Příspěvky uživatele - 117.119

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaký je to druh palmy?, 2.5.2009
Trachycarpus fortunei, u nás běžně přezimující. Kmen by sice měl mít aspoň 50 - 70 cm aby se mohla zasadit, ale při dobré zimní ochraně mohou přežít i menší jedinci. Pokud budete letos zasazovat, doporučuji co nejdříve a nezapomeňte udělat výbornou... celý příspěvek >
Prečo mi nerastie Cycas?, 29.4.2009
Teď už je to úpně jedno co s ní uděláte, každopádně by jste se už měla rozhodnout a nechat ho tam. Nové listy rostou většinou začátkem léta. Doporučoval bych ho nechat na tom sluníčku, protože aspoň mu narostou tvrdé a hodně odolné listy. Jinak se... celý příspěvek >
Kokosová palma, 27.4.2009
Páni! tak to vám závidim! No čerstvé palmy ze země by měly být méně náročné tež ty kupované, jsou totiž velmi mladé a lehko přizpůsobivé. Do písku je dát můžete bez problému, ale doporučoval bych buď ho smíchat se substrátem nebo ho dát do spod do... celý příspěvek >
Kokosová palma, 24.4.2009
Dobrý večer děvčata :-) Doporučuji jižní okna i na východ nebo na záchod. Klidně i přímé sluníčko. Čerstvý vzduch je snad to nejlepší co jí můžete dopřát, ale dbejte na dodržování minimální teploty 15 stupňů. Čím více čistá voda, tím lépe! ale pokud... celý příspěvek >
Juka - pomoc s pěstováním, 24.4.2009
Tak z vašeho posledního příspěvku by se dalo pochopit že se jedná o svilušky. Těch 6 velkých broučků mohlo být cokoliv. Já také kolikrát koukám na kytku třeba měsíc než mi dojde že je něčím vysávána, a až při hodně bližším pohledu je uvidím...
Juka - pomoc s pěstováním, 21.4.2009
Když se přesně neví o jakého škůdce jde, tak vám asi nikdo neporadí... Půl centimetrový škůdci? to budou pěkně tu kytku vysávat.
Dracena marginata - bily povlak mezi listy, 21.4.2009
Rostlina vypadá dobře. Holt dlouhou dobu zakořeňuje a chvilku jí to bude trvat než bude opět růst. Ta skvrna vypadá na nějaký šok, jestli od hnojiva nebo sluníčka... A úplně stejně jsem zařízl už před lety svojí dracénu, dokonce jsem i chvilku byl... celý příspěvek >
Dracena marginata - bily povlak mezi listy, 19.4.2009
To vypadá na vlnatku nebo červce, existuje celá škála přípravků na vyhubení. A jelikož mě se na draceně objevilo více škůdců na jednou a přípravky jsem střídal, nemohu jednoznačně říct co si koupit aby to fungovalo. Ale zaměřil bych se na přípravky:... celý příspěvek >
Pepíno - vadnutie, 13.4.2009
Těch mšic jste si zřejmně nevšiml, že? Nějaké už jsou mrtvé, ale to kroucení a deformování listů je způsobeno přebytkem mšic. Ty sajou z listů živiny a listy se z toho následně kroutí. Na mšice se dá použít nepřeberné množství přípravků, jděte do... celý příspěvek >
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 13.4.2009
Tak jelikož svilušky si pěstuji již delší dobu a mám v šupleti nepřeberné množství sajrajtů, s Nurelle D mám zatím nejpozitivnější zkušenost. Dokonce ani svilustop není tak zdaleka dlouhodobě účiný! Možná to bude proto že ten Nure... je opravdu... celý příspěvek >
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 12.4.2009
Ano, po čtyřech dnech. Já jsem se sem zapoměl vrátit a odpovědět Email: Ovar.M2(zavináč)seznam.cz
Buxus, 10.4.2009
Tak za prvé, buxus není palma a za druhé jestli máte namysly přímo konkrétní zkušenost, tak sem sní. Děkuji za pochopení
Kokosová palma, 7.4.2009
Tak to je vám kokos už na nic, kokosovník není fénix. Já jsem shodou okolností dneska oddělil rostlinu od kokosu. Rostlina je tříletá a už kokos nepotřebuje.
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 4.4.2009
No to byl fofr:-) Jinak nemáte zač a časem informujte jak se daří také vašim palmám
Palmy mají pavučinky mezi listy a usychají, 31.3.2009
Já jsem dnes přesazoval starý datlovník a ten měl listy obaleny přímo pavučinama. Jedná se o svilušku, která saje listy. Mladším rostlinkám odumírají spodní listy, starší rostliny jsou trochu odolnější, však když se nezasáhne tak se listy také... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika