Hibiscus Moscheutos - vekovní ibišek (ne syrský)

host - 185.31 (?)
1.9.2008 21:01

Mocálovitý bisek mam rok, je to odkopek z asi 6 let stare temer 1,5 m vysoke rostliny od znamych. Chova se jako trvalka, tudiz pres zimu zmrzne, ale kazde jaro vyrazi z korenu znovu. Letos to bylo uz v pulce dubna (Polabí), ale normalne to ma byt koncem dubna, zacatkem kvetna. Mam ho zasazeny na kraji jezirka, kam se neustale preleva voda. Docela mu to svedci, vsak je to take bahenni rostlina. Takze se k nemu nechovejte jako k syrskemu ibisku, asi by to neprezil. Zatim mi jeste nekvetl, tem znamym zacal take az po nekolika letech. Kvety jsou obri a nadherne, o rostline same se to bohuzel neda rict. Neni to proste zadny ker, nybrz trs, takze normalni ibisek vedle vyhrava. Ale ty kvety. Ja budu mit svetle ruzovou, jestli mi tedy rozkvete.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

mirdik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (212) - 48.30 (?), 27.8.2008 22:04, zobrazeno: 6374x

dobrý den, má někdo zkušenosti s tímto ibiškem... je to letošní novinka po ČR... koupil jsem si rostlinu a vím asi co potrebuje, ale zkusenosti jsou zkusenosti.Díky

host - 185.31 (?), 1.9.2008 21:01

Mocálovitý bisek mam rok, je to odkopek z asi 6 let stare temer 1,5 m vysoke rostliny od znamych. Chova se jako trvalka, tudiz pres zimu zmrzne, ale kazde jaro vyrazi z korenu znovu. Letos to bylo uz v pulce dubna (Polabí), ale normalne to ma byt koncem dubna, zacatkem kvetna. Mam ho zasazeny na kraji jezirka, kam se neustale preleva voda. Docela mu to svedci, vsak je to take bahenni rostlina. Takze se k nemu nechovejte jako k syrskemu ibisku, asi by to neprezil. Zatim mi jeste nekvetl, tem znamym zacal take az po nekolika letech. Kvety jsou obri a nadherne, o rostline same se to bohuzel neda rict. Neni to proste zadny ker, nybrz trs, takze normalni ibisek vedle vyhrava. Ale ty kvety. Ja budu mit svetle ruzovou, jestli mi tedy rozkvete.

host - 104.95 (?), 2.9.2008 15:37

Já ho mám také, pupenů má bohatě nasazeno, ale jen doufám že vykvete dříve než začne mrznout.Získal jsem ho od Starkla v hrozné kvalitě, ale snad nejhorší má za sebou.Jak ho přezimujete?vydrží venku v záhonu?

host - 204.28 (?), 21.9.2008 19:56

Tento má na seznamu zahradnictví CHovanec i s popisem jak přezimovat v loni ho prodávali v Čimelicích za 170kč.Je mnoho barev na internetě ho také nabízí stejná firma.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz