|
Pozdní odrůdy meruněk, 28.3.2021 Tak Fardao ze zahradnictví Spomyšl dorazilo. Bohužel ale v bídném stavu. 3 hlavní kořeny ze 4 byly zlomené u kmínku, spodní část byla rozstipnuta na půl. Nafotil jsem to a poslal jako reklamaci, s tím, zě chci nový stromek. Do týdne mě kontaktovali... celý příspěvek > |
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 18.2.2021 Jasné, 210 m.n.m. v dolině takže se tam mráz drží. Soused měl na dvou pětiletých merunkach jeden plod. Jinak vím ze podstupují riziko a Fardao nakonec nemusí být Fardao. Navíc cena včetně poštovného taky nic moc. No uvidíme. Ať vám to roste :) |
 |
|
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 16.2.2021 Brněnsko. Ale jarní mraziky tady docela rádi.
Loni jsem zachránil meruňky díky tomu ze jsem jim topil. |
 |
Pozdní odrůdy meruněk, 14.2.2021 Děkuji Petře za připomenutí. Fardao jsem dnes objednal a jsem na ni hodně zvedavý. Leskoru, která u mě zarodila pouze jednou (za pět let) jsem naopak vykopal.
Zdenek |
 |
Bergerac, Bergeval, Bergarouge, Tardicot, 25.6.2020 To by me take zajimalo. Jelikoz chci Bargerouge letos na podzim zasadit. |
 |
Pozdě kvetoucí meruňka, 20.4.2020 No a paksi vyber :) |
 |
Pozdě kvetoucí meruňka, 20.4.2020 Děkuji za reakce. Bergarouge jsem vybral po přečtení příspěvků zde na fóru. Více "mrazuvzdorná tedy bude Bergeval?
Vzhledem k tomu, že mám i Kioto, nemusely by dozrávat zároveň.
Předpověď na ČT1 pro dnešní ráno byla 4°C pro náš kraj. U nás v... celý příspěvek > |
 |
Pozdě kvetoucí meruňka, 19.4.2020 Jaká je podle vás nejodolnější merunka vůči mrazu?
Já můžu porovnat poze dvě, Leskoru a Kioto. Leskora za 5 let zaplodila jen jednou.. Kioto nemá možná úplně ideální merunkovou chut, ale je jiste odolnější.
Nyní uvažuji o tom, že bych... celý příspěvek > |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 5.8.2018 Dekuji. Dam tedy na Vas a na jare zasadim ten Suncrest. Dekuji Zdenek |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 5.8.2018 Pana Jiří, Redhavenku jsme prave dotrhali. Pro jakou broskvon byste se rozhodnul Vy? Ten Suncrest? Redhavenka vydrzela docela dlouho na strome. Dekuji Zdenek |
 |
|
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Halehaven vypada taky velice slusne. Zaradim ho do uzsiho vyberu. Dekuji. Zdenek |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Dekuji za takovy rozbor. Urcite zminovane odrudy peclive prostuduji. Bourka doufam dojde i k nam. Diky Zdenek |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Ono tech +20 dnu mi prijde dost dlouho. Uvidim kdy mi tady zacne dozravat Cresthaven. Zajimave vypada i Modrinka. Zdenek |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Dekuji. V rychlost jsem se podival na ten Suncrest. Pisi ze zraje 20 - 30 dnu po RH. Coz uz mi prijde pozde. Redhaven mi zacina dozravat prave ted. Zdenek brnensko. |
 |
Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Nasel jsem na zahrade misto na jednu broskvon. Mam Redhaven a Cresthaven. Jakou byste doporucili kvalitni broskev ktera zraje v obdobi mezi temito odrudami? Dekuji Zdenek |
 |