|
Sazenice révy 2016, 26.2.2016 Jedlička v Kladrubech je dost drahý a navíc neochota osobního odběru, když jsem nabízel odběr osobně, že se i něco dovím.To bredík je něco jiné.Poslal i osobně jsem dojel.Provedl mne viničkou.Ceny řízků krystal, citronyj magarača, cab.cortis,... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2016, 25.2.2016  Před pár dny ostříháno a dnes jsem nechtěl věřit vlastním očím.Není to fotomontáž a do aprýla také daleko-Solaris v únoru plače a ne jedna hlava.Je ve volném prostoru.Není to chráněné místo někde u zdi.Loni plakal17.3. a v roce 2014 11.3. Tak snad... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Likvidace starého vinohradu, 14.2.2016 To neni dobra sekce na takovyto dotaz.To je jako se ptat na filatelistickem foru na zniceni alba znamek :-( |
 |
Co Vaše réva 2016, 21.1.2016  Tak se Nám štastně přehoupl podzim do zimy.Na jihu Čech nasněžilo, teploty i -15.Vinohrad má své kouzlo i bez listí a zasněžěný to je paráda, sníh při chůzi křupe a v hlavě se honí při pohledu na réví představy, který letorost bude letos tažen a jak... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Rondo, 17.1.2016  Moc pěkná odruda révy.V loňslém roce bez jakýchkoli postřiků a naprosto zdravá.Na moštovou sortu veliké bobule.Cukry 31.8. -15,15 1.10.-20,4 31.10.-21 vše v čnm jednotkách.První rok plodnosti.Trochu húře koření řízky jako jedny z posledních.Podle... celý příspěvek > |
 |
Baltica - Hasanskij sladki, 6.1.2016 Trochu zkrátíme čekání na jaro.Tuto sortu mám od Bredíka, v prvním roce tenké, ale přes dva metry dlouhé letorosty.
Jaké jsou Vaše zkušenosti.Zkoušel někdo mikrovzorek vínka, cukernatost.
V jakých podmínkách kde roste.Má dozrávat začátkem srpna... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva do vyšších poloh, 29.9.2015 Po přečtení příspěvku p.AB jsem také špekuloval jak se dostat na Slovácko koncem zimy, nebo nad jiným řešením.Odkudpak jste p. AB ze Slovácka? |
 |
Co Vaše réva 2015?, 1.9.2015 Ty desetiny a setiny jsou z vypočteného průměru několika měření. |
 |
Co Vaše réva 2015?, 1.9.2015 Dnes bago překvapilo 19.82čnm, Regent kolem skleníku 16,91 ve volném prostoru 14,3.Somerset sedless začíná být chutově mdlý, naměřeno 23,25. |
 |
Co Vaše réva 2015?, 31.8.2015 Dnešní měření v jednotkách ČNM
Krystal 13
Rondo 15,25
Solaris jz strana dlouhého skleníku 23,5
Solaris volně v prostoru 23,25
Mopr 14,25
Vše lonšťí řízkovanci, jenom muškát osmiletý.
Irinka letos nekvetla a nyní se rozhodla pro martinské... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda révy Solaris, 31.8.2015 Dnes jsem Solaris změřil.Lonské řízky a na mladých hlavičkách pěkná úroda a cukernatost přes 23 čnm.Vosy a sršni se rojí kolem Muš. Moravského a Baga ale Solarisu si nevšímají, aspon zatím.Mám šest loňských hlaviček a Solaris chci spolu s Rondem... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2015?, 1.8.2015 Tak réva začíná zaměkat.Ochutnal jsem již narůžovělý somerset s. a objevuje se modř na některých kuličkách Ronda.
Teplo a dostatek zálivky dělá z letošní výsadbou zázraky.
Přeborník je Cab. Cortis a Swenson red.Výhony z letošních řízkú mají ke... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2015?, 22.7.2015 Tak už Vám něco zaměká nebo se i vybarvuje?
Skleníkáři již zřejmě pàr dní ochutnàvají.
Podělte se o zkušenosti. |
 |
Ochranná lhůta při aplikaci Acetamiprid - Substral Careo Ultra, 12.7.2015 Dobrý den... snad je zde najde někdo ochotný poradit. Předem děkuji!
Včera jsem postříkala rajčata proti molicím.
Vycházela jsem z toho, že na obalu píší, že žádná ochranná lhůta není potřeba; uvnitř žádný další návod nebyl... nějak mi to ale... celý příspěvek > |
 |
Choroba viniča, 21.5.2015 Děkuji za odpověd.Nyní je na dravé roztoče pozdě.Při jejich nasazení koncem zimy je poté nutné použití sulky, nebo by se tímto roztoč také zdecimoval?
Nesehnal jsem Sanmite,/koupil jsem karate.Snad pro letošek pomůže.;-) |
 |