Zkroucené listky voskovky

host - 63.6 (?)
11.5.2012 12:43

Z obrázku spodní strany listu mně připadá, že by to mohla být sviluška. Je to mrcha, které si ze začátku ani nevšimnete. S listy toto sviluška dělá

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 235.80 (?), 16.12.2011 10:57, zobrazeno: 16060x

Dobrý den, prosím o radu ohledně voskovky a jí příbuzné popínavé rostlině. Voskovku jsem dostala od babičky, u které se jí dařilo dobře. Jakmile jsem si jí ale přinesla do bytu, začaly se jí kroutit listy, jakoby do ruličky. Není tomu tak u všech listů, ale listy se zdají být jakoby vysušené, dost jsou na nich vidět žilky. Četla jsem mnoho diskuzních fór a na listech jsem nenašla žádné mšice či plísně, což by zdeformované listy vysvětlovalo. To samé se mi teď stalo s voskovkou příbuznou jinou popínavkou, kterou jsem ani ne před týdnem nově zasadila (dárek od kamarádky). Také po pár dnech začala stejným způsobem kroutit listy - ale s voskovkou se do styku nijak nedostala. Jediné, co je spojuje, je, že jsou obě ve stejné místnosti a obě jsou umístěné u stropu na skříni. Poraďte, co s tím?

host - 192.35 (?), 16.12.2011 16:04

Já mám voskovku na okně a má se skvěle.Nemá tam tmu.A jak ji zaléváte?Olina

host - 44.194 (?), 9.5.2012 11:10

Olinko, tazatelka jistě zalévá voskovku vodou z nádoby, kterou drží v ruce. To, že bydlíte v tak tmavém místě, kde Vám voskovka vydrží i "na okně" (tedy asi na parapetu) ještě neznamená, že je to obecně platné pravidlo.

host - 192.35 (?), 12.5.2012 17:50

Každý jistě pochopí, že mám na mysli četnost a ne nádobu z které zalévá.Olina

host - 44.194 (?), 9.5.2012 11:33

Mám teď pár měsíců stejný problém a to pěstuju voskovky úspěšně už asi 15 let. Několikrát kvetly, skvěle rostly, spoustu šlahounů jsem oddělil na množení a teď v poslední době se jí divně kroutí listy. Vypadá to blbě, tak je aspoň odlamuju, ale chápu, že to není řešení. Na internetu jsem na to téma zatím nic nenašel, tak nevím čím to je a co dělat...

podobná zkušenost
podobná zkušenost

host - 63.6 (?), 11.5.2012 12:43

Z obrázku spodní strany listu mně připadá, že by to mohla být sviluška. Je to mrcha, které si ze začátku ani nevšimnete. S listy toto sviluška dělá

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz