíliš staré plodné dřevo, plody nijak extra malé... celý příspěvek > |  | Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 10.10.2017 Souhlasím. Vyčítat něco panu Hlavatému, to je téměř pošlapání Jeho odkazu. Přestože tu není takříkajíc služebně nejstarší, velmi rychle se svou pohotovostí, znalostmi, čtivými příspěvky a celkově pozitivní atmosférou, kterou vytváří, zařadil mezi Top... celý příspěvek > |  | Prořezání starších jabloní, 9.10.2017 Cílem řezu starých ovocných stromů není udržovat mximální plodnost, ale vytvářet rovnováhu mezi plodností a růstem, tedy v podstatě omezit plodnost na úkor růstu. Víme, že problém přestárlých stromů není v tom že by neplodily, ale naopak v tom že... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy od silnic určení, 5.10.2017 Jistě že to parména být nemusí, ale je to pravděpodoněnjší že je, dle mého. Už jen z toho důvodu že Parména je v alejích velice častá. To že Parména, na starém dřevě má malé plody, se sice běžně uvádí, v realitě ale to zas tak hrozné není a lecky i... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|