|
Příspěvky uživatele - 153.130
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Osadit pařez?, 20.8.2008 A co tak si z těch výmládků šeříku nechat vyrůst mladý vzhledný keř? |  | Co dál?, 20.8.2008 Hrozny jsem sadil vícekrát, vždycky z nějakých sazenic, které mi někdo dal. Přírůstky prvním rokem nikdy nebyly 2 m. Obvykle tak kolem půl metru, maximálně do metru. Někdy se i stalo, že se ty sazenice prvním rokem jen zazelenaly bez viditelnějších... celý příspěvek > |  |
|  | Zahradní drtič, 20.8.2008 Mám na to jinou metodu. Větve hážu na hromadu. Tak jednou za rok k hromadě naženu děcka, ty to posekají, uklidí do kůlny. Pro mne absolutně bezúdržbové (je-li potřeba údržba, postará se o ni maminka). Vedlejším produktem je dřevo na zatápění a na... celý příspěvek > |  | Přísavník pěticípý - kontra réva vinná, 19.8.2008 No já taky nevím. Dráty to určitě udrží. Jesti jste někdy viděla révu, tak prvním rokem naroste lehoučký bylinný výhon, který pak zdřevnatí a drží více méně sám. A jestli jste někdy viděla loubinec, tak ten to dělá úplně stejně.
Možná je réva pro... celý příspěvek > |  | roubování smrčku, 19.8.2008 To je normální, že špatně roste, podle průměru kmínku to asi bude dost velký stromek. Pak je normální, že smrček přinesený z lesa dva tři roky zakořeňuje a nepřirůstá. |  | Přísavník pěticípý - kontra réva vinná, 19.8.2008 Nebylo by lepší vysadit místo loubince hrozny? Ty vám porostou pergolu jako loubinec a navíc si můžete utrhnout sem tam nějaký hrozen. |  | solení vody v bazenu, 12.8.2008 No nevím, jestli sůl za 9, je až takové terno, když v běžném supermarketu ji můžete koupit kolem 5 Kč. Sice není tzv. mořská, ale pro popisované užití tam nevidím rozdíl.
A ještě k mořské soli. Viděli jste někdy někde u moře ty laguny co se na nich... celý příspěvek > |  | kolik vody se vypaří za den?, 12.8.2008 No tak si ten kýbl ponořte do jezírka, tím pádem budete mít stejnou teplotu jak v kýblu tak v jezírku. |  | kolik vody se vypaří za den?, 12.8.2008 Zkuste si vedle jezírka postavit kýbl naplněný vodou, uvidíte kolik vody se vám za den odpaří z kýblu. |  | vzduchovač, 7.8.2008 Když budete v malém jezírku chtít zabránit zamrznutí hladiny tím, že budete vodu promíchávat (vzduchovat), může se taky stát, že vám jezírko zamrzne komplet až do dna. |  |
|  | primitivní samozavlažování bez elektřiny, 7.8.2008 Jo, asi je to nesmysl.
Kdysi jsem měl taky zahradu, na kterou jsem třeba nešel i ty 2-3 týdny, přitom jsem tam vysazoval stromky. Dělal jsem to tak, že jsem je, když už jsem tam přijel, pořádně zalil, tak 2-3 konve ke každému stromku, a ještě jsem... celý příspěvek > |  | Růže do květináče, 6.8.2008 A proč byste to nezkusila? Jestli si myslíte, že by se vám to mohlo líbit, tak si obstarejte tu růžičku, zasaďte a uvidíte. Třeba se jí bude u vás dařit. Nic víc než jeden ne úlně kvetoucí květináč neriskujete. |  | Ukousnuté květy růží, 6.8.2008 Mně taky něco ukusuje poupata růží, co rostou za plotem. Já to přičítám srnám, králíkům či zajícům. Všechno to u nás běhá, ale kdo z nich to žere tak to nevím. |  | Leknín, 5.8.2008 Plži? Okružáci? Takoví černí ploší hlemýždi. |  | Usýchající listy u magnolie, 4.8.2008 Možná potřebuje trochu přikyselit, já přikyseluji magnolii síranem amonným a kolem ní sypu jehličí z lesa. Bez toho mívá magnolie žluté listy a nekvete. |  |
 |
|
|
|