|
Jaký je to druh palmy?, 2.5.2009 Trachycarpus fortunei, u nás běžně přezimující. Kmen by sice měl mít aspoň 50 - 70 cm aby se mohla zasadit, ale při dobré zimní ochraně mohou přežít i menší jedinci. Pokud budete letos zasazovat, doporučuji co nejdříve a nezapomeňte udělat výbornou... celý příspěvek > |
 |
Prečo mi nerastie Cycas?, 29.4.2009 Teď už je to úpně jedno co s ní uděláte, každopádně by jste se už měla rozhodnout a nechat ho tam. Nové listy rostou většinou začátkem léta. Doporučoval bych ho nechat na tom sluníčku, protože aspoň mu narostou tvrdé a hodně odolné listy. Jinak se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kokosová palma, 27.4.2009 Páni! tak to vám závidim! No čerstvé palmy ze země by měly být méně náročné tež ty kupované, jsou totiž velmi mladé a lehko přizpůsobivé. Do písku je dát můžete bez problému, ale doporučoval bych buď ho smíchat se substrátem nebo ho dát do spod do... celý příspěvek > |
 |
Kokosová palma, 24.4.2009 Dobrý večer děvčata :-)
Doporučuji jižní okna i na východ nebo na záchod. Klidně i přímé sluníčko. Čerstvý vzduch je snad to nejlepší co jí můžete dopřát, ale dbejte na dodržování minimální teploty 15 stupňů. Čím více čistá voda, tím lépe! ale pokud... celý příspěvek > |
 |
Juka - pomoc s pěstováním, 24.4.2009 Tak z vašeho posledního příspěvku by se dalo pochopit že se jedná o svilušky. Těch 6 velkých broučků mohlo být cokoliv. Já také kolikrát koukám na kytku třeba měsíc než mi dojde že je něčím vysávána, a až při hodně bližším pohledu je uvidím... |
 |
Juka - pomoc s pěstováním, 21.4.2009 Když se přesně neví o jakého škůdce jde, tak vám asi nikdo neporadí... Půl centimetrový škůdci? to budou pěkně tu kytku vysávat. |
 |
Dracena marginata - bily povlak mezi listy, 21.4.2009 Rostlina vypadá dobře. Holt dlouhou dobu zakořeňuje a chvilku jí to bude trvat než bude opět růst. Ta skvrna vypadá na nějaký šok, jestli od hnojiva nebo sluníčka...
A úplně stejně jsem zařízl už před lety svojí dracénu, dokonce jsem i chvilku byl... celý příspěvek > |
 |
Dracena marginata - bily povlak mezi listy, 19.4.2009 To vypadá na vlnatku nebo červce, existuje celá škála přípravků na vyhubení. A jelikož mě se na draceně objevilo více škůdců na jednou a přípravky jsem střídal, nemohu jednoznačně říct co si koupit aby to fungovalo. Ale zaměřil bych se na přípravky:... celý příspěvek > |
 |
Pepíno - vadnutie, 13.4.2009 Těch mšic jste si zřejmně nevšiml, že? Nějaké už jsou mrtvé, ale to kroucení a deformování listů je způsobeno přebytkem mšic. Ty sajou z listů živiny a listy se z toho následně kroutí. Na mšice se dá použít nepřeberné množství přípravků, jděte do... celý příspěvek > |
 |
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 13.4.2009 Tak jelikož svilušky si pěstuji již delší dobu a mám v šupleti nepřeberné množství sajrajtů, s Nurelle D mám zatím nejpozitivnější zkušenost. Dokonce ani svilustop není tak zdaleka dlouhodobě účiný! Možná to bude proto že ten Nure... je opravdu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 12.4.2009 Ano, po čtyřech dnech. Já jsem se sem zapoměl vrátit a odpovědět Email: Ovar.M2(zavináč)seznam.cz |
 |
Buxus, 10.4.2009 Tak za prvé, buxus není palma a za druhé jestli máte namysly přímo konkrétní zkušenost, tak sem sní. Děkuji za pochopení |
 |
Kokosová palma, 7.4.2009 Tak to je vám kokos už na nic, kokosovník není fénix. Já jsem shodou okolností dneska oddělil rostlinu od kokosu. Rostlina je tříletá a už kokos nepotřebuje. |
 |
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 4.4.2009 No to byl fofr:-) Jinak nemáte zač a časem informujte jak se daří také vašim palmám |
 |
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 31.3.2009 Já jsem dnes přesazoval starý datlovník a ten měl listy obaleny přímo pavučinama. Jedná se o svilušku, která saje listy. Mladším rostlinkám odumírají spodní listy, starší rostliny jsou trochu odolnější, však když se nezasáhne tak se listy také... celý příspěvek > |
 |