|
Příspěvky uživatele - 185.31
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Semena ze zahraničí, 12.2.2010 Moji oblibenou strankou jsou irinas-tomaten.de Pani je Ruska a tvrdi, ze ma 700 druhu rajcat, vetsinou nepovolenych v EU. Koupila jsem si u ni cerna rajcata Black krim a Sputnik, moldavska rajcata Gogoschari polosatij, mexické Oaxacan, zelené... celý příspěvek > |  | Zná někdo višeň Vaixle, nebo její správný název?, 25.3.2009 u nás na Moravě se všem višním říkávalo vajxle (asi z německého Weichsel - višeň). Jméno odrůdy to asi nebude |  |
|  | Který keř poroste v blízkosti ořešáku?, 25.3.2009 a také keřová hlošina, čimišník, žanovník a rakytník. |  | Rozestupy mezi ořešáky, 25.3.2009 Oresák potrebuje kolem sebe hodne místa, sázet se mají na vzdálenost 12-15 m. Nemluvím samozrejme o nove vyslechtených skorozákrscích, ale ty vás ocividne nezajímají. Oresáku vyhovuje spíse sussí místo, na vlhké pude bude vymrzat a orechy budou mit... celý příspěvek > |  | Mentha requienii, 14.11.2008 vypadá to jako máta korzická - Mentha requienii. Jemne vonící polstárkovitá máta, která v nasich podmínkách bohuzel casto vymrzá. Tedy aspon na Vysocine, takze ji prikrýváme chvojím. Na rozdíl od jiných mát nehrozí zaplevelení samovýsevem a roste... celý příspěvek > |  | Znáte jedlé kaštany?, 16.10.2008 Kastany rychle vysychaji, takze to chce vlhky sklep a zahrabat je do pytle s piskem. Pokud jich mate mensi mnozstvi, muzete je dat do mrazaku. V tomhle pripade je lepsi je predem rozriznout, abyste pak neprisla o prsty. Michaela |  | Hokaido, 18.9.2008 Ja tise zavidim vase uspechy. Take se snazim zahradnicit ekologicky, ale me snahy mi hati sousede. Kolem plotu mi nastrikali rondup, aby pry nebyla zaplevelena cesticka. Je to z kopce, tak mi temer odesly topinambury, fazole a kukurice. Z druhe... celý příspěvek > |  | Rychle rostouci strom se stinici korunou, 18.9.2008 A co nádherná Lípa žlutavá? Roste velmi rychle a pekne se pod ní bude sedet. A ta vune. Navíc je to nás národní strom. Mým oblíbencem je Ambroň, která narustá o 1/2m za rok, jenze na tu budete mít asi sucho. Tím pádem bych tam nedávala ani tu vrbu.... celý příspěvek > |  | koupe hadice 3/4 na zahradu, 18.9.2008 poradi mi nekdo, jaky je rozdil mezi hadici od Gardeny 3/4, 3/16 a 1/2? V testech jsem nasla, ze hadice 3/4 od Gardeny je velmi dobra, ale v ceskych obchodech maji hlavne 3/16 a prodavaci mi tvrdi, ze je to jedno. Jenze to by nebyla ta 1/2 vic jak... celý příspěvek > |  | volně rostoucí živý plot, 17.9.2008 Moniko, nic si z toho nedelejte, ja Vam fandim a verim, ze delate dobre. Proc deti zbytecne vystavovat nebezpeci. My jako deti jsme jedly vsechno, jedine, ceho jsme se baly, bala cervena bobulka tisu (jako jedina nejedovata :-). Jenze kolikrat jsme... celý příspěvek > |  |
|  | Medovníčky, 15.9.2008 a z kterého regionu jste? Bábička má na Vysočině rovněž medovinku, popis přesně odpovídá tomu Vašemu. Sázel ji praděda někdy za války. Letos byl velmi suchý rok a tak byly plody pouze jako větší třešně. Už dávno dozrály a jako jediné z celé zahrady... celý příspěvek > |  | Jak na rez hrušnovou?, 9.9.2008 v následujícím clánecku jsou vyjmenovány jalovce, které jsou hostitely rzi hrusnové. Bez viny je jalovec obecný, ale i mnoho dalsích (str. 2 v tabulce pod kein Befall). Takze muzu mit na zahrade bez obav jak hrusky, tak i... celý příspěvek > |  | Existuje jablko Ehrling, Ettling nebo podobně...?, 3.9.2008 a co takhle Etlins? Je to prastary druh - reneta. Jeste do nedavna jsme ji meli na zahrade, sazel ji dedecek uz zrejme v roce 1929. Mel pribuzne nekde v Bavorsku, kteri mu posilali ruzne ovoce na vyzkouseni. Rad vzpominal hlavne na datle :-) No a... celý příspěvek > |  | Pochlubte se svojí zahrádkou, 3.9.2008 Pouziti tuji na vetrolam je casto opakovany nesmysl (viz zakony fyziky). Potrebujete listnate kere, aby se netvorily velke vetrne viry a vitr se roztristil okolo kazde vetvicky. Kdyz vitr narazi na vzrostle tuje, nezarazi se, ale prekuli se ve forme... celý příspěvek > |  | Hibiscus Moscheutos - vekovní ibišek (ne syrský), 1.9.2008 Mocálovitý bisek mam rok, je to odkopek z asi 6 let stare temer 1,5 m vysoke rostliny od znamych. Chova se jako trvalka, tudiz pres zimu zmrzne, ale kazde jaro vyrazi z korenu znovu. Letos to bylo uz v pulce dubna (Polabí), ale normalne to ma byt... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|