Příspěvky uživatele - 63.6

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Krotn, 30.6.2012
Ošetřit nějakým přípravkem na červce podle návodu. Bývá i v hlíně u kořenů, takže prolít i zeminu
Prečo mi nerastie Cycas?, 23.6.2012
Slunce, pokud je na ně zvyklá, by vadit nemělo, je to suchým vzduchem, rostlina to dělá běžně. Suché konečky odstřihněte, je to spíš kosmetická vada
Stříbřité skvrnky na listech orchidejí - phalaenopsis, 23.6.2012
Může to být vyžrané od nějakého škůdce.
Prečo mi nerastie Cycas?, 22.6.2012
Obě tyto rostliny nesnáší přemokření. To co ale popisujete vypadá na přeschlý substrát, takže vodu při zalití nepojme a rostliny mohou trpět suchem. Doporučila bych rostliny i s květináčem ponořit do vody, aby se substrát důkladně nasákl. Potom... celý příspěvek >
Sazenice na phalaenopsis, 22.6.2012
Čím déle ji necháte na mateřské rostlině, tím dříve budete mít novou pěknou orchideu. Uvádí se, že se má odstranit až bude mít aspoň 3 kořeny nejméně 5cm. Mně často vykvete tato keika ještě na mateřské rostlině, s odstraňováním nespěchám
Prosychání eukalyptu?, 22.6.2012
Starší rostlina má jiné listy než mladá, to je u eukaliptu normální. Po rozemnutí by ale vonět měly
Yuka bez kořenů, 22.6.2012
Zkuste odstranit opatrně spodní listy a vzniklý stonek zasaďte do vlhkého substrátu. Měla by pustit kořeny
Lepkavé kvapky na orchidee, 6.6.2012
Phalenopsis přímé slunko nesnáší, ale dost světla má rád. Takže žádné přímé sluníčko, popálilo by listy
Adenium obesum - skvrny, 25.5.2012
Zdá se mně, že tam vidím ve středu nějaké škůdce. Pokud tam jsou, zlikvidovat nějakým vhodným postřikem. Já bych listy klidně opatrně odlomila, přestala zalévat. Zaévatt jenom tak, aby úplně nepřeschla, častější zálivku až začnou rašit nové listy
Prosychání eukalyptu?, 25.5.2012
Eukaliptus potřebuje hodně vody, zvadlé listy usychají a opadávají. Takže nikdy nenechat zvadnout
Co je to za kytku?, 25.5.2012
Podle mě je to Aeonium lindleyi. Je to sukulent, takže nepřelévat, potřebuje hodně světla, kvete celé léto. Květů dosáhnete snížením teploty v zimě a omezením zálivky (min 5st). V létě je vhodné letnění. Pokud nebudete přelévat, dopřejete hodně... celý příspěvek >
Co jí chybí?, 11.5.2012
Vyndala bych ji z květináče a zkontrolovala kořeny. Vypadá to, že nepřijímají vodu
Zkroucené listky voskovky, 11.5.2012
Z obrázku spodní strany listu mně připadá, že by to mohla být sviluška. Je to mrcha, které si ze začátku ani nevšimnete. S listy toto sviluška dělá
Nolina, 11.5.2012
Pokud chceš mít víc rostlin, rozsaď. Pokud chceš jednu mohutnější, nechej pohromadě. Ke srůstu přispěje, když styčné plochy seřízneš (jemně) a rostliny těmito plochami přitiskneš k sobě (nejlepší stáhnout roubovací páskou)
Jaký druh jehličnaté rostliny to je?, 4.5.2012
Blahočet lze pěstovat i na zahradě ve volné půdě, po vysazení první zimy chránit, později zvládne zimu i bez ochrany
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika