|
Kvapková závlaha, 2.9.2015 Dá sa. |
 |
Co s cuketami?, 27.8.2015 zavarene v rume by mozno vydrzali. |
 |
|
 |
Záhradkárska osada - čerpadlo pre rozvod vody, 21.8.2015 Neblaznite, studna je prepojena so spodnou vodou. Urcite by to nepomohlo a urcite by ste akurat zahumusili spodne vody. Ja by som predsa len cerpadlo obcas vyberal a pouzili by som silnejsiu kyselinu na rozpustenie vodneho kamena. Postupne pridavanim... celý příspěvek > |
 |
Sloupky z kamene, 20.8.2015 Ked sme burali stary dom, pouzity beton sa dal len tazko nazvat betonom z dnesneho hladiska... Zeleza v nom bolo pramalo, ale tam kde ho dali, to co sme vytiahli, sice nevyzeralo ako rodinne striebro, ale urcite nebolo prehrdzavene. Pri burani sme z... celý příspěvek > |
 |
Sloupky z kamene, 20.8.2015 veru, ani mosty ci priehrady by nevydrzali, ak by vyztuz hrdzvela. Nastastie zelezo nehrdzavie v alkalickom prostredi betonu. Vyztuz moze zhrdzaviet, ak je beton poskodeny a zelezo je "na vzduchu". Par balkonov uz kvoli tomu popadalo. |
 |
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 12.8.2015 Ja som mal vyhodu, ze do dokonceneho betonoveho jazierka prislo dazdive obdobie. Mal som tak pomerne lacny zdroj vody na postupne vymyvanie betonu. Po par dnoch, ked bolo na dne par dm vody, vodu som odsal cerpadlom.
Vy mate jazierko... celý příspěvek > |
 |
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 11.8.2015 Ale Stando! Preco taky kantorsky premudrely ton?...ja som si problematiku dobre nastudoval a niekolkokrat beton v jazierku opakovane vymyl vodou. Po par premyti, ked sa pH po napusteni nemenilo, a vo vode nebolo poznat nejake stopy z vymyvania... celý příspěvek > |
 |
Dozravani broskvoni v nasich koncinach, 11.8.2015 Aby boli broskyne chutne aj velke treba (okrem ostatneho) robit: 1. prebierku plodov (sam to robim velmi nerad) 2. Poriadne poliat do hlbky korenov stromu. to je 100-200 L... v obdobi zrenia plodov. Jednoduche vykopat ryhu a plnit vodou. |
 |
Minimální závlaha?, 11.8.2015 Mozno je neskoro alebo to uz teraz nepomoze, ale treba zavlazovat hospodarne. Ako to je? Menej casto a hlavne dostatocne hlboko....z hlbky sa voda tazsie odpari. Ak mate nejaky mulc, ktory izoluje proti vysychaniu aj toto pomoze. Mozno... celý příspěvek > |
 |
Beton v jezírku a jeho vliv na chemismus vody, 11.8.2015 preco strkat akrylaty ked mozem pouzit anorganicku - silikatovu penetraciu, co je vlastne vodne sklo. Ak je beton riadne zhutneny (predavaju vrecovany na vode odolny beton) tak je porezny minimalne. Ja som daval beton na foliu, aby to vyzeralo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Cukernatost ovoce, 5.8.2015 Vraj dostatok draslika vyznamne vplyvnuje tvorbu cukrov. Prikladom moze byt najsladsie ovocie - hrozno. Kedze ma vinic korene prilis hlboko, je trochu problematicke zaistit draslik prave v obdobi ked ho treba (zrenie plodov). Preto je dolezity prisun... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 3.8.2015 Neviem, ci informacie o enzymoch su myslene seriozne, pokial su uvadzane ako jedna z mnohych zloziek. Ci to nie je len sposob ako odviest pozornost, ze pripraok je biologicky a nie chemicky. Pozrel som vodnara, maju jeden cisto enzymaticky pripravok... celý příspěvek > |
 |
Likvidace řas v malém jezírku, 3.8.2015 Pan Hrkal, bezne pesticidy, ale aj lieky a ine chemikalie obsahuju aspon info o latkach, ktore tam su, ale aj dalsie informacie, co treba spravit po prehltnuti, po predavkovani v pripade liekov, pripadne ak sa latka dostane do oka, alebo zamori vodu,... celý příspěvek > |
 |
Probírka plodů, 29.7.2015 Nam prebral marhule tohto roku mraz, mozno aj nedostatok opelovacov. Tych par plodov co sme mali 10-15 maximalne, mali nielen velkost, ale po dozreni aj vynimocnu chut a aromu. Na tak malo mal strom dost zdrojov a zivin. Navyse sa mu zadarilo sa... celý příspěvek > |
 |
Biodesign Pool, 29.7.2015 Dobre teda, kolko stoji taky biodesign povedzme priemer 3 m a hlbka 1,5 m? |
 |